Original topic:

S22 Kamera Sorunu

(Topic created on: 11-06-2025 04:15 PM)
143 Views
ysrozde
Active Level 1
Options
Galaxy S

Son güncellemelerden sonra S22 ile çektiğim fotoğraflar aşırı derecede kötü olmaya başladı. Yağlı boya gibi duruyor. HDR kapalı ve herhangi bir filtre yok.

6 Comments
iremirem
Active Level 1
Galaxy S
bunun acaba yapay zeka ile olma ihtimali kaç ki
0 Likes
ysrozde
Active Level 1
Galaxy S
Bilmiyorum ama aynı açıdan hemen hemen aynı zoom oranıyla çektiğim fotoğraflar arasında bariz far-k var şu an
0 Likes
iremirem
Active Level 1
Galaxy S
ya ben de tam emin değilim ama yüksek ihtimalle yapay zekadır ben bir şeyler yapmıştım düzeldi sadece kasma yasıyor akşam çekilen fotoğraflarda o sorun
ysrozde
Active Level 1
Galaxy S
Tam olarak ne yaptınız?
0 Likes
iremirem
Active Level 1
Galaxy S
daha doğrusu çok bir şey yapmadım sadece akıllı optimizasyondan maximum seçeneğini mininuma indirdim bir de yine o menüde alt tarafta görsel zeka var onu kapatmıştım ne kadar faydası olur bilmiyorum
0 Likes
A_samet
Active Level 3
Galaxy S
Merhaba ysrozde 😊,
Bu tür “yağlı boya” gibi bulanık ya da işlenmiş duran fotoğraflar aslında yalnız senin cihazında değil — Samsung’ın Galaxy S22 serisi kullanıcıları da benzer şikâyetler bildiriyor: güncellemeden sonra fotoğraf kalitesinde düşüş yaşandığı yönünde.
Aşağıdakileri adım adım uygulamayı öneririm:

1. Kamera uygulamasını sıfırla:
Ayarlar > Uygulamalar > Kamera uygulaması → Depolama bölümünden “Önbelleği temizle” ve “Verileri sil” seçeneklerini kullan. Bazı kullanıcılar bunun kaliteli görüntüleri geri getirdiğini söylüyor.

2. Kamera ayarlarını manuel kontrol et:

“108 MP” gibi yüksek çözünürlüklü modda çekim yapıyorsan, normal “Auto” ya da “12 MP” gibi modlara geçip kalite farkını kontrol et. Bazı kullanıcılar 108 MP modunda işlenmiş görüntülerin daha kötü olduğunu söylüyor.

“Scene Optimizer”, “AI geliştirme”, “Netlik artırma” gibi özellikleri kapat — otomatik işleme kötü çıkabiliyor.

RAW ya da Pro mod varsa bunları test et; işleme pipeline’ı devre dışı bırakınca netlik artabiliyor.

3. Yazılım güncellemesini kontrol et:
Cihazın yazılımının en güncel versiyon olduğundan emin ol. Güncelleme sonrası sorun çıkmış olabilir ama yeni bir yama gelmiş olabilir. Bazı forumlarda güncelleme sonrası foto kalite düşüşü rapor edilmiş.

4. Galeriyi ve kamera uygulamasını güncelle / alternatif kullan:
Eğer varsayılan kamera uygulamasında sorun varsa, mağazadan güncelleme kontrol et ya alternatif bir kamera uygulamasıyla (örneğin “Pro” mod, manuel kontrol sunan) test yap. Bazı kullanıcılar bunu yapınca **bleep** gördüklerini aktarıyor.

5. Geri bildirim gönder:
Samsung Members uygulaması üzerinden kamera kalitesi sorunu ile ilgili rapor gönder. Bu, firmanın sorunu tanımasına ve yazılım düzeltmesi yayınlamasına yardımcı olur.