cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Ramplus

(Topic created on: 04-05-2022 03:05 PM)
582 Views
zcc
Active Level 8
Options
Galaxy S
Arkadaşlar 4.1 guncelledim s20 ultrayi wee bu ramplus 4 gb 6 8 var 8 yaptim neye yaradı şimdi  bu sanal ramplus nedir neye yarıyor  birsey degistimi anlamadim ben 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Galaxy S

https://r2.community.samsung.com/t5/Di%C4%9Fer/Biraz-Bilgi-Ram-Plus/m-p/9940606

burdaki linkten ulaşabilirsiniz ram ne işe yaradığı yazıyor. 

View solution in context

14 Comments
Samsung80
Active Level 8
Galaxy S
Yüksek Ram gerektiren oyun veya uygulamalarda sistemi hızlandırmak için kullanılıyor fakat normal şartlarda gerek kalmıyor 6gb ve üzeri Ram e sahip telefonlarda Ram yeterli zaten.
narcosis
Expert Level 5
Galaxy S
Tam tersi sistem hizlanmaz sanal ram daha yavaslatacaktir sistemi videolara bakabilirsiniz YouTube var 😊
Samsung80
Active Level 8
Galaxy S
Windows ta readyboost var Ram yetersiz olduğunda sistemin tıkanmaması için uygun flaş bellekler Ram olarak kullanılıyor. Ram plus ta onun benzeri bir şey sistemi yavaşlatmaz fiziki Ram dolunca hafızadan bir bölümü Ram olarak kullanır zaten yeni nesil hafıza çipleri yeterince hızlı bir problem olmaz. Ancak dediğim gibi telefonda 6gb ve üzeri Ram şuan yeterli Ram plus a gerek bile kalmaz. Ancak 4gb rami olan ve Android 12 alan cihazlarda faydalı olabilir.
narcosis
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba

Cihaziniz ram plusa ihtiyaç duymaz şuanlik fakat illada aktif etmek istiyorum diyorsan 2gb seç yüksek seçersen performans düşer cihazin
zcc
Active Level 8
Galaxy S
8gb yaptim hızı düştümu simdi cibazin hızı duscekse neden secenek olarak koyuyorlar ki değişik
narcosis
Expert Level 5
Galaxy S
Bu cihazin kendi rami ile bir değil ki bunu dahili hafizadan açıyor
zcc
Active Level 8
Galaxy S
4 gb ramplus vardi ilk ciktiginda odami gereksizdi ozaman herkes bekledi onu gelsin ramplus diye ne anladim o işden
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Merhaba
RAM Plus sanal RAM özelliği sayesinde Mesela diyelim ki Telefonunuzda 4 GB'lık RAM depolama alanı bulunuyor RAM Plus sanal RAM özelliği sayesinde cihazınızda mevcut olan tükenen 4 GB'lık RAM alanı tükendiği zaman cihazda kasılma donma yavaşlama olmasın diye RAM Plus özelliği devreye giriyor cihazdaki sorunları kasılma donma yavaşlama gibi şeyleri en aza indirmek için bu işe yarıyor cihazınızın kendi RAM depolama alanı da olmadığı sürece sanal RAM özelliği devreye girmeyecektir Telefonunuzda veya tabletinizde mevcut olan RAM depolama alanı dolduğu zaman sanal RAM özelliği devreye girer.
zcc
Active Level 8
Galaxy S
Yani depolama alani var sanirim ram olarak gorebiliyormuyuz onun dolup dolmadigini simdi diger soru ben 8 gb yaptim cihazim yavaslayacakmi yani onu merak ediyorum hizlansin diye yapilir o özellik yoksa ne anladim o işden benim gorebildigim depolama alanlari sd kart ve normal cihaz hafızasini gorebiliyorum dolumu degilmi diye ama ram olarak diyorsaniz onu goremiyorum ram doldu şimdi rampluasa geçiyor filan bunu goremiyorum ama umarim cihazi yavaslatmaz suan yavaşlamis hissetmedim suanlik oda bilmedigim konu olduğu icin denedim secenek sunmuşlar denemek istedim bende 4 6 8 secenekler var kimse cihazi yavaslasin istemez oyle olsa neden koyuyorlar herkesin istedigi hızlı telefon değişik geldi bana bilemiyorum