Resolved! Solved

Original topic:

S Serisi Sahipleri Ram Plus Kapatın!!!!

(Topic created on: 12-05-2025 10:08 PM)
475 Views
VuralPegasus
Active Level 7
Options
Galaxy S

Bu ram plus olayını geçenlerde merak ettim internette araştırdım çünkü telefon depolamasinin ram olarak kullanılması en baştan çok saçmaydı, depolama ve ram hızları arasında dağlar kadar **bleep** var, ramler ona kıyasla çok hızılı, ve depolamayı ram yapma fikri o yüzden garip gelmişti. Zaten de yanılmamışım.

Telefonun ram'i sistemi idare etmek için yeterde artıyor. Ram plus sadece çok fazla render alan veya arkaplanda çok çok fazla uygulama açık bırakanların o uygulamaların kaldığı yerden devam etmesini istiyorsa kullanması gerekiyor. Üstüne bir de depolama birimini sürekli olarak yıpratıyor, ısıtıyor ve pil kullanımını çok arttırıyor. Yıpratma öyle çok değil ama pil ve isinma konusunda **bleep** oluyor.

Daha uzun süreli şarja takmadan kullanmak istiyorsanız ram plus kesinlikle kapatın, 2 gündür kapalı ve gercekten çok fazla etki etti.
Yok illa açık kalsın içim rahat etsin diyorsanız en düşüğe çekip rahat edebilirsiniz ama tavsiyem kapatmaniz.

image

Siteyi tanımıyorum, girdiğim siteleri ve diğer kullanıcı deneyimlerinin olduğu gönderileri bulamadım. Aklınızda kalmasın diye bu siteden alıp direkt koydum.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Galaxy S
Hocam çok inanmadım. Eklediğim bağlantıda sağlam bi sitenin açıklaması var.
Benim gördüğüm diğer kaynaklardan ve bu siteden anladığım kadarıyla Ram Plus, telefonun depolamasından kullanmıyor. Zaten Androidde böyle bi özellik yokmuş.

Standart ramden özel alan ayırıp, bu alanda normalde rame gidecek şeyleri sıkıştırıp öyle tutuyormuş. Bu mevzu depolama birimini etkilemiyor bu yüzden.

Ama telefon sürekli sıkıştırma açma işlemleri yaptığı için işlemci biraz daha yoruluyor ve batarya ekleniyormuş dediğiniz gibi.

Ben de S25+ta aylardır 8 gb'ta kullanıyordum, sizin için 2 ve 4 gb deneyeceğim.

https://www.sammobile.com/news/samsung-ram-plus-does-not-work-the-way-you-think/

View solution in context

10 Comments
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
İnternete bakarak yabancı forumlarda, reditte benim gibi düşünen çok fazla kişi olduğunu gördüm. Pil konusuda aynı sekil.
AhmtS25
Active Level 10
Galaxy S
Bilgilendirme için teşekkürler
0 Likes
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Ne demek.
0 Likes
Solution
Galaxy S
Hocam çok inanmadım. Eklediğim bağlantıda sağlam bi sitenin açıklaması var.
Benim gördüğüm diğer kaynaklardan ve bu siteden anladığım kadarıyla Ram Plus, telefonun depolamasından kullanmıyor. Zaten Androidde böyle bi özellik yokmuş.

Standart ramden özel alan ayırıp, bu alanda normalde rame gidecek şeyleri sıkıştırıp öyle tutuyormuş. Bu mevzu depolama birimini etkilemiyor bu yüzden.

Ama telefon sürekli sıkıştırma açma işlemleri yaptığı için işlemci biraz daha yoruluyor ve batarya ekleniyormuş dediğiniz gibi.

Ben de S25+ta aylardır 8 gb'ta kullanıyordum, sizin için 2 ve 4 gb deneyeceğim.

https://www.sammobile.com/news/samsung-ram-plus-does-not-work-the-way-you-think/
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Ram plus'in asıl olayi depolama zaten. Dediğiniz belirli cihazlar için olabilir ama samsungun kendisi de bunu belirtmiş.1764970464581.jpg
Galaxy S
Attığım sitede tam bundan da Samsung yanlış yönlendiriyor diye bahsediyor, zaten Ram Plus alanını değiştirince telefon depolamasında da değişiklik olmuyor.

"As to why Samsung specifically and wrongly states that RAM Plus uses more storage space for virtual RAM, that's a mystery. It's likely a matter of marketing. Either way, it gives the wrong idea."
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Evet oraları okuyunca **bleep** ettim.
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Yazıyı okudum, dediğiniz doğru gibi ama şarj ve isinma konusunda kesinlikle eminim kapattığım zaman gerçekten etki etti ve sıkıştırma işlemi yanıyor dediniz buda yine Verimliliği düşürür.
Galaxy S
Aynen şarja kesinlikle etkisi olur ben de deneyeceğim yarın ve sonrasında
0 Likes