- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Bu ram plus olayını geçenlerde merak ettim internette araştırdım çünkü telefon depolamasinin ram olarak kullanılması en baştan çok saçmaydı, depolama ve ram hızları arasında dağlar kadar **bleep** var, ramler ona kıyasla çok hızılı, ve depolamayı ram yapma fikri o yüzden garip gelmişti. Zaten de yanılmamışım.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2025 12:16 AM in
Galaxy SBenim gördüğüm diğer kaynaklardan ve bu siteden anladığım kadarıyla Ram Plus, telefonun depolamasından kullanmıyor. Zaten Androidde böyle bi özellik yokmuş.
Standart ramden özel alan ayırıp, bu alanda normalde rame gidecek şeyleri sıkıştırıp öyle tutuyormuş. Bu mevzu depolama birimini etkilemiyor bu yüzden.
Ama telefon sürekli sıkıştırma açma işlemleri yaptığı için işlemci biraz daha yoruluyor ve batarya ekleniyormuş dediğiniz gibi.
Ben de S25+ta aylardır 8 gb'ta kullanıyordum, sizin için 2 ve 4 gb deneyeceğim.
https://www.sammobile.com/news/samsung-ram-plus-does-not-work-the-way-you-think/
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-05-2025 10:10 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-05-2025 11:19 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-05-2025 11:27 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2025 12:16 AM in
Galaxy SBenim gördüğüm diğer kaynaklardan ve bu siteden anladığım kadarıyla Ram Plus, telefonun depolamasından kullanmıyor. Zaten Androidde böyle bi özellik yokmuş.
Standart ramden özel alan ayırıp, bu alanda normalde rame gidecek şeyleri sıkıştırıp öyle tutuyormuş. Bu mevzu depolama birimini etkilemiyor bu yüzden.
Ama telefon sürekli sıkıştırma açma işlemleri yaptığı için işlemci biraz daha yoruluyor ve batarya ekleniyormuş dediğiniz gibi.
Ben de S25+ta aylardır 8 gb'ta kullanıyordum, sizin için 2 ve 4 gb deneyeceğim.
https://www.sammobile.com/news/samsung-ram-plus-does-not-work-the-way-you-think/
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2025 12:34 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2025 12:38 AM in
Galaxy S"As to why Samsung specifically and wrongly states that RAM Plus uses more storage space for virtual RAM, that's a mystery. It's likely a matter of marketing. Either way, it gives the wrong idea."
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2025 12:39 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2025 12:37 AM in