- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Arkadaşlar selam. Geçenelrde **bleep** ettim, yüksek ISO'da çekim yapınca RAW'da sensörün sağı mosmor oluyor ve daha önce Reddit'de bir Samsung kullanıcısı da ayni sorundan bahsetmis. Ayrıca Techolay isimli forumda bir konu açtım ve benle birlikte 3 S23 FE kullanıcısı da aynı sorunu yaşıyor. JPEG resimlerde ise işleme sebebiyle morluk epey azalıyor. Anlamadım, sensör mu hasarlı? Araştırmalarıma göre sensör hasarlı değil. Sorun Exynos kaynaklı gibi. Normalde fotoğraf makinesi kullanan birisi olarak telefonun kamerasına da çok dikkat ederim. Nasıl sensor hasar alabilir ki? Yuksek ISO kaynakli bir durum onu anladım ama neden özellikle sağ taraf? Aynı sorunu yaşayan var mı? Fotograflarin ekran görüntüsü aşağıda. Hiçbirisi işlenmedi, RAW. Aynı sensörü kullanan Snapdragon S23 hiçbir sorun yaşamıyorken Exyons kullanan 3 tane S23 FE'de aynı sorun yaşanmakta. Samsung desteği arıyorum, yok kamera sıfırla yok ayarları sıfırla... Cahillik diz boyu. Uzaktan destek bağlantısı istiyorum geri dönüş yok. Eğer işlemci ve yazılımdan kaynaklı bir sorunsa belki de bir güncelleme bütün sorunu çözebilir. Eğer o tarz bir çözümü yoksa değişime falan gönderirim ama yine aynı sorunun devam edeceğinden adım gibi eminim. Canlı desteğe yazıyorum, biraz bekleteceğim dedikten sonra geri dönüş sağlamıyorlar.
İlgili forum konusunu merak edenler için aşağıya bırakıyorum, diğer S23 FE'lerin testlerini de görebilirsiniz.
https://techolay.net/sosyal/konu/s23-fe-raw-cekimde-sensoeruen-saginda-morluk-var.38438/
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-10-2024 08:15 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-10-2024 09:34 PM in
Galaxy Sİşlemci renkli greni yok edemiyor. THH'yle para iadesi yolları gözüktü.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-10-2024 09:38 PM in
Galaxy SS23 ile fe bir değil, zaten karşılaştırmak hata
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-10-2024 11:05 PM in
Galaxy SHocam sizi sırayla mı yolluyorlar? S23'le aralarında çok küçük bir **bleep** var. Gider S23'de alırım ama aynı sensörü kullanıyorlar? Telefoto sensörü ya da lensini demiyorum, benim umrumda olan ana sensör. S23, S5KGN3 1/1.57" kullanıyor. Tahmin et S23 FE ne kullanıyor? Evet, S5KGN3 1/1.57". Peki S24 FE hangi sensörle gelecek tahmin et? Evet, S5KGN3 1/1.57" 😄
Düz S24'ün kullandığı sensöre bakıyoruz "S5KGN3 1/1.57" yazıyor yine. Ee, hani sensör kalitesizliğiydi? Hatta şimdi baktım, S24+ (Plus) verilerinde bile "S5KGN3 1/1.57" kullandığı yazıyor. Aynı sensör aynı donanımla bütün modellerde kullanılıyorken (Ultra modelleri dışında) konu FE'ye gelince neden böyle bir durum oluyor? Çünkü Exynos. Samsung'un hatasını kapatmaya çalışmak kadar saçma bir şey yok. Exynos ve Snapdragon testlerine bakarsan sorunun çok net şekilde Exynos kaynaklı olduğunu görebilirsin. Yani eğer değilse bile Samsung'un bu durumla ilgilenmesi gerek.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-10-2024 11:56 PM in
Galaxy SBen ana sensör hk. Konuşmadım. evet haklısınız o konuda.
Samsungun pek yapabileceği durum olduğunu sanmıyorum x6 gece cekimlerindedr aynı sorun vardı oppo o kadar yazılım güncellemesi getirdi sonrasında düzeldimi bilinmez.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-11-2024 12:05 AM in
Galaxy SŞu an S23 FE için kronik bir sorun keşfettim. Bunu Samsung biliyorsa ve hiçbir yapmıyorsa durum daha kötü. Güzel bir sensör kullanıyor ama RAW çekim yapamıyoruz. Gerçekten facia. Samsung'a siteleri üzerinden e-posta gönderdim. Bakalım geri dönüşleri ne olacak.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-11-2024 12:07 AM in
Galaxy SGenel kore merkezine yazarsanız ki mailini bulmakta var. Ne kadar etkili olur bilmiyorum.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-11-2024 12:13 AM in
Galaxy SEvet, onu da deneyeceğim. Bir geri dönüş yaparlar en azından.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-11-2024 12:17 AM in
Galaxy S