cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 Ultra Pil Kararsızlığı

(Topic created on: a month ago)
224 Views
Azer50
Active Level 6
Options
Galaxy S

Merhaba, 4 adet görsel paylaşıyorum sizlerle. 17 Mart'ta genel kullanımda, tek şarjla 24 saat gitti (2 adet kullanım). 22 Mart'ta kullandığımda yaklaşık 14 saat ortalaması vardı. Ekran süresinin 7 saat olduğuna bakmayın, aynı gün bir kere daha şarj ettiğim için öyle gözüküyor. Peki, neden bu zamana kadar tek şarjla 24 saat gidip de bugün sadece 14 saat gitti?

17 MART

image

image

22 Mart 

image

image

Her iki günde de ortalama kullanımım aynıydı. Mobil veri 3G'de ve çoğunluğu Wi-Fi ile geçti.
8 Comments
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Kullanım alışkanlığınıza göre değişkenlik gösterecektir. 2. Görselde Instagram gibi aktif ağ ve işlemci kullanan bir uygulamaya zamanınızı fazlaca ayırdığınızı görüyorum. Diğer uygulamalarda ilk görsele göre fazlaca kullanılmış veya bazıları az kullanılmış.

Her uygulamanın ihtiyaç duyduğu gereksinimler değişebilir. Bu da farklı değerler verebilir. Ayrıca güncelleme sonrası da piliniz etkilenebilir. Arada bir cihazı yeniden başlatmakta gereksiz servisleri kapatmakta yararlı olabilir
Azer50
Active Level 6
Galaxy S
Hocam öncelikle değerli cevabınız için teşekkür ederim. Şöyle bir durum var: Pili tekrar şarj ettikten sonra yaklaşık bir saat Instagram kullandım. Aslında şarjdan önce 1,5 saatlik kullanımım vardı. Ayrıca aramada pil kullanımı aşırı gidiyor, Wi-Fi araması kapalı ama geniş/ultra geniş bant (UWB) açık; ondan da çok gider mi?
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
UWB aktif çalışan bir sistemdir hocam. Elbette sarjinizi etkileyecektir. Aktif konum kullanmak şarj yer, aktif aramada kalmak şarj yer, aktif video izlemek şarj yer. Oyuna zaten girmiyorum pil düşmanıdır. Pilinizi arada bir kalibre etmenizde fayda vardır.

En az ayda bir pilinizi sonuna kadar kullanın. Cihaz kapansın. Şarja takın ve fullenene kadar çıkarmayın ve cihazı açmayın. Bu işlem pili kalibre eder ve günlük kullanımda daha kararlı bir davranış sergiler.
Azer50
Active Level 6
Galaxy S
Anladım hocam yardımınız için çok teşekkür ederim 😊
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim hocam 😊🙏🏻
0 Likes
Daisy26
Active Level 4
Galaxy S
Bugün olarak yanlış bakıyorsunuz son şarjdan bu yanayı seçip o şekilde degerlendirmek gerek
Azer50
Active Level 6
Galaxy S
Nasıl dediğiniz gibi bakabilirim
0 Likes
Daisy26
Active Level 4
Galaxy S
Ayarlarda pil kısmına girdiğiniz de bugün yazıyor üstüne tıklayın son şarjdan bu yana yı seçin ekran görüntüsü de attım 1742676977120.jpg
0 Likes