cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 & s24 ULTRA

(Topic created on: 06-07-2024 11:23 PM)
289 Views
HasanSamsungFanboy
Active Level 7
Options
Galaxy S
S23 ULTRA VEYA S24 ULTRA ALMAK İSTİYORUM ANCAK S24 ULTRA DAKI KUMLANMA SORUNUNDAN KORKUYORUM SİZCE NE YAPMAM GEREK BU S24 ULTRA EKRAN KUMLANMA SORUNU HER CIHAZDA VARMIDIR
16 Comments
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Kumlanma sorunu sonradan yeni üretimle giderildi duyumları var ama tabii şans işi. Piyasada eski üretimde yeni üretimde karışık satılıyor ve yüksek ihtimalle kumlanma problemi olan cihaz denk gelir. S23 Ultra ile S24 ultra arasında aman aman bir farklılık yok. Sadece işlemcisi ve kasası yenilendi 10x kamerası 5x kameraya dönüştürüldü. Geri kalan her şey aynı. Tek sorun S23 Ultra'da yazılımsal kısıtlamaya gidildi. Örneğin AOD duvar kağıdı, kilit ekranına eklenen efekt (dinamik kilit ekranı adı yanlış hatırlamıyorsum), hiper geçiş 300x modunda ultra geniş açı ve telefoto kameraları, portre modunda süper telefoto, Expert raw ile 10mp telefoto ve 12mp geniş açı kamera ile 24mp çekim, 200mp modunda 3x çekimlerinde telefoto kamera kullanılarak yapılan 22mp çekim, kamerada bazı iyileştirmeler ve yapay zeka güncellemesinde kısıtlamalar. Bunlar zaten çok önemli şeyler değil. Ayrıca S24 Ultra modeline eklenen pro video modunda 4k 120fps modu aslında s23 ultrada da çalışabiliyor. Tabi telefonu rootlayıp camera-feature.xml ile oynayınca ekleniyor ama çalıştığına dair videolu kanıtlar mevcut. 4k 60fps modunda da video çekimi esnasında kameralar arasında geçiş de çalışmakta ancak yine rootla. Yani anlayacağınız aradaki en önemli **bleep** yazılım. S24 Ultra'dan zaten fazlasıyla şikayet var. Bahsettiğiniz kumlanma durumu, titanyum kasada kolay aşınmalar, fabrikadan kusurlu çıkan ürün ve yazılımla alakalı bir kaç problem. Tabi kamera yönünde de önemli problemler var ama haziran ayı güncellemesiyle kamera sorunlarının gidereleceği söyleniyor. Ama her ne kadar düzeltme gelirse gelsin 5x kamera ile tabii ki 10x optik kalitesinde zoom yapılamaz. S23 Ultra kullanıyorum. 12gb ramli versiyonunu alırsan pişman olacağını düşünmüyorum. Gayet iyi ve kaliteli bir cihaz. Bilinen fazla bir problemi yok. En azından S24 Ultra'daki kronik problemler bu cihazda yok. Ama eğer ben zaten zoom yapmıyorum, ekran sorunu beni etkilemez(bazı kullanıcılar problem etmediklerini söylüyorlar) dersen alınmayacak bir cihaz değil pişman etmez.
Galaxy S
Anladım o kadar açıklayıcı ve net cevap vermişsiniz çok teşekkürederim bunun için bir türlü karar veremiyorum s24 ultra çok iyi ancak sorunlar nedeni ile galiba s23 ultra alacağım
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Ne demek rica ederim🙂 Umarım en hayırlısı olur senin için:)
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
O toprak geri mi dondun
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Arada giriyorum ya buralardayım😃
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
Hic dikatimi cekmedi ne yaptin yeni telefon aldin mi yoksa s9 ile davam mi ediyon
0 Likes
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Ohoo S9 Plus'ı 2020 Şubat ayında satmıştım. Şuan S23 Ultra kullanıyorum.
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
O cok iyi kac gb olan aldin bende a52s ten duz s23 256 gb gectim
0 Likes
Topraks9plus
Expert Level 5
Galaxy S
Maalesef şartlar 256gb almak zorunda bıraktı🙂 Ama memnunum. Düz S23'lerin ayrı havası var hayırlı olsun sana
0 Likes