cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 Ultra 10x lens odaklama sorunu

(Topic created on: 03-10-2025 06:43 PM)
143 Views
bertxq
Active Level 4
Options
Galaxy S

Son 2 guncellemedir telefondaki 10x lenste odaklama sorunlari yasiyorum.Kamera uygulamasindada Snapchat gibi kamera kullanan uygulamalardada 10x lens odaklamiyor.Pro modta manuel odaga aliyorum hicbirsey degistirmiyor.Cozumu yaklasik 15 kere lensler arasi gecis yapinca odaklamaya basliyor.Bu sorun neyden kaynaklaniyor anliyamadim.Insallah ilerleyen guncellemelerde duzelir.Benden baska bu sorunu yasiyan var mi ?

4 Comments
Aamon
Active Level 3
Galaxy S
Bu sorun, yazılım güncellemelerinden sonra ortaya çıktığı için büyük ihtimalle yazılımsal. Bazı kullanıcılar da benzer odaklama problemlerini bildirdi. Geçici çözüm olarak kamera önbelleğini temizleyebilir veya üçüncü taraf kamera uygulamalarında test edebilirsin. Samsung'un ilerleyen güncellemelerle düzeltmesi olası, ancak kesin çözüm için Samsung Members üzerinden geri bildirim göndermek iyi olur.

bertxq
Active Level 4
Galaxy S
tesekkur ederim buyuk ihtimalle yazilimsal ve baya icten bi sorun cunki cogu uygulamada oluyor bu.Geri bildirim vericem.Kamera ayarlarini komple sifirlamayi denemistim sadece 1 haftaligina dayanabildi yorumunuz icin tesekkurler.
0 Likes
Aamon
Active Level 3
Galaxy S
Evet, büyük ihtimalle yazılımsal bir durum. Geri bildirim vermen iyi olur, belki ilerleyen güncellemelerde düzeltilir. Şimdilik cihaz bakımını yapıp, yazılım güncellemelerini takip edebilirsin. Umarım kısa sürede çözülür.

Muhammed2109
Active Level 6
Galaxy S
Hocam bu 10x lensteki odak sorunu maalesef tüm ultralarda var. 21 22 ve şimdi de 23 ultra kullanıyorum maalesef bu durum 3 seride de mevcut. Sadece yazılımsal bir şey değil. 10x lensin diyafram açıklığı ve küçük sensör boyutu özellikle loş ve düşük ışıklı alanlarda detay kaybına/odak sorunlarına/yeşillenmeye sebebiyet veriyor. Tabiki yazılımla daha iyi hâle getirilebilir ama Samsung bu duruma 3 seride de çözüm bulamamış, bu saatten sonra düzelteceklerini pek sanmam.