cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Pilin %25-%20 vs. nin altına düşürülmemesi

(Topic created on: 4 weeks ago)
243 Views
Somebodyelse1
Active Level 7
Options
Galaxy S

Arkadaşlar bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek lakin %100 tam dolum yapmanın bilinen, kanıtlanmış bir zararı yoktur yani kulaktan dolma bilgi değildir. Ha derseniz ben istediğim gibi kullanırım orası sizin bileceğiniz iş tabii:) Linki bırakıyorum 

19 Comments
BÜRKÜT90
Active Level 6
Galaxy S
Dostlar yeni nesil bataryalı telefonları kullanırken kendinizi kasarak veya korkarak kullanmanızın hiçbir mantığı yok pil sağlığı%1 %2 %3 düşmesine rağmen performanstan aşırı derecede büyük bir kayıp yaşamazsınız ama pil sağlığı %90'ın altına düştüğü zaman belli başlı bir takım ufak sıkıntılar yaşayabilirsiniz Ama ona rağmen çok büyük bir Problem olacağını zannetmiyorum
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Ben sıfırda takar yüzde çekerim Genelde bu şekilde yaparım
BehramGur
Active Level 6
Galaxy S
Sadece telefonda degil hemen hemen butun pillerde 0deşarj omru azaltıyor. Sıfıra indirmeden doldurmak daha mantıklı. Ama 100 şarjın zararı yok sadece uyurken şarj etmeyin okadar. Çünkü şarj olma sıklığı da pili yıpratıyor. Uyurken pil %100 olup duruyor. Sonra 99a inince tekrar şarj başliyor tekrar 100 oluyor ve bu sabah siz kalkana kadar devam ediyor. Yada guzel bi yolu var pil korumasi var samsungun, adaptif mod acarsaniz pili en azindan fulleyip yıpratmaz sürekli. 80de şarj etmeyi durdurur. Sabah kalkinca da 15dakika tekrar takar 100yaparsiniz
Somebodyelse1
Active Level 7
Galaxy S
Bu arada linki silmişler. Evrim Ağacı batarya yazıp bakabilirler. Bence %80'e şarj etme çok saçma hatta bilinen, kanıtlanmış bir yararı da yok. %100 de telefonu kullanamıyorsak hiç kullanmayalım daha iyi. %80'e şarj edip kullanmak tam bir eziyet
BehramGur
Active Level 6
Galaxy S
Hayir ya 100un zarari yoktur. Sadece sürekli 100e çikip duruup tekrar cikip durunca pil yıpranıyor. Oyuzden %80de durdurup sabah kalkinca bir kere 100 yapmak daha sağlıkli olur. Sürekli 100de tutmak yıpratiyor yani %100 şarjetmek değil. 1737752836164.jpg
ers4
Active Level 6
Galaxy S
Tam doluma ulaşırken batarya direnci artar pilin zorlanmasına sebep olabilir 60 dan 80 e dolum hızıyla 80 den 100 e dolum hızı farklıdır zaten. Bu zorlanmada kimyasal yapıyı bozabilir veya bataryaya fazla yüklenir, ısınma yapar. Ama o kadar da önemli zarar vermez imkan varsa 80 90 a kdar şarj ideal.
0 Likes
isimsiz-
Active Level 10
Galaxy S
Tamamen yalandan ibaret hiç bir zararı yok
ers4
Active Level 6
Galaxy S
Bilimsel olarak gerçek hocam 😂. Yalnız 0 a indirmek kadar zarar vermiyor ama illa bi zararı var. 0 a indirmek çok daha zararli.
0 Likes
isimsiz-
Active Level 10
Galaxy S
Hayır 100 e kadar dolumun hiç bir zararı yok samsung özellik eklemek için özellik ekliyor 2 şey yazmış milleti yiyor