cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 ultra ekran sarı oldu

(Topic created on: 12-25-2024 07:11 PM)
173 Views
Endstilo
Active Level 2
Options
Galaxy S

Arkadaşlarlar daha önce bahsetmiştim, telefonumun ekranı çatlaması. Bugün sabah saatlerinde Ümraniye Yetkili Servis Danış Tek'e cihazımı teslim ettim.Sagolsunlar 3 saat sonra yapıldı gelip alabilirsiniz dediler ancak akşam eve geldiğimde eşimde de aynı cihazın olduğu için yanyana koyup kıyaslama yapmak istedik. Tamir görmemiş olan eşimin ekranı kristal berrakliginda ve bembeyaz.Ekrani yapılan cihazın rengi bariz şekilde sarı.Telefonlarin ekran ayarları birebir aynı. Farklı birçok rengi aynı anda iki telefonda açtık ama aynı görüntü yok. Sizce ne olabilir?( sadece ekran değişimi yapıldı, yan çerçeveler degismedi)

16 Comments
Motun
Active Level 10
Galaxy S
Takmış oldukları ekran paneliyle alakalı olabilir.
Bir görüntüsü varsa daha iyi anlayabilirdik
Bekir_S22_S24
Active Level 6
Galaxy S
Acaba görüntü bırakma şansınız varmı ve göz rahatlığı kalkanı açık olabilirmi
Endstilo
Active Level 2
Galaxy S
Burada ne kadar belli olabiliyor bilmiyorum ancak canlı olarak bakınca iki cihaza da net renk farkı var, orjinal tamirsiz ultra çok daha canlı ve beyaz ,ekran camı değişen ise sanki göz rahatlığı kalkanı açık gibi fakat tüm ekran ayarları her iki cihazda da aynı...
Sağ tarafta olan ekran değişen cihazIMG-20241225-WA0000_1000043987_1735146019.jpgIMG-20241225-WA0001_1000043990_1735146767.jpg
0 Likes
Galaxy S
Öncelikle takılan ekran paneli farklı olabilir. Yani takılan ekran kumlu olabilir. Diğer sorun ekran ayarları. Canlı veya doğal görünüm kısmını kurcalayın. Ayrıca göz rahatlığı kalkanı da olabilir. Tüm bunlarda sorun yoksa zaten dediğim gibi kumlu ekran sorunu olsa gerek problem.
0 Likes
Endstilo
Active Level 2
Galaxy S
Tüm dediğiniz ayarlar bire bir aynı, diğer yandan ekran neredeyse 1 aydır çatlaktı ve sorunsuz bir şekilde çalışıyordu buradan yine çatlama direnci ile destek istemiştim, ekran o haldeyken dahi cihazların ekran renkleri birebir aynıydı...!! Kumlu ekran dediğiniz nedir takılan parça kusurlu mu yani...?
0 Likes
Galaxy S
Evet hocam. Bu her marka telefonda olabilen sorun. Eşime telefon aldım bende 3 ay önce vatan bilgisayardan s24 ultra. Aldığım ilk gün kumlu ekranı **bleep** ettik. Ben ilk çıktığı zaman aldım lansmana özel bende sorun yok mesela. Kumlu ekrana bir şey yapmıyorlar diye biliyorum eğer ki ekstra garanti yaptırmadıysanız.
0 Likes
Endstilo
Active Level 2
Galaxy S
Şöyle söyleyebilirim bugün ekran değişimi olmadan önce böyle bir sorun yoktu cihazın 7 ay daha garantisi var diğer yandan kendi garantisi olmasa bile takılan parçaların serviste 6 ay garantisi var bilgisini verdiler bugün bana ,asıl sıkıntı şu birebir yetkili servise gidiyorum dışarıya göre iki kat fiyat ödüyorum ve yine hüsran bir çok testten geçiyor dediler sanırım bu testler sadece dokunma ve hassasiyet testi kendi senesinin en üst modeli cihazın Amoled ekran rengi yada netliği yada canlılığı kontrol edilmiyor demek ki..!!
Öte yandan 3 saat gibi bir zaman zarfında işlemi yaptılar bunun için servise teşekkür ederim ancak bir eleştirim olacak basit bir cam için 7.800 TL aldılar ancak cihazi teslim ederken basit de olsa yeni takılan ekrana bir korucu takmalarini beklerdim..!!
Sonuç olarak tekrar servise git gel uğraş telefon reset üstüne reset yapılsın zaman kaybı cabası çok can sıkıyor ...
Motun
Active Level 10
Galaxy S
Hocam bana aşırı far k görünmemek ile birlikte sağdaki daha doygun göründü.

Note 8 cihazımda eskiden ekran değişimi yaptırmıştım onda da bu şekilde sarımsı gelmişti diye hatırlıyorum.

Panel ile alakalı muhtemelen. Rahatsız ediyorsa servise geri gönderin
0 Likes
Endstilo
Active Level 2
Galaxy S
Fotoğraf da çok net farkı ortaya çıkmıyor canlı gördüğünüzde rahatsız edici, aslında çok sorun etmeyeyim diyorum ama araştırdığım kadarı ile ekran yanmasından sonra ekran sararır yorumları var bugün cam değişirken ısıl işlem gördü diye düşünüyorum ve Amoled zarar görmüş olabilir mi acaba..?
0 Likes