cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

S21 FE adaptif pil ne işe yarar, yararlı mıdır?

(Topic created on: 02-11-2025 12:40 AM)
166 Views
efeozses
Active Level 5
Options
Galaxy S

Samsung cihazlarda adaptif pil özelliği var. Bu özelliği açınca telefonun şarjı daha mı yavaş bitiyor yoksa pilin ömrü mü uzuyor bunu tam kavrayamadım. Şarjı saha yavaş bitmesini sağlıyorsa bu gerçekten çalışıyor mu? Bazı kişilerde ters çalıştığını okudum. Bilgilendirirseniz mutlu olurum. 

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy S
Pil ömrünü uzatmak için aksine halde pek işinize yaramaz, pil ömrünü fazla kafaya takmamak lazım

View solution in context

0 Likes
Solution
melih60
Active Level 4
Galaxy S
Adaptif ayarı az veya çok gitmesine etki etmez senin pil kullanımını analiz eder mesala 1 ay boyunca sabah teelfonu şajdan çıkardın akşam geldin şarjın 20 ve şarja taktın telefon diyorki kullanıcının %100 dolulukda pile ihtiyacı yok %80 dolu olduğunda yetiyor ce bundan sonra senin bataryanı %80 dolduryor

View solution in context

6 Comments
Solution
Galaxy S
Pil ömrünü uzatmak için aksine halde pek işinize yaramaz, pil ömrünü fazla kafaya takmamak lazım
0 Likes
efeozses
Active Level 5
Galaxy S
ben de öyle düşünüyorum ha 1 ay önce eskimiş ha sonra. eninde sonunda telefonun içinden geçilmediği sürece aynı şeye varıyor.
Galaxy S
Bataryayı en iyi şekilde bilr kullansanız Max ömrü 3-4 yıl, zaten bu süreçte yeni bir cihaza geçiş yapılır, bu yüzden fazla kafaya takmayın.
0 Likes
efeozses
Active Level 5
Galaxy S
Evet, haklısın.
Solution
melih60
Active Level 4
Galaxy S
Adaptif ayarı az veya çok gitmesine etki etmez senin pil kullanımını analiz eder mesala 1 ay boyunca sabah teelfonu şajdan çıkardın akşam geldin şarjın 20 ve şarja taktın telefon diyorki kullanıcının %100 dolulukda pile ihtiyacı yok %80 dolu olduğunda yetiyor ce bundan sonra senin bataryanı %80 dolduryor
efeozses
Active Level 5
Galaxy S
Güzel anlatmışsınız, anladım. Teşekkür ederim