Original topic:

S23 Ultra Kamera Problemi

(Topic created on: 06-20-2025 09:24 PM)
283 Views
ertn31
Active Level 1
Options
Galaxy S

Herkese selamlar. S23 Ultra kullanıyorum ve cihazın birçok şeyinden memnunum zaten yıllardır da S serisi kullanıcısıyım. Muzdarip olduğum bir konu var umarım sizlerin de bu konuda fikirleri vardır. Cihazımın kamerasında video modundayken geceleri grenlenme yani karıncalanma problemi yaşıyorum. 60 Fps videolarda bariz belli oluyor ayrıca Geniş açı kamerasında daha çok belli oluyor 1X yani ana kamerada böyle bir problem yok diyemem fakat çok hafiften oluyor yani belirli belirsiz. Özellikle düşük ışık koşullarında belli oluyor ve gerçekten sinir bozucu. Düşük ışık koşulları dediysem de tabii ki zifiri karanlıktan bahsetmiyorum. Örneğin akşamüstü arabanın içinde direksiyon storysi çekiyorum geniş açı kamerasını açıyorum ve bakıyorum karıncalanma problemiyle karşı karşıyayım. Eğer sizlerde de S23 Ultra varsa ve bu sorun sizlerde de varsa cihazın kendi problemi olduğunu kabul edip başka bir cihaza yöneleceğim fakat sizlerde böyle bir sorun yoksa sadece benim cihazıma özgüyse kamera setini değiştireceğim. Bu konuyla ilgilenen arkadaşlara ricam video modunda cihazı test ederken ekran parlaklığını en yükseğe çekin ve testi öyle yapınız. Düşük parlaklıkta Grenlenme yok sanabilirsiniz fakat ekran parlaklığını arttırdığınızda öyle bir sorun olduğunu anlıyorsunuz. Son olarak birde şunu ekleyeceğim cihazımı salladığımda kameradan ses geliyor bu sesin Ois kaynaklı normal bir ses olduğunu düşünüyorum fakat yine de test edecek olan arkadaşlar ona da dikkat edip bana geri dönüş yaparlarsa çok sevinirim.

7 Comments
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Gece karanlıkta 60 fps yerine 30 pfs'de video çekerseniz daha iyi görüntüye sahip olursunuz bu durum s24 ultra ve s25 ultra'da da var ama aynı derecede mi bilmiyorum.
ertn31
Active Level 1
Galaxy S
Evet hocam 30 Fpste kameranın daha iyi ışık alabildiğini biliyorum ama 30 fpste de aynı sorun devam ediyor sadece karıncalanma biraz daha azalıyor. Demek ki cihazların genelinde var Samsung acaba ne zaman şu geniş açı kamerasına çözünürlüğü,diyafram açıklığı ve lens boyutu daha yüksek bir kamera koyacak merak ediyorum.
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Hocam pro modu denediniz mi aynı sorun onda da var mı?
ertn31
Active Level 1
Galaxy S
Hocam pro modda grenlenme olmaması için gereken ISO ve Speed değerlerini ayarladığınızda video çok karanlık oluyor zaten düşük ışıkta video çekiyoruz bu sefer video iyice karanlık çıkıyor. Ben olayı çözdüm hocam bu konularda yeterince bilgim var ben sorunun kendi telefonumdan olduğunu sanmıştım fakat bütün cihazlarda varsa demek ki kameranın kendisiyle alakalı direkt. Çünkü ışık yetersiz olduğu için kamera daha fazla ışık almaya çalışıyor haliyle de grenlenme oluşuyor çünkü donanım yetersiz kalıyor. Apple cihazlarda da var aslında aynı sorun fakat apple yazılımsal olarak videoları daha iyi işliyor ve bir nebze de olsa grenlenmeyi yazılımla hallediyor.
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Hocam ben s23 ultra kullanmıyorum ancak yakın zamanda s24u ve s25u kamera kıyaslama videosu izlemiştim orada dediğim gibi hafif sorun vardı isterseniz youtube'dan bakabilirsiniz, belki diğer s23 ultra kullanıcılarında da vardır. İlk aldığınızda da durum bu muydu?
ertn31
Active Level 1
Galaxy S
Ben tam hatırlamıyorum ilk aldığımda böyle bir sorun yok sanıyordum fakat ilk aldığımda da varmış aslında sadece Otomatik Fps diye bir ayar var o ayar açık olduğunda sorun biraz çözülüyor fakat ben o ayarı kapatmıştım videolar daha akıcı bir şekilde çıksın diye o ayarı kapattıktan sonra grenlenme sorunu bariz belli olmaya başladı. Bir tanıdığımda da S23 ultra var onun telefonu da aynı benim cihaz gibi grenlenme problemi yaşıyor. Belki dedim onun da kamerası arızalıdır o yüzden böyle bir forum açarak başka kullanıcılardan da geri dönüş bekliyorum.
smusera315f
Expert Level 5
Galaxy S
+