cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

S21 Ultra 5G IP68 hk...

(Topic created on: 08-13-2024 12:25 AM)
212 Views
resitagar
Active Level 1
Options
Galaxy S
Değerli arkadaşlarım Selamlar 

Başıma gelen bir olayı burada sizlerle paylaşmak istedim. 
2 yıl önce almış olduğum S21 Ultra 5G (Bu arada tüm elektronik ev eşyalarım da A dan Z ye Samsung olup ilk Note telefondan beri Note serisini kullaniyorum. Su anda bu yazıyı da S24 Ultra ile yazıyorum)

Geçen sene mavi yolculuk esnasında denizde gördüğüm caretta kaplumbağa video çekimi için suya dalarak çekim yaptım. Yaklaşık 15 dk kadar 50-70 cm derinlikte... Son derece güzel videolarım var ve sorunsuz bir telefon ile mutlu bir tatil oldu. (Delikanlı gibi olanı yazıyorum ki bir sonra ki paragraf da ne demek istediğim anlaşılsın)

Bu sene de yine mavi yolculukta kumsala telefonlarımız götürürken bot içine telefonum düştü ve belki 5 10 sn içinde 2 cm bot suyu içerisinde tüm telefon su doldu !!! Gerçekten kamerasının içine kadar deniz suyu dolan telefon off moda geçti (şehir efsanesi pirincin içine koydum ama 1 gün sonra bile hayat belirtisi yoktu)
Bu arada bankacılık dahil tüm uygulamalar denizin ortasında telefonsuz kalan biri olarak karaya çıkıp çözmem geren bir sorundu... 
Çıkmışken telefonu da servise bırakıp KVK dan s24 Ultra sipariş verdim.

Telefon "IP68 Uluslararası su ve toz gecirmezlik" sertifikalı olmasına rağmen garantisi biten cihaz **bleep** olmuş!!!! Bana çıkarılan fiyat yeni bir S21U 5G den bile fazla oldu :)) Yaklaşık 1.5 kat...

Samsung merkez ile yapmış olduğumuz telefon görüşmeleri sonucunda %50 indirim uygulandı ve yine sıfıra yakın bir ücrete tamir ettirdim... Bana yapılan açıklama (ki bu hiç bir yerde maalesef yazmamakta!!!) sıcakta telefonun kauçuk larinin gevşemesi sonucu su alabilmekte olduğu!!!! 

Evde ki Samsung mikrodalga fırın kullanma talimatına "içine kurutmak icin kedi koymayın" yazan Samsung bu telefonlara böyle bir uyarı koymamış çok ilginç :))) ... Bence bu cihaz TR için üretilmiş ve pazarlanması da TR olduğu için....Oysa mikrodalga USA da da satışı var ve 1 kez dahi bu amaçla kullanılması durumunda Yasal anlamda Samsung bunu klavuza koymak zorunda ki USA da satış yapabilmek için Cezası öyle böyle değil... Orası hukuk ülkesi elbette diyecek lafım yok ...

Uzun oldu belki ama forumda ki arkadaşlara detaylı anlatmak istedim ki konuyu başka "SICAK" bölgelerde yaşayan ve IP68 uluslararası sertifikasına güvenen arkadaşlar da benim yaşadıklarımı yaşamasın ve yanmasın niyeti ile olduğu gibi yazdım Ne bir eksik ne bir fazla veya ajitasyon var içerikte 
Markasının arkasında durmasını beklerdim koskoca Samsung dan ama maalesef durmadı...

Çünkü bu cihazlar sadece "sıcak memleketlerde (Kaş bu arada) içine su alıyormuş ;)) Belki bu mantıkla çölde de toz alıyordur...Kaç yıldır Bixby de dahil TR dil güncellemesi geldi mi ? Yada s24 için AI translate TR dil desteği gelecek mi? Elde mızrak önde yaprak bekleriz.... ( Hukuk devletinde bir beyan verdiler mi yapmak zorunda oldukları için bknz 2 üst paragraf)

SAMSUNG dan beklediğim sözünün eri olması idi Ok garanti TR için geçerli ama IP68 sertifika uluslararası ve 1.5 mt derinlik 30 dk suya dayanıklı cümlesi de bu markanın...

Kalın sağlıcakla... Ve de mutlaka kuru ;))

Sevgiler 

Ps: Mod lar lütfen garip açıklamalar yapmayın olur mu? Bu aktardiklarim sadece bu toplumu bilinçlendirme amaçlı olup bir destek vs ihtiyacından yazmıyorum....
Tekrar S24 Ultra alma sebebim ise Note serisine olan sevgim Sadece artık soğuk ve kapalı kapta taşıyacağım denize de gitmem olur biter ;)
4 Comments
galxy21
Active Level 1
Galaxy S
Aynı olay benimde başıma geldi Arabistandaki samsung olsun iphone olsun MIDDLE EAST için üretilen ülkelerde kullanma klavuzunda ülkenizdeki yüksek sıcaklardan dolayı telefonunuzun su geçirgenliği olabilir lütfen su sıçratma haricinde telefonunuzu suya koymamanızı öneririz yazıyordu
BurakCihan
Active Level 4
Galaxy S
4 yıldır sorun bitmedi, artık Xiaomi amiral modeline geçiş yapacağım, çünkü uğraşmaktan tükendim.
0 Likes
DevletZabiev
Active Level 6
Galaxy S
Teknisyen olarak yorum yazıyorum ekran ve arka cam üzerine uzmanım. Artık iphonelar dahil bütün cihazların su geçirmezliğini şarj hoparlör vs kısmında kauçuk arka kapak kısmında da basitçe çift taraflı bant benzeri bir malzeme sağlıyor. Bütün cihazların içini ( arka kapağını) açmak için 80 dereceklik özel fırında 10 dakika civarı bekletip kolayca sökebiliyoruz. Cihazlar ısıya maruz kalmasa bile tahmini olarak 2 yıl sonra çift taraflı vant gibi olan yerleri kuruyor hava su tozla temaz ederek zamanla geçirmezlik özelliği de kayboluyor malesef
axeno
Expert Level 3
Galaxy S
Sertifikalar o değil be hocam ya. İnternette ne kadar yazarsa yazsın, direnç o su geçirmez değil. Tamamen şans işi.
0 Likes