Ardawss
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
06-10-2023
12:14 AM
(Last edited
06-10-2023
01:09 AM
by
Yeşilırmak
) in
Pilinizin ömrünü uzatmak için maksimum şarjı %85 seviyesinde sinirlayin .diye bir işaret var ne işe yarıyor. Telefonumu % kaçtan kaça şarj etmeliyim bilgi verebilir misiniz
2 Comments
ygtknca
Active Level 9
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
06-10-2023 01:38 AM in
Galaxy S
Dostum bilimsel her şeyi boşver sana direk halk dilinden anlatayım bütün teknoloji uzmanları batarya sağlığı için %20-%85 arasında şarj edilmesini öneriyor. Bu konuda bir çok araştırma yaptım. Mesela şu %20-%85 arasında şarj edince şarj döngüsü kısa oluyor %5-%100 arası 1 döngü ise %20-%85 arası 0,30 felan döngüye eşit oluyor hemen hemen. %15 altında bataryada bir takım kimyasal durumlar oluşmaya başlıyor ve bu bataryaya yavaş yavaş zarar veriyor %85-%100 arasıda bu durum geçerli genelde çoğu telefonda %85-100 arası telefon yavaş şarj olur çünkü li-on bataryalarlar ısıya dayanıklı bataryalar değildir ve batarya şişmesi, patlaması gibi durumlar olmaması için yavaş şarj gerçekleşir. Telefonu %20 de şarj etmeye başlaman ile %5-%10-%1 de şarja takman aynı şey değil sayısal veri vermeden konuşmak gerekirse %20 de mesela direk **bleep** 5watt çekerken %1 de adaptörden direk mesela 10wat 15wat felan aktarılır **bleep** giriş olduğu için batarya daha hızlı ısınır bu konudada bir çok marka önlem getirdi Samsungdada var diyebiliriz ama eskiden çoğu cihazda anlattığım gibiydi ısınıp patlamaması zarar görmemesi için bütün güç hemen aktarılmaz.
Kısa özet geçmem gerekirse dostum eğer telefonu çok haşır neşir kullanan biriysen bir günde telefonu sürekli olarak %10-100 gibi şarj ediyorsan 2 kere felan %20-%85 arası şarj etmen tavsiye ederim hem bu şarj döngünü kısaltır hem daha uzun ömürlü olmasını sağlar şu an çıkan bataryaların çoğu 2 yıl ömür ile çıkıyor sen istediğin kadar %20%85 arası şarj et 2 yıldan sonra performansı düşmeye başlar en fazla 1 yıl saha performanslı olur genelde 500-700 döngü destekler lion bataryalar bu döngü sonrasına performanslarının çoğu gider. %20-%85 olayı sadece döngüyü düşürme olayından ibaret yani 2 yıl sonra 500 döngü dolmasa dahi performansı azalacaktır. Ne yaparsan yap azalacaktır senin telefonda yüksek grafikli oyun oynayıp telefon bataryasının ısınması dahi zarar verir onun için benim gibi çok kullanan biriysen 20-85 arası takıl ama günde 1 kere felan şarj edip dışarıda işin olan vs biriysen kafana göre takıl ama ne olursa olsun telefonun kapanmasını bekleme %1 de dahi olsa kapanmadan tak ve liom bataryaların hafızası yoktur istediğin zaman çekip kullanabilirsin
Kısa özet geçmem gerekirse dostum eğer telefonu çok haşır neşir kullanan biriysen bir günde telefonu sürekli olarak %10-100 gibi şarj ediyorsan 2 kere felan %20-%85 arası şarj etmen tavsiye ederim hem bu şarj döngünü kısaltır hem daha uzun ömürlü olmasını sağlar şu an çıkan bataryaların çoğu 2 yıl ömür ile çıkıyor sen istediğin kadar %20%85 arası şarj et 2 yıldan sonra performansı düşmeye başlar en fazla 1 yıl saha performanslı olur genelde 500-700 döngü destekler lion bataryalar bu döngü sonrasına performanslarının çoğu gider. %20-%85 olayı sadece döngüyü düşürme olayından ibaret yani 2 yıl sonra 500 döngü dolmasa dahi performansı azalacaktır. Ne yaparsan yap azalacaktır senin telefonda yüksek grafikli oyun oynayıp telefon bataryasının ısınması dahi zarar verir onun için benim gibi çok kullanan biriysen 20-85 arası takıl ama günde 1 kere felan şarj edip dışarıda işin olan vs biriysen kafana göre takıl ama ne olursa olsun telefonun kapanmasını bekleme %1 de dahi olsa kapanmadan tak ve liom bataryaların hafızası yoktur istediğin zaman çekip kullanabilirsin
real1
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
06-10-2023 04:18 AM in
Galaxy S
Kisa özet geciyorum % 100 de bırakırsan ne zaman dolduğunu bilmediğinden batarya şarj almaya devam eder ve pil ömrü azalır eğer 85 sınırlar isen 85 gelince durur ve şarj almaz buda ömrü 1-2 yıl artar