cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S23 FE BAŞARISIZLIĞI

(Topic created on: 03-03-2025 01:13 PM)
333 Views
celiltipi
Active Level 1
Options
Galaxy S

3-4 Aydır Samsung S23 FE model telefonu kullanmaktayım. Telefonun gerçekten çok verimsiz olduğunu düşünüyorum. İşte ana sebepleri:

1- SU GİBİ AKIP GİDEN PİL: Telefonun sarjı maksimum 3 saat gidiyor, o da zorlarsan anca. 10 dakika sosyal medyada gezsen 7-8 sarj düşüyor. Böyle bir durumda değil bir günü, saatleri düşünerek hareket etmek zorunda kalıyor insan. 

Dijital çağın ortasında böyle yetersiz bir pile sahip telefonu piyasaya neden sürersin tartışılır.

2- Doğal gaza para vermeyi bırak, S23 FE EVİNİ ISITIR: Pilden sonra gelen en büyük problem telefonun aşırı ısınması. Hayır, normal bir ısınmadan bahsetmiyorum. 40-50°lerden bahsediyorum. Biz 30° havada yanıyorken bu ateş topu telefonu elimizde nasıl tutacağız? Normal bir sosyal medya gezintisinde bile elinizi son derece yakıyor ve çevre ısısını da oldukça etkiliyor.

3- ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ŞEBEKE PROBLEMİ?: Evet, yanlış okumadınız. Şehrin göbeğinde, fiber altyapıya sahip ve baz istasyonlarına yakın bir çevrede telefon kaynaklı "hat bazen çekmiyor". 

Bu durumu **bleep** yaşıyorum, birkaç kere aynı operatörü kullanan arkadaşıma internetinin çekip çekmediğini teyit ettirerek telefonumla karşılaştırdım; sonuç malum, arkadaşım internete girebilerken ben telefon kaynaklı bir sorun yüzünden dakikalarca giremiyorum.

4- EKRAN SÜRESİNİN HATALI GÖSTERİLMESİ: Kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğüm bir şey; ekran sürem 1 saati geçmemesine rağmen istatistiklerde saçma rakamlar görüyorum. Sanıyorum ki kullanıcıların kafalarını bu sorunlara karşı karıştırmak için uygulanan bir strateji.

Bunu yazarken bile 10 dakikada sarjım %7 azaldı😂 Gerçekten böyle bir telefonla yol yürümek imkansız. Önce Samsung'tan üst modeliyle değişimini talep edeceğim, eğer kabul edilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak yasal haklarımı kullanacağım.

Sizlere tavsiyem FE modellerinin hepsinden uzak durmanız.

Düşüncelerinizi merak ediyorum👇🏻
13 Comments
ienes
Expert Level 5
Galaxy S
S24fe de saydığınız sorunların cogusu yok
celiltipi
Active Level 1
Galaxy S
Bu sorunları yaşadığınız için sevindim🙏 Belki de bu model için kroniktir.
ienes
Expert Level 5
Galaxy S
Bence işlemcisi yüzünden biraz öyle
0 Likes
Galaxy S
S24fe de cok belirsiz performans var
0 Likes
Galaxy S
Bu performanstan kastim oyun olarak bahsediyorum. **bleep** olarak droplar(donma) fps düşümü yaşanıyor
0 Likes
Galaxy S
1- Exynos 2200 pili su gibi harcıyor maalesef, yapacak bir şey yok, S23FE biraz sorunlu bir cihaz.
2- Yine Exynos 2200'ün sorunu, cihaza soğutu alabilirsiniz, ama dediklerinizin hepsi doğru.
S23FE sorunlu ama S24FE değil hocam, isterseniz S23FE'yi satıp S24FE'yi alabilirsiniz, yaşanan sorunların %80-90'ını yaşamazsınız. Gönderiniz güzel olmuş. En azından insanlar S23FE hakkında bilgilenir,
celiltipi
Active Level 1
Galaxy S
Teşekkür ederim, satma işlerine hiç girmek istemiyorum. Telefonun sorunları internette oldukça yayılmış. Alan olacağını sanmıyorum. Samsung değiştirmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak yasal haklarımı kullanacağım.
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
İlk 2 sorunda exynos işlemcilerden kaynaklanıyor.
EmreS25
Active Level 5
Galaxy S
Maalesef exynos 2200'ün gazabına uğramışsınız. S22'lerin beğenilmeme sebebi olan işlemciyi S23FE'ye de koydular. Isınma ve batarya sorunuyla öne çıkan bir chipset. Sorun FE serisi ile değil de donanımla ilgili. S24Fe, S23Fe'ye nazaran S24'ün exynosunun bir tık düşürülmüş versiyonunu kullanıyor, bu da daha S23 Fe'den biraz daha iyi olmasını sağlıyor fakat genel problem exynos'lu cihazlar. Bu işlemci maalesef başarılı olamadı.