cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S22 Ultra OneUi 7 Güncellemesi

(Topic created on: 05-08-2025 11:51 AM)
418 Views
Ozdil
Active Level 4
Options
Galaxy S

Güncellemeyi daha yeni yaptım fakat şimdiden birçok sorun baş gösterdi. 

* Bildirim çubuğunda Pil simgesi orantısız şekilde büyük. Çok dikkat çekiyor ve boyutu ayarlanmıyor.

* Navbar üzerinden medya kontrolü sırasında birçok hata mevcut. 
- Şarj animasyonu güzel olmuş fakat uygulamalarda hata veriyor.

* Kamera Arayüzü sade ve hoş duruyor. Gereksiz fazlalıkları saklamışlar.
- Kamerada videoda lens değişmiyor.
- FHD kayıtlar 4K ya nazaran daha net ve kaliteli.
- Pro Fotoğraf ve Pro Video modlarında Mikrofon ve Renk ayarları yapılamıyor. Uygulama hata verip kapanıyor. (Verileri temizleme dahil herkesi denedim.) Aynı sorun ExpertRAW uygulamasında da mevcut.
- Geniş açı ve 3X lens ile çekilen fotoğraflarda bozulmalar mevcut.
- Fotoğrafların netliği ve Renk doygunlukları düşmüş durumda.

* Pil kullanımını yeni güncellendiği için optimizasyon hatasıdır diye düşünüp "Galaxy App Booster" ile optimize ettim. Recovery menüden cache temizledim, birçok kez kapatıp açtım fakat pil süresi ciddi oranda düşmüş durumda. Ortalama Etkin 7-8 saat olan ekran sürem, Etkin kullanımda 5-6 saate düştü. Resmen oturup pil çubuğunda şarjımın düşüşünü izliyorum.
- Ortalama şarj sürem 64 dakika iken bu süre OneUi 7 ile birlikte 78 dakikaya çıkmış durumda.

* Kimileri Circle search çalışmıyor diyor fakat öyle bir sorunla karşılaşmadım. Çoğu ek özellik sorunsuz çalışıyor.

* AOD de Kilit ekranı duvar kağıdı bekleyenler hüsrana uğratıldı. AOD parlaklık ayarı bile mevcut değil. Sadece otomatik Başlığı altında cepte kapanma özelliği ve Navbar gösterme gelmiş. Navbar hiçbir şekilde ortalanmıyor. Asimetrik bir şekilde sağ tarafta duruyor.

* Dahili Wallpaperlar kaldırılmış. Sadece Kilit ekranı animasyonlu olanlar mevcut.

* Samsung Klavye açılmıyor Circle Searchta aramanıza ekleyin kısmında açılmıyor.

* S Pen sorunsuz çalışıyor hiçbir sorunla karşılaşmadım.

* Bildirim Paneli çok sade olmuş. Kullanımı da bir o kadar rahat. 
- Saat ve Operatör adının fontları çok kalın olmuş.

* Oyun Eklentileri kaldırılmış. Apk da dahil olmak üzere tekrar yüklemesini yapamadım. Game Booster ayarları kaldırılmış. Alternatif oyun yönetimi mevcut değil. Optimizasyon başlığı altında "Performans, Dengeli, Güç tasarrufu", Ekran tazelemede 120 ve 60 FPS seçimleri mevcut. Game booster çubuğu oyunlarda gizlenmiyor. Oyunlarda gözle görülür bir performans artışı ya da düşüşü söz konusu değil.

* Arama ekranının fontları ve simgeleri çok ince ve orantısız görünüyor.

Genel kullanımımda rastladığım Artılar ve eksiler bunlar. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Ve Pil konusunda aşırı derecede muzdaribim. Bu sorun için çözüm önerileriniz var ise çok sevinirim. Uygulamaların neredeyse hepsi derin uyku modunda. Fakat pil kullanımı en ufak şekilde azalmıyor. Ampere uygulamasından kontrol ettiğimde ise (OneUi6 - 482mA, Oneui7 - 484mA)garip bir şekilde eski tüketimle aynı olduğunu gördüm.

