cybercider
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Az önce nette uzun ve detaylı bir yazı okudum. Ve burda linki paylaşmıştım ancak gönderi silinmiş. Ordan öğrendiğime göre;
1- exynos çipi geliştiren arge departmanı 2019 sonunda kapatılmış.
2-malesef exynoslar s8 serisinden sonra dikiş tutturamamış ve snapdragona göre güç tüketimi nerdeyse 2 kat daha fazla ve bu da işlemcinin snapdragona göre daha çok ısınmasına sebep oluyor. Bunu üzerine cihaz 7.8 mm olduğundan ısı normalden daha çok hissediliyor.
Aslında çok uzun detaylo grafikli bir yazıydı ancak direk silinmiş. İsteyenlere özelden link atabilirim.
Benim anladığım cihazın ısınma sorunu ancak hız düşirülerek yapılır o da takılma donma vs sebep olabilir.
Ayrıca yazıda bu yüksek ısının amoled ekran gibi ısıdan çabuk etkilenen ekranlarda amoled yanığı oluşturma ihtimalini yükselttiği yönünde.
Yazıda ayrıca en büyük teknolojileri ilk kez uygulayan samsung bu işlemci mevzusundan satış rakamları aşağılarda kaldığı ve bu nedenle artık farklı bir işlemci mimarisi ile devam edeceği söylenmiş.
Hatta bu işlemci ısınma mevzusu ceo toplantısında dahi gündeme gelmiş.
Kısacası kışın portatif bir ısıtıcımız var. İnşallah 7 serisindeki gibi telefon patlamaz.
2 Comments
1234567899877
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-30-2021 05:58 PM in
Galaxy S
Bende var baya oyun oynuyorum 2 saat çok ısınmıyor ilginç hem de exynos 990
Veheb
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-30-2021 08:33 PM in
Galaxy S
Benim a21s ve 15 dakika pubg oynayınca 42 derece oluyor . Grafik ayarları düşük seviyede. Telefonda klasik exynos 850 var