cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S23 Ultra ONE UI7'de kamera sorunu

(Topic created on: 05-06-2025 10:55 PM)
186 Views
uzumlukekim
Active Level 2
Options
Galaxy S

One UI7'ye dair her şey çok güzel ancak video modunda 4k 30 fps çekerken, kaydı ilk başlattığımda sanki **bleep** bi kitleniyor telefon ve kare atlamaları oluyor, çekilen videoya da yansıyor tabii bu. Aynı sorun yine video modunda hızlı bir şekilde zoom yapınca da oluyor. Bunun bir çözümü var mıdır yoksa güncelleme mi bekleyeceğiz?

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Muhammed2109
Active Level 7
Galaxy S
Hocam cihazın performans profilini düşük seviyeli modda mı kullanıyorsunuz ?

View solution in context

Solution
Muhammed2109
Active Level 7
Galaxy S
Hocam 1 ay öncesine kadar bende S23U kullanıyordum. Performans profilini düşük moda alırsanız ki şu an kullandığım S24U içinde bu durum geçerli cihazda belli başlı konularda sorunlar olabiliyor.
-Zoom esnasında hafif takılmalar
-Video render alırken gecikmeler
-Arka planda açık kalan uygulamaların kapanması
-Cihazı yoğun kullanırken daha **bleep** takılmalar yaşanması gibi gibi
6.1 içinde bu durum geçerliydi ancak şöyle örneğin zoom yaparken takılması gibi konular genelde cihaz ısınmaya başladığında meydana geliyordu belki sizdeki durumun nedeni de budur. Şahsen pilden yana çok takıntınız yoksa performans profilini standarta alabilirsiniz. Veya şöyle alternatif bir çözüm sunayım, performansta sorun yaşadığınız uygulamalr için örneğin kamera için bir rutin oluşturun ve kamera açıldığında performans profili otomatik olarak standarta alınsın olarak ekleyin, böylece sadece kamera uygulamasına girdiğinizde cihaz performans kısmazken kamera dan çıktığınız anda yine düşük seviyeye geçerek pil tasarrufu yapabilirsiniz.

View solution in context

8 Comments
narcosis
Expert Level 5
Galaxy S
Bende 8k çekerken aşırı karıncalanma var rezalet
uzumlukekim
Active Level 2
Galaxy S
nasıl yani karıncalanma, odak problemi gibi mi?
0 Likes
Solution
Muhammed2109
Active Level 7
Galaxy S
Hocam cihazın performans profilini düşük seviyeli modda mı kullanıyorsunuz ?
uzumlukekim
Active Level 2
Galaxy S
evet öyle ama ONEUI 6.1'deyken olmuyordu bu, güncellemeden sonra oldu. Yine de bu önerinizi bi deneyeyim teşekkür ederim.
0 Likes
Solution
Muhammed2109
Active Level 7
Galaxy S
Hocam 1 ay öncesine kadar bende S23U kullanıyordum. Performans profilini düşük moda alırsanız ki şu an kullandığım S24U içinde bu durum geçerli cihazda belli başlı konularda sorunlar olabiliyor.
-Zoom esnasında hafif takılmalar
-Video render alırken gecikmeler
-Arka planda açık kalan uygulamaların kapanması
-Cihazı yoğun kullanırken daha **bleep** takılmalar yaşanması gibi gibi
6.1 içinde bu durum geçerliydi ancak şöyle örneğin zoom yaparken takılması gibi konular genelde cihaz ısınmaya başladığında meydana geliyordu belki sizdeki durumun nedeni de budur. Şahsen pilden yana çok takıntınız yoksa performans profilini standarta alabilirsiniz. Veya şöyle alternatif bir çözüm sunayım, performansta sorun yaşadığınız uygulamalr için örneğin kamera için bir rutin oluşturun ve kamera açıldığında performans profili otomatik olarak standarta alınsın olarak ekleyin, böylece sadece kamera uygulamasına girdiğinizde cihaz performans kısmazken kamera dan çıktığınız anda yine düşük seviyeye geçerek pil tasarrufu yapabilirsiniz.
uzumlukekim
Active Level 2
Galaxy S
Düşük moda almamdaki en büyük motivasyon orada daha az ısınma ve daha uzun pil ömrü anahtar kelimelerini görmemdi. Bahsettiğiniz sorunları tek tük yaşadığımı hatırladım şimdi ama buna yormamışım demek ki. Sanırım ONE UI7'de benim cihaz openGL'de kaldığı için daha fazla ısınma problemi oluyormuş vulcan'a geçen 24 ve 25 serisine nazaran. ONE UI7'nin diğer sürümlerinden farklı bir altyapıyla hazırlandığını okumuştum reddit'te. Yine s23 serisinin vulcan'a geçmemesiyle alakalı yazılar da okumuştum.

Kısaca şu anda telefonum eski arayüz sürümlerine göre daha fazla ısındığı için düşük performans modu kendini daha fazla gösteriyor sanırım. Çektim ben de standart moda artık, uzun pil süresi de bir yere kadar önce telefonu sorunsuz kullanalım 😂.
uzumlukekim
Active Level 2
Galaxy S
Şimdi baktım çözülmüş gibi görünüyor teşekkürler tekrardan, yalnız ben gıcık oldum bir kere. Önceden sorun yaşamıyordum çünkü.
Mr-Doctor
Expert Level 1
Galaxy S
Ferrari kullanıp tüp taktırmak gibi birşey bu yaptığınız. Kullanın gitsin ya cihazı dibine kadar. Batarya ölürse de servise verirsiniz değişimi yapılır bu kadar kafaya takmayın
0 Likes