Original topic:

S22 ULTRA PERFORMANS ÇÖP

(Topic created on: 12-14-2025 12:43 AM)
256 Views
mustafasel
Active Level 1
Options
Galaxy S

Herkese merhaba 22ultra 512/12 versiyonunu kullanıyorum ve durumu şöyle açıklayabilirim sözde 12 ram + ram plus (8) ile 20 gb bulduğu gösterilen telefonum call of mobile ve league of legends gibi oyunlarda artık tost makinesine dönmüş durumda tamamen çöp oldu arkadaşımda düz iphone 13 var o bile daha stabil oynuyor gerçektende son derece can sıkıcı bir durum zamanında türkiye şartlarında bu kadar para verdiğimiz akıllı telefonun 3 sene içerisinde tost makinesine dönmesi son derece üzgün kıyaslama yaptığımda samsungun o seneki en üst telefonu sözde premium olarak geçiyor üstüne tabiki yeni nesil işlemci ve modeller çıktı ama bu kadarmı yavaş olur ya telefon oyun oynarken yanıyor resmen oyun içi fps dalgalanmaları çok fazla yıllardır samsung kullanan birisi olarak söylüyorum android pişmanlıktır ne değerini korudu nede performansını rezillik 

9 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Konuyla alakasız olarak ram plusu kapatın, 12 gb ram fazlasıyla yeterli olur.
0 Likes
mustafasel
Active Level 1
Galaxy S
ram yeterli olsa bile arayüz eskisi gibi stabil çalışmıyor telefonda 300 gb boş bellek var devamlı çalışan arka plandaki bütün uygulamaları uyku moduna ayarladım hala video çekerken takılma açılışta kasılma mevcut
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Sıfırlamayı deneyin demek dışında başka bir önerim yok malesef.
0 Likes
liang222
Active Level 6
Galaxy S
Hocam Aslında bunun olmaması gerekir Belki buna yakın çözümler denemişsinizdir fakat size bir çözüm önerisinde bulunmak istiyorum cihazınızda recovery mode'a girip önce wipe cache yapıp sonra factory reset yapıp sıfırdan bir kurulum gerçekleştirmenizi isterim ilk iki adamı önermemin sebebi de şu cihazınızı ayarlar kısmından sıfırladığınız zaman veya Sadece ikinci söylemiş olduğum gibi Factory reset attığınız zaman güncellemenin bellek dosyaları silinmeye biliyor veya güncellemelerin bu yüzden aslında sırasıyla önerdiğim adımları denemenizi tavsiye ederim fakat bunları yaparken bir ricam daha olacak ayarlarınızı asla yedeklemeyin Hatta cihazınızı Fotoğraflarınız ve rehberiniz dışında asla yedeklemenizi önermiyorum fotoğraflarınızı ve rehberinizi alırsanız güzel olur Life box uygulaması var Turkcell'in o uygulamayla bunu rahatlıkla yapabilirsiniz ücretsiz bir şekilde ve dediğim gibi bir sıfırlama prosedürünü takip ettikten sonra cihazınızı kurarsanız böyle bir sorunun yaşamayacağını Hatta aynı zamanda iPhone 13'ten çok çok kat ve kat daha fazla performans alacağınızı Garanti ederim ama Olmuyorsa eğer bir sıcaklık değerlerinizi kontrol edersiniz bu önerdiklerimin hiçbirini şimdi yapmayın Çünkü cihaz Şu an belki bu zamana kadar kaç 100 tane güncelleme aldı veya belki ne kadar çok işlem yapıldı veya sistem dosyalarını veya denetleyicilerini engelleyen belki birçok ayar veya işlem yapılmış olabilir o yüzden önerdiklerimi yapmanızı tavsiye ederim cihazın ham ve güncel halini hep beraber görmüş oluruz ve Sorun devam ederse bunları tamamen eksiksiz yapmanıza rağmen işte o zaman bir sıcaklık kontrolü yapmamızda fayda var sıcaklık sorunu da yoksa cihaz sorunlu demektir Çünkü işlemciniz ve telefonunuzdaki bellek miktarı bahsetmiş olduğunuz oyunlar için çok çok fazla zaten ve iPhone 13'e kıyasla çok çok iyi bir cihaz kullanıyorsunuz yani hatta yarıştıramayacağınız kadar iyi bir cihaz kullanıyorsunuz diyebilirim Ben s25 Ultra kullanıyorum birçok işlem yaklaşık 150 tane uygulamayı kendi bildirmeme rağmen ben hiçbir şekilde böyle problem yaşamadım Hani Tabii ki kendi optimizasyon ayarlarımı yaptım mesela sadece tıkladığım zaman açılmasını ve bildirim gönderilmesini istediğim işim düştüğümde açtım belki 60 tane veya belki 70 tane uygulamam var mesela Onları derin uyku moduna almam gibi veya cihazın bakım ayarlarını kendime göre Optimize etmiş olmam gibi ama dediğim gibi sizin için en iyi çözüm benim bahsetmiş olduğum adımların hepsini adımlara birebir takip ederek yapmanız Eğer yapmak isterseniz detaylı bir şekilde aşağıya yazar yardımcı olurum
