cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S22 Telefonu Sallayınca İçinden Ses Gelmesi HK

(Topic created on: 06-04-2024 12:41 AM)
309 Views
Joebody
Active Level 1
Options
Galaxy S
S22 telefonumu salladığımda ahizeden kısmından içerde tıkırdayan ses yapan bir parça var bu durumu normal mi? Sizde yaşıyor musunuz?
5 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Kamerada optik görüntü sabitleyici (OIS) bulunmaktadır. Bu video ve fotoğraf çekerken titreşimi minimuma indirmek için yapılmış bir özellik. Tüm OIS kullanan cihazlarda bu ses mevcuttur merak etmeyin.
Joebody
Active Level 1
Galaxy S
Teşekkürler hocam resmi sayfasında okumuştum buradan da paylaşıp teyit etmek istedim.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Anladım hocam kafan da ? işareti kalmak yerine konu açmışsın iyi de yapmışsın bu ses tüm OIS özelliği olan marka ve modeller de bu ses vardır ama çıkan sesler marka dan marka ya model den modele de değişebilir ama mutlaka bi ses çıkar yani 😉
Galaxy S
OİS(optik görüntü sabitleyici) hareketli bir mekanik sistemdir ve cihaz hareket ettirildiğinde ileri geri hareket ettiği için ses yapar ama siz yine de çok sallamayın çünkü mekanik bir sistem,bozulabilir.
Turkuaz
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba Joebody,

Bu ses Auto Focus (Otomatik Odaklanma) fonksiyonunu çalıştırmak için gerekli, kamera mercek çerçevesinden kaynaklanmaktadır. Auto Focus (Otomatik Odaklanma) özelliği, lens ünitesini, görüntü sensörü üzerinden yukarı ve aşağı hareket ettirerek odaklanmayı ayarlar. Bu özellik, Otomatik Odaklanma hızını ve doğruluğunu etkinleştirerek pil kullanımını azaltmaya yardımcı olur. Kamera modülü, kamera modülüne ilişkin alan içerisindeki mercek ünitesi hareketini sınırlayan bir ""durdurucu parça"" ile donatılmıştır. Lens ve durdurucu parça birbirine temas ettiği anda bir ses duyulabilir ancak bu ses kameranın Otomatik Odaklanma özelliğinin çalışmasından kaynaklanan, normal bir sestir. Ses, cihaz türüne ve modeline göre kısmen farklılık gösterebilir. 

Teşekkürler.
MOD

0 Likes