cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 animasyonda kasma?

(Topic created on: 02-09-2025 07:20 PM)
361 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy S

Whatsappta mesaj yazdıktan sonra ana ekram tuşuna bastıktan sonra uygulama kapanma animasyonu çok feci şekilde kasarak kapandı. Niye böyle oldu? S serisi cihaz aldım arkadaş hala kasma donma takılma derdi var. Arkada sadece birkaç uygulama açıktı o da youtube ve instagram birde tarayıcıydı. Ya samsung bu telefona her güncellemede planlı eskitme getiriyor başka açıklaması olamaz çünkü. Cihaz canavar diye anlatılıyordu S23.

akas00
Active Level 7
Galaxy S
donanimhaber foruma yazi yazarken telefon kasmisti 2 kez igrenc hissetmiştim yazilim kaynakli diye ummustum benimki de s24 hocam performanslari zaten ayni sayilir s23 le
Redliners
Active Level 7
Galaxy S
Bende herhangibi kasma donma yok yağ gibi akıyor valla (s24)
0 Likes
akas00
Active Level 7
Galaxy S
benim de oyle sukut de tek tek oluyor bi de aod 60 hz
0 Likes
Bekir_S22_S24
Expert Level 3
Galaxy S
Ve ayrıca cihaz bakımından akıllı optimizasyonu açıp haftada bir kez yap bunu yapmıyorsanda cihazın kasmasını normal bulurum ben.
Redliners
Active Level 7
Galaxy S
İphone 13 dünyanın en ısınan telefonu zaten bende iphone 13 ten geçtim iphone bana göre sadece bir hevesten ibaret
Bekir_S22_S24
Expert Level 3
Galaxy S
iPhone 13 almadığın için şükredeceğin birkaç talihsizlik anılarımı anlatayım. Cihazı ilk aldığımda gerçekten mükemmel bir deneyim sunuyordu, ama sonrasında sıkıntılar başladı. İlk olarak, bilgisayarımın ekranı 180Hz olduğu için iPhone’un 60Hz ekranı başta bana kasıyormuş gibi geldi. Zamanla alıştım ama **bleep** hissediliyordu. Daha sonra pil sorunu yaşadım. Normalde garanti kapsamında değişmesi gereken pili servise yolladım, ama bana ücretli değişim sunuldu. Garanti bozulmasın diye mecburen değiştirdim. Asıl problem ise iOS 18 güncellemesiyle başladı. Cihazın net bir RAM problemi var. Eğer uygulamalara hızlı girip çıkarsan veya ayarlar gibi basit menülerde bile hızlı hareket edersen belirgin bir şekilde kasmalar yaşanıyor. Cihaz ne kadar güçlü olursa olsun, RAM yönetimi yüzünden sorun çıkarıyor. Eğer iOS 19’u da alırsa, iPhone 11 gibi kullanılamaz hâle geleceğine eminim. Kamera tarafında da sorunlar var. Çekimler sarımsı bir filtreyle çıkıyor, ön kamera zaten kötü. Gece modunu açınca düzelir diye umuyorum ama daha da rezalet bir görüntü oluşturuyor. Gelelim senin yaşadığın S23’teki hafif donma meselesine. Android cihazlar doğası gereği daha özelleştirilebilir ve daha fazla sistem ayarı sunar. Apple, işletim sistemini donanıma özel optimize ederek daha akıcı bir deneyim sunmaya çalışıyor, ama gördüğün gibi iPhone 13’te bile bu her zaman iyi çalışmıyor. Android’in sunduğu özgürlük, sistemin biraz daha fazla işlem yapmasını gerektiriyor ve bu da zaman zaman hafif donmalar yaşanmasına neden olabilir. Ama bu, cihazın kötü olduğu anlamına gelmez. Android’de 3 takılma yaşamak, Apple’da 1 takılmaya eşdeğer diyebiliriz. Çünkü Apple her şeyi sıkı sıkıya kısıtlayarak akıcılığı sağlıyor, ama bu durum iOS güncellemeleriyle ters teptiğinde iPhone bile kasmaya başlıyor. Yani yaşadığın hafif donmalar gayet normal, çünkü sen daha özgür bir sistem kullanıyorsun.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Arkadaşımda iphone 13 almış ve gayet memnun olduğunu söylüyor herhangi bir ne kasma ne takılma donma yaşamadığını söylüyor. Üstelik birde kamera karşılaştırması yaptık geçen Sinematik modda, iphone çok doğal çekerken samsung bir karıncalı gibi böyle soluk olarak çekiyor.
0 Likes
Bekir_S22_S24
Expert Level 3
Galaxy S
Bak, aslında burada olay tamamen işleme farkı. iPhone’un Sinematik modu yapay bulanıklık eklediği için daha sinematik ve yumuşak görünüyor, ama bu her zaman daha doğal olduğu anlamına gelmez. Samsung ise sahneyi olduğu gibi, yani daha gerçekçi aktarıyor.

Senin "karıncalı ve soluk" dediğin şey aslında görüntünün daha az yapay işlenmesi olabilir. iPhone sahneye ekstra sıcaklık ve efekt ekleyerek biraz daha dramatik bir hava katıyor, Samsung ise görüntüyü olduğu gibi vermeye çalışıyor. Yani doğallık açısından bakarsak, aslında Samsung gerçeğe daha yakın bir görüntü sunuyor. Ama sonuçta bu tamamen kişisel zevk meselesi, kimin hangi görüntüyü daha çok beğendiği değişebilir. Ayrıca Samsung'un lensleri kirlenmeye çok müsait temizlendiğinde daha iyi çekecegine eminim S24 kullanıyorum açıkcası gerçek dışı renk ekleme gibi bir durumu yok ha eğer böyle hissediyorsan ayarlardan akıllı optimizasyon seçeneğinden dilediğin gibi görsel zekayı ayarlıyabilirsin...

0 Likes
Bekir_S22_S24
Expert Level 3
Galaxy S
Madem bu kadar İphone seviyorsun yapay zeka gibi özelliklerden mahrum kalmayı göze alıyorsan gidip çok sevdalı olduğun iphone 13 üne geçebilirsin ben aktif olarak iphone 13 s22 ve s24 kullandıgım için hepsinin performanslarından haberdarım S22 de bile bahsettigin kasmaları yaşamamışken senin S23 ünün kasmasını doğal bulmuyorum bir telefon durduk yere kasmaz kasarsada çok fazla telefon sorunludur bu tüm samsung cihazların kötü olduğu anlamına gelmez ben s22 yi o kadar zorlamama rağmen henüz bir sorunu yok bazen inanmama gibi durumlar oluyor o yüzden fotoğraf bırakıyorum tamamen kullanıcı deneyimim bu şekilde :)20241225_144417_1000012067_1735127058.jpg20241018_194531_1000005398_1733084536.jpg20241207_110335_1000021913_1733558618.jpg
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Şuan satsam zarar olarak satarım büyük ihtimal bu saatten sonra geçemem iphone 13 e maalesef.
0 Likes