UNLIMITED_3
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Merhaba.
Cumartesi gunu S22 cihazimin bataryasini Bakırköy/İstanbul MTA servisinde değiştirdim.
Merak edenler icin bu konuyu yazıyorum.
Servis 2 saatte islemleri yapti ve bana verdiklerinde cihazi sifirlamadiklarini bakim modunda islemlerin yapildigini belirttiler. Bende bir problem olmasin diye sifirlamalarini istedim ve o islemde 15 dk kadar sürdü.
Kamerada merak edenler icin lensinde ve ön camında toz falan yoktu. Çok az kameranin köşesinde ki siyah kisimda vardi ancak kamera zaten orayi görmüyor.
Su ve toz korumasi IP68 gidecekmi diye sordugumda ise bir problem olmayacagini soyledi çalışan ancak pek güvenemedim.Neden guvenemedim dersiniz WhatsApp dan samsung a yazili mesaj ile durumu anlattigimda bana bu copy paste yazsini attilar.
Batarya değişimi sonrasında cihazın IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası etkilenebilir. IP sertifikası, cihazın suya ve toza karşı dayanıklılığını üretici tarafından kontrollü ortamda yapılan testlerle garanti eder. Ancak cihazın parçalarına müdahale edilmesi (örneğin batarya değişimi gibi) su ve toz dayanıklılığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle cihaz yetkili servis dışında açılır veya doğru şekilde kapatılmazsa, IP koruması zayıflayabilir ya da tamamen kaybolabilir. Bu nedenle batarya değişimi gibi işlemler mutlaka yetkili servislerde yapılmalı ve işlem sonrası suya ve toza dayanıklılığın devam edip etmediği servis tarafından kontrol edilmelidir.
Ve bir kere daha fakli bir temsilci ile gorusmek istediğimde yine benzer yaziyi yazdilar.
Batarya değişimi sonrası cihazınızın toz ve suya dayanıklılığı etkilenebilir. Özellikle cihazın açılması sırasında koruyucu contalar zarar görebilir ve bu durum IP sertifikasıyla sağlanan koruma seviyesini zayıflatabilir. Batarya değişimi mutlaka yetkili servislerde yapılmalı ve işlem sonrası cihazınızın suya ve toza dayanıklılığı tekrar kontrol edilmelidir. Herhangi bir şüpheniz olursa cihazınızı tekrar Samsung Servis Merkezi'ne göstermenizi tavsiye ederiz Emirhan Bey.
Yani anlayacağınız yağmurda bile kullanmaya biraz tedirgin olacagim gibi.
Daha cihaz kullanim özelliklerini ogreniyor birsey demek icin erken ancak pil suresi ekran goruntusundeki gibi suanda
Umarim yardimci olmuştur bu yazılanlar.
3 Comments
S25Navy2025
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
02-08-2026 01:53 PM in
Galaxy S