8 Comments
Somebodyelse1
Active Level 7
Galaxy S
Pil yüzdesi kötü olmuş sayıyı göremiyorum ayarlar ikonunu beğenmedim gerisi fazla sırıtmıyor. Bunun dışında güzel olmuş, bir çok hata düzeldi daha akıcı oldu 120 hz de ekran titremesi şimdilik yok
Ozdil
Active Level 4
Galaxy S
Akıcılık olarak beğendim. Çoğunlukla Güç tasarrufunda kullanıyordum. Belirtmeyi unutmuşum Artık Güç Tasarrufu modunda da 120Hz kullanılabiliyor. Ben genellikle 60 kullandığım için bana 60 Hz eskiye nazaran daha da düşük geldi.
Somebodyelse1
Active Level 7
Galaxy S
Ben de 60 hz kullanıyorum 120 hz ekran titremesi ve kasma yapıyordu şimdilik yok pil yüzdesi dışında güzel olmuş
RaGoN
Active Level 9
Galaxy S
Güncelleme yeni olduğu için telefon arka planda optimizasyon yapmaya devam ediyor. Pil ömrü bir hafta on gün içinde kendine gelecektir.

AOD duvar kağıdı S23 serisine de verilmedi. S24 ve S25 serisinde daha gelişmiş yeni nesil ekranlar var, ekran yanığına da daha dayanıklılar. Ekran ömrünü azaltmaması açısından S22 ve S23 serisine verilmedi AOD duvar kağıdı.

Dahili duvar kağıtları kaldırılmadı, gizlendi. Duvar kağıdı seçerken altta varyasyonlar seçeneğine dokununca diğerleri gözüküyor. Ekran görüntüsü Tab S9'dan ama telefonlarda da aynı.

Game Booster'da yanda çıkan çizgi gizlenip Bildirim Paneli'ne alınabiliyor.

AOD'de Now Bar, S22 ve S23 serilerinde yine AOD Duvar Kağıdında olduğu gibi ekran yanığına sebebiyet vermemek için yer değiştiriyor.

Pil tüketimi zamanla oturacaktır. Diğer ufak tefek hatalar için de bu ay güvenlik güncellemesi ile birlikte çözüleceği söyleniyor.1746695295482.jpg1746695756818.jpg
Ozdil
Active Level 4
Galaxy S
Tahminim o yönde, umarım pil sizin de belirttiğiniz gibi optimizasyonlar tamamlandığında düzelir. Varyasyonlar sadece Kilit ekranı için mevcut. Ana ekran için benim cihazımda sadece 3 duvar kağıdı mevcut. Harici bir seçenek yok.

AOD duvar kağıdını wonderland ile yapabiliyorsunuz. Bugu var sanırım tesadüfen keşfettim ama sadece varsayılan duvar kağıdı ile yapılabiliyor.

Game Booster için denedim ama maalesef gizlenmiyor. Gizlemeyi yaptığınızda ekstradan Bildirim panelinde de görünüyor. Ekranda çubuk şeklinde görünmeye de devam ediyor.

AOD de Now bar mantıklı olmuş.

Keşfettiğim diğer bir husus ekran parlaklığı. Gün ışığı altında belirgin bir **bleep** mevcut. Ekstra parlaklık artırılmış. Panele zararı olur mu bilmem fakat güneş altında ekran görselleri net bir şekilde görüntüleyebiliyor.

0 Likes
RaGoN
Active Level 9
Galaxy S
Bende hem ana ekran hem de kilit ekranı için varyasyonlar seçeneği çıkıyor. Game Booster'da da bug var herhalde. Bende Bildirim Panelinde görünecek şekilde ayarlayınca ekranın solundaki çubuk kayboluyor. Bir de sevmediğim bir durum, otomatik parlaklık açıkken telefon parlaklığı otomatik olarak her değiştirdiğinde telefon ufak ufak titriyor. Onu beğenmedim.
0 Likes
Berkay_S22
Active Level 10
Galaxy S
Hocam benim pil daha iyi gidiyor bir Hard reset lazım ya güncelleme sonrası
Ozdil
Active Level 4
Galaxy S
Ne yazık ki hard reset yapma ihtimalim yok. Cihazımı aktif bir şekilde kullanmaktayım.
0 Likes