cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Pil performansı

(Topic created on: 10-18-2024 08:35 PM)
190 Views
Melih_S24FE
Active Level 9
Options
Galaxy S
En son bu kadar kaliteli pil performansını 2020de m31de kullandım, ve a serisine geçince farkettimki evet özellik kalite olarak A serisi ama alıp 5 6 yıl gram sorunsuz kullnacaksan m serisi alınırmış.(S serisi hariç söylüyorum). 
Şuan hala bi yakınım aktif olarak kullanıyor, pili ilk günden farksız ve hiç tamir görmedi, geçen yıl bir hata yapıp A34 aldım ve saçma sapan birsürü şey yaşadım. Pili zaten geçiyorum tüm a34lerde kronik olduğunu bildiği ve kabul ettiği halde geri çağırmayan bir marka.. 4yıl önce çıkan ve donanımsal olarak çok daha düşük olan ve kullananlar bilir eski M serileri yazılımsal olarak sorunluydu(sadece donup kalma problemi yaşadım)ki a34ün sürekli hantallığını çekmektense isterse haftada bir donsun restart atayım çokta problem değil yani, zaten 4.5yılda toplam 4 5 kere oldu. Kısaca herşey geekbench, funmark testlerinden ibaret değil belki A34 M31in puanından 2kat fazladır ama gerekirse yavaş çalışsın arayüzde, uylalamada takılma aptallaşma olmasın, S serisi dahil şuanki tüm cihazlarda gördüğüm saçma ve küçücük 2 3tane one uı ana ekran bugu var ve düzeltemiyorlar, eski cihazlarda böyle problemler yoktu çünkü güvenlik güncellemesi dışında gereksiz saçma belki toplasan 5kere kullanmayacağım özellikler verilmiyordu. Şahsen s21 çıktıktan sonra, pandemiden sonra yazılımsal olarak bozdu Samsung. En prime dönemleri Note 10 serisine kadardı benim gözümde s21 ve sonrası sarmadı beni en basitinden o zamanlar her modelde tasarım değişirdi ve kayda değer özellikler eklenirdi şuan bırak 5yıldır s serisinde aynı tasarımı kullanmayı diğer serilerede aynı tasarımı koyuyorlar, s22Udan s24Uya geçmem için yapay zeka dışında kayda değer **bleep** var mı? Hayır yok, s25 çıktığında 23 veya 24ten geçmek için bir neden olacak mı? Hayır olmayacak çünkü her yıl olan işlemci bir üst seviyeye çıkacak, tasarımı değiştirmeden kamerayı z6 serisindeki gibi yapacaklar yeni telefon diye satacaklar birde 16ram koyarlar al sana 30k daha pahalı telefon. Ee **bleep** ne fiyat dışında ve isim dışında hiçbir **bleep** yokki. Bunu Samsung'dan bağımsız söylüyorum zaten Samsung Appleyi taklit etmese böyle olmaz son zamanlarda pandemiden sonra 2marka birbirinden çalma konusunda kapışır oldu, diğer Mi vs gibi markaların tasarımını her ne kadar sevmesemde adamlar uğraşıyor yapıyor en azından. Bu düşüncelerim apple içinde geçerli tek amaçları aynı cihazı her yıl tanıtarak satmak, eski, 'gerçekten' telefon üretme amacı yok. Bu arada S serisi veya Apple için cihazlar bakımından bir şikayetim yok parasjnın haklarını veriyorlar benim şikayetim tasarım gibi temel birşeyi bile 5yıl boyunca her "2marka içinde" değiştirmeye tenezzül bile etmiyorlar. Önceki konuya dönecek olursak her yıl %10 daha hızlı işlemci koyarsan kimsenin beklentisini karşılamazsın, instagramı şuan 1.2saniyede açıyosa sonraki nesilde 1sanşyeye düşse benim hayatımda ne değişcekki, o 2milisaniyeyi 2cihazı yanyana koymadan kim farkediyor? Şuanki 2markanında telwfon statejisi tamamen işlemci üzerine benim görüşüm, ve burdaki sorun örneğin s24u
Udan S25Uya sırf işlemci sözde S24ten 'hızlı' diye bir çuval parayı haketmiyor. Eski modellere bir baksanıza S9dan S10a geçince ne kadar tasarım farkı var, hatta bırakın 2nesili S10 ile S10lite arasındkai tasarım farkına bakın hatta S10 ile S10plus farkına bakın. S9 s10 zamanındaki reklamların kalitesi bile şuanki s serilerinde yok doğru düzgün reklam bile yapmıyorlarki çünkü biliyorlarki (2markada) bu cihazlar gereksizce eski nesilden fazla satılacak. Bu dediklerim Z serisi için kesinlikle geçerli değil, küçük ekranın ciddi manada büyümesi, katlanınca oluşan boşluğun sıfıra inmesi gibisnden, bu yenilikleri z serisinde yapmak zorundalar çünkü şuan S ve A serileri kadar satmıyor, eminimki çok çok satsaydı herkesin elinde olsaydı sokakta z4ten sonra 5 ve 6da yapılan büyük değişimleri yapmazlardı işlemci değişip satarlardı çünkü satıyor zaten😅

image

Bu arada gün içinde şarj paylaşımıda yaptım, ve güç taaarrufu açıktı, performans profili düşük seviyedeydi.
0 Comments