cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

RAM Plus tavsiyesi

(Topic created on: 02-28-2023 04:40 PM)
16246 Views
Çağrııı
Active Level 1
Options
Galaxy S

Telefonum S23 256GB. Kendisinde 8 GB ram var. Bu ram plus telefonu aldığımda otomatik olarak 8 GB açık olarak geldi. Bunu kapatmalı mıyım yoksa açık mı dursun? Bazıları açık durursa telefonun sürekli hafızasını yazıp sildiği için rom ömrünü kısaltır telefon daha çabuk eskir diyor. Bazıları açık durmalı performansı artırır diyor. Bazıları kapalı durursa hem şarj hem de performans artar diyor. Bazıları da kapalı durmalı performans azalır ama şarj daha iyi olur diyor. Bazıları Samsung onu açık şekilde gönderdiyse bi bildiği vardır koskoca şirketin kapatmayın diyor. Sizce bu ayar ne şekilde olmalı? Söylenilenlerden hangisi doğru?

image

RAM Plus

11 Comments
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Olayı özetleyeyim:

Evet, depolama alannın ömrünü kısaltır ama arkada daha fazla uygulama tutmanı sağlar. Ama, bu Sanal Bellek, normal bellek kadar hızlı çalışmaz.

Sana işin çekirdeğini verdim artık iyidir kötüdür bağlamını kurmak sana kalıyor.

Benim düşüncem:

8GB belleği doldurmazsanız açmanıza gerek yok ama zaten doldurmazsanız açsanızda **bleep** etmez. Nasıl olsa normal bellek dolduğu zaman Sanal Bellek'i kullanıyor. Bence depolama alanınız uygun olduğu kadar açabilirsiniz. Tabii ki depolama alanı ömrü azalacak ama daha fazla bellek olarak artısı olacak. Dediğim gibi bence eğer depolama alanınızda yer olduğu kadar açabilirsiniz.
Çağrııı
Active Level 1
Galaxy S
8 GB ramim var halihazırda chrome insta twitter facebook dahi arkada açık olsa 3 GB ram boşta kalıyor. UFS 4.0 modellerde açılmasına hiç gerek bile yok diyorlar yabancı forumlarda. Javaya yüklenilen ekstra aracıyla roma verilen yaz-sil, yaz-sil komutuyla şarjı da daha çabuk tüketir diyorlar. Performansı artırdığını da azalttığını da söyleyen var. Bundan dolayı kararsız kaldım. S23 cihazımı tam verimlilikte kullanmak istiyorum. Ama açık hali mi performansı artırır kapalı hali mi? Tam olarak test ettim bir **bleep** anlayamadım. Aynı gibi geldi.
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Eğer o 8GB fiziksel belleği doldurmadıysanız **bleep** olmaz. Eğer 8GB fiziksel belleği normalde doldurmuyorsanız, açık kalabilir. Doldurmadığınız için Sanal Bellek'in etkisi olmaz kapalı gibi olur. Ha belki bir gün çok uygulama açık tutmanız gerekir Sanal Bellek zaten daha önceden açık olduğu için devreye girmiş olur. Yani, dediğim gibi sizin için açık tutmanın faydası olur.
Galaxy S
Kapalı olması işlemciden dolayi belli olmaz ama açık olması daha iyi performans sağlar
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Dün a53 cihazında sanal ram 8 olarak seçtim oyunlara cihaz normal den daha hızlı açıyor çoğu teknoloji editörleri cihazın hızını artırdığını bahsediyor bu ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır.
0 Likes
Çağrııı
Active Level 1
Galaxy S
Samsungun reddit ve diğer yabancı forumlarında da kapalı olmasının performansı artırdığını söylüyor kullanıcılar. Hangisi doğru acaba?
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Açık olsun daha sağlıklı eğer anormal birşey olursa zaten kapatarak müdahele edersin şahsen ben ram plus un kötü yanını görmedim
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ben kullandığım iki cihazda da pili sanki biraz hızlı tüketiyor gibiydi.
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba '
Çağrııı

RamPlus açmanı tavsiye ederim 8GB Ram plus açılması durumdan 8+8 =şeklinde performan artırımı ve fiziki 8GB ram daha az yorulmasına neden olur elbetteki hurafeler dolanıyor ortada doğrusu açık olması 8GB sevilmesi hiç bir zararı yok tam aksine daha iyi performans burda sadece hafızadan alıyor onun dışında hiç bir ekşi yani yok
0 Likes