mustafasel
Active Level 1
Galaxy S
hocam öncelikle vakit ayırıp bu kadar ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkür ederim araştırmalırım doğrultusunda apple yıllık ortalama çıkardığı 3 telefon için uygulama üreticileri daha stabil yazılım sunabildiklerini bu sayede işlemcilerin performansının gayet yeterli olduğunu ve performans olarak fps değerlerini koruduğu yorumlarını okudum diğer yandan akabinde android dünyasında örnek olarak samsung yılda 15 taneye yakın alt ve üst model çıkarmakta bu yüzdende şirketler diğer android markalarıda göz önüne aldığında ortalama bir yazılım desteği sunduğunu işlemcinin gücünün güncelliği neticesinde ilk zamanlar çok iyi performans aldığını zamanla ise uygulamalara gelen yeni güncelleştirmeler kullandığımız modellere yazılım özel bir stabilite yapılmadığı için kasma donma ısınma sorunlarının olduğunu söylüyorlar dediklerinizi yapıcam deneyecem hali hazırda telefonda sosyal medya bile yüklü değil belirli birkaç alışveriş uygulaması ve 2 adet oyun gerisi full fotoğraf ve video halihazırda 300 gb boş alan mevcut geliştirici seçeneklerden animasyona kadar kapattım denemediğim game booster gibi uygulama kalmadı hiçbir verimde alamadım bide sizin dediğinizi deneyecem teşekkür ederim
liang222
Active Level 6
Galaxy S
Hocam Aslında biraz tutarsız bir yorum havuzuna denk gelmişsiniz Çünkü şöyle söyleyeyim mesela iPhone 11 üretildiği zaman Bu cihazın yıllarca destek vereceği söylendi ve birçok güncelleme alacağı fakat performansından ödün vermeyecek güncellemeler alacağını söylemişlerdi fakat sonrasında iPhone 11 mesela şu ana kadar 4 fazla güncelleme aldı bakın yani 4 yıl fazla güncelleme aldı ve şu an telefonum bataryası işlemcisi o kadar yetersiz ki ekran sürekli otomatik olarak düşük paralık modunda Çalışıyor yani yani o yüzden dediğim gibi Aslında bu yapmış olduğunuz yorumlar dışarıdan doğru gibi gözükse de aslında kullanıcı deneyimi kısmında tamamen yanlış yorumlar ve aynı zamanda alttaki eleman size bir iki tane link paylaşmış o konuların ikisini de inceledim hocam emin olun Onun ayarlarını hiçbirini yapmanıza gerek yok çünkü bizim insanımız halen şunu anlayamadı mobil işlemciye yapılan bir işlemle bilgisayar kullanır gibi Sanki Windows 10 veya Windows 11 kullanıyormuş gibi performans ayarları yaptığınız zaman bir telefonumuzun süreceğini düşünüyorlar fakat bununla hiçbir alakası yok telefonlar tamamen kapalı ve mobil sistemdir ve Bunları düzeltmenin tek yolu bahsetmiş olduğum iki yoldur bu iki yolun dışarısında dediğim gibi Üçüncü yolda test edilebilir Sorun devam ederse Yani gidip sağdan soldan soldan bunu indirin buradan bu ayarı yapın bunların hepsini boş verin sizin telefonunuz hiçbir ayar Hiçbir program veya hiçbir şekilde performansınıza destekleyecek bir uygulama gerektiren bir telefon değil o yüzden amacımız sizin telefonunuzu ilk aldığınız günkü gibi önce wipe cache silmek sonra factory resetle silmek. Bu dediğim gibi telefonunuzu zaten ilk günkü haline getirse de akabinde sorun çözülmezse dediğim gibi ısı testi yapacaksınız sıcaklık testi yapacaksınız Yani gidip hiçbir konuyu hiçbir performans arttıran ayarı veya uygulamayı indirip kullanıp görmeyin bakmayın bile
mustafasel
Active Level 1
Galaxy S
Çok teşekkür ederim yarın yedekleme alıp telefonu dediğiniz şekilde sıfırlama işlemi yapıcam sorun devam ederse samsungun bi kapısı çalıcam bakalım onlar ne diyecek
liang222
Active Level 6
Galaxy S
Kesimnlikle
0 Likes