cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S22

(Topic created on: 07-12-2023 05:06 PM)
438 Views
memocan42
Active Level 1
Options
Galaxy S

Sa arkadaşlar ben yeni s22 aldım kamera kullanırken aşırı ısınıyor ve şarjı çok hızlı tükeniyor nasıl bir yol izleyelim bilirim

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy S
Solution
Galaxy S
Pil tüketimini azaltmak için:

- Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin.
- Cihazı kullanmadığınızda güç tuşuna basarak ekranı kapatın (basit olarak düşünmeyin, cidden etkili, cihazınızın ekranınızın az bile açık kalması bataryayı etkiler).
- Güç tasarrufu modunu etkinleştirin (orta düzey güç tasarrufu yeterli olacaktır).
- Ekran yenileme hızını "60 Hz" olarak kullanın.
- Gereksiz uygulamaları kapatın veya direkt cihazınızdan kaldırın.
- Çok etkisi olmasa da ekran modunu "Doğal" olarak kullanın.
- Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
- Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın.
- Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
- Arka ışık süresini azaltın.
- Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.
- Uygulamaları "uyku" moduna alın.
- Uygulamaları "derin uyku" moduna alın.
- Kullanmadığınız zamanlarda Uçak modunu açın (Bluetooth, Wi-Fi ve Mobil Veri gibi özelliklerin kapalı olması).
- Gerekirse telefonu tamamiyle kapatın (yine kullanmadığınız zamanlarda/uzun zaman kullanmayacaksanız).
- Karanlık mod kullanın vb. şeyleri yapabilirsiniz.

View solution in context

Solution
Galaxy S
Sorununuz çözülmediyse donanımsal olarak kontrol edilmesi amacıyla Garanti Belgesi ile Samsung Yetkili Servis'ine vermenizi tavsiye ediyorum. Yetkili Servis'te gerekli kontroller sağlanır zaten.

Çevrenizdeki Samsung Yetkili Servisler'ini bulabilmek için linki inceleyebilirsiniz:
https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

View solution in context

11 Comments
shifttab
Active Level 8
Galaxy S
Güç tasarrufunu sç
Solution
Galaxy S
Aşırı Isınma ile ilgili talimatları bu linki inceleyip yapabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-prevent-the-overheating-of-your-galaxy-devi...
Solution
Galaxy S
Pil tüketimini azaltmak için:

- Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin.
- Cihazı kullanmadığınızda güç tuşuna basarak ekranı kapatın (basit olarak düşünmeyin, cidden etkili, cihazınızın ekranınızın az bile açık kalması bataryayı etkiler).
- Güç tasarrufu modunu etkinleştirin (orta düzey güç tasarrufu yeterli olacaktır).
- Ekran yenileme hızını "60 Hz" olarak kullanın.
- Gereksiz uygulamaları kapatın veya direkt cihazınızdan kaldırın.
- Çok etkisi olmasa da ekran modunu "Doğal" olarak kullanın.
- Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
- Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın.
- Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
- Arka ışık süresini azaltın.
- Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.
- Uygulamaları "uyku" moduna alın.
- Uygulamaları "derin uyku" moduna alın.
- Kullanmadığınız zamanlarda Uçak modunu açın (Bluetooth, Wi-Fi ve Mobil Veri gibi özelliklerin kapalı olması).
- Gerekirse telefonu tamamiyle kapatın (yine kullanmadığınız zamanlarda/uzun zaman kullanmayacaksanız).
- Karanlık mod kullanın vb. şeyleri yapabilirsiniz.
Solution
Galaxy S
Sorununuz çözülmediyse donanımsal olarak kontrol edilmesi amacıyla Garanti Belgesi ile Samsung Yetkili Servis'ine vermenizi tavsiye ediyorum. Yetkili Servis'te gerekli kontroller sağlanır zaten.

Çevrenizdeki Samsung Yetkili Servisler'ini bulabilmek için linki inceleyebilirsiniz:
https://www.samsung.com/tr/support/service-center/
Adanaliisot
Active Level 10
Galaxy S
Öncelikle eğer gelişmiş işlemeyi actiysaniz kapatın . Thermal guardian'i indirip oradan sıcaklığı düşürün ve oradaki tikleri kapatın ( yotubeye thermal guardian yazın . Orada detaylı anlatıyorlar ) . Ayrıca telefonu bilgisayara bağlayarak recovery menüsünü açın ve oradan repair app'e basın ve tüm uygulaması optimize edin ( youtubeye Samsung repair app yazarsanız detaylı bilgi edinebilirsiniz ) . Pil ve cihaz bakımı kısmından kullandığınız uygulamaları uyku veya derin uyku moduna alın . Bunlar dışında yapabileceginiz pek bir şey yok maalesef. Telefonun içindeki işlemci sıkıntılı. Maalesefki 2020 ve 2021 yılı qualcomm işlemcileri kaliteli olmayan bir üretim süreci ile üretildikleri için aşırı isiniyorlar ( bizza kendim iki tane 888'li cihaz kullandım ve resmen yanıyor cihazlar ) , qualcomm sorunun üretim sürecinde olup olmadığını test etmek için geçen yıl 8+gen1'i farklı bir üretim süreci ile urettirdiler ve sorunun ortadan kalktığını , saat hızları daha yüksek olmasına rağmen 8gen1'den açık ara daha az ısındığını gördüler ve üreticiyi değiştirerek daha kaliteli bir üreticiye geçtiler . Yani anlayacağınız telefonunuzun içindeki işlemci kalitesiz üretim sürecinin mağdurlarından :(
memocan42
Active Level 1
Galaxy S
Gelişmiş işleme ne bunu bilemedim
fansema
Active Level 8
Galaxy S
S22'nin işlemcisi verimsiz ve kronik ısınma sorunu var yapılabilecek pek bir şey yok
memocan42
Active Level 1
Galaxy S
Teşekkür ederim
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Selamünaleyküm. S22 model kronik sorunlu. Pil tüketimi ve içerisinde bulunan ısınmaya meyilli işlemcisi yüzünden.