cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S23 Ultra Şarjı Çabuk Bitiyor

(Topic created on: 04-28-2023 12:22 AM)
4619 Views
Alicn90
Active Level 1
Options
Galaxy S

Merhaba Üç ay önce aldığım S23 Ultra Telefonumu pil koruma ayarı açık şekilde %85'e kadar şarj ediyorum ancak telefonumun şarjı hem kullanım sırasında çabuk bitiyor.hemde hiç kullanmadığım halde yarım satte %10 gidiyor 

Bu sorunun sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Ergene
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Alicn90,

Samsung Members uygulaması içerisinden "Destek > Tanılama > Pil Durumu" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.

Ayrıca pil tüketimini azaltmak için;

• Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin.
  • Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatın.
  • Güç tasarrufu modunu etkinleştirin.
  • Gereksiz uygulamaları kapatın.
  • Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
  • • Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın.
  • Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
  • Arka ışık süresini azaltın.
  • Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-use-the-samsung-members-app/

Teşekkürler.

MOD

View solution in context

7 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ben pil korur'a aldım 85'e kadar şarj ettim sonra şarjı çıkardım telefona girer girmez hemen 84'e düşüyor benim
Alicn90
Active Level 1
Galaxy S
Sadece Arka planda kaspersky antivirüs etkin acaba bumu sebeb oluyor
heyo123
Active Level 8
Galaxy S
Dostum çok yanlış şarj etme biçimi bu ilk bende %85 e kadar sınırlıyodum .Doğru olan %15 şarja takın uyarısı gelince şarja tak %100 doldu uyarısı gelince şarjdan çıkar . Bu internette ve Samsung members uygulamasında pilin bu şekilde doğru şarj edildiği yazıyo . Ben böyle yapıyorum pil daha stabil oldu . Samsungun kendi uygulamasında bile tam doldu uyarısı alınca şarjdan çıkarın , şarja takın uyarısı gelince şarja takın yazıyor bu bataryayı iyileştirir
heyo123
Active Level 8
Galaxy S
Bir de telefonu siyah duvar kağıdı ve karanlık modda kullanmanı öneririm zaten samsunga yakışıyor
Alicn90
Active Level 1
Galaxy S
%100 şarj etmek bataryanın ömrünü azaltıyor diye biliyorum
Erekarteks
Active Level 4
Galaxy S
Always On Display Hatırı sayılir bir şarj tüketimi yapar. Bendede aynı cihaz var, pili çok tatmin edici. 15-85 arası kullanıyorum. Mühendisim ben, zaman zaman telefonun içinden geçiyorum dosya incelerken, bana mısin demiyor. Sabah 7 de güne 85 şarj ile başlayıp akşam 7 civarı 20-30 larda buluyorum . Konum hep açık, Bluetooth saat ve kulaklık baglı . AOD kapalı
Solution
Ergene
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Alicn90,

Samsung Members uygulaması içerisinden "Destek > Tanılama > Pil Durumu" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.

Ayrıca pil tüketimini azaltmak için;

• Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin.
  • Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatın.
  • Güç tasarrufu modunu etkinleştirin.
  • Gereksiz uygulamaları kapatın.
  • Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
  • • Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın.
  • Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
  • Arka ışık süresini azaltın.
  • Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-use-the-samsung-members-app/

Teşekkürler.

MOD