Original topic:

Pil koruma modu sizde açık mı? (%85 şarj)

(Topic created on: 06-05-2023 08:31 PM)
1650 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy S

Tam şarj sizce zarar veriyor mu?

16 Comments
lokb
Active Level 7
Galaxy S
En az 5 ay uzar
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Hiç sanmıyorum 5 ay ne XD
Ortalama 2 ay uzar en fazla sonuçta akım alıyor aşınır her türlü,batarya aşınmasını minimum yapmak için %85 seviyesinde hızlı şarj kapatılıyor değişen birşey olmuyor ha %85de şarjdan çıkarttın ha tam şarj ettin hemen hemen aynı oluyor.
0 Likes
lokb
Active Level 7
Galaxy S
Yok 5 ay uzuyor
0 Likes
tolgaS24FE
Expert Level 3
Galaxy S
Dediğim gibi sınır koymak ne kadar sinir bozucu olsada gideri var zaten pil her türlü yıpranıyor sınır koysanda yıpranıyor koymasanda yıpranıyor ama aradaki F A R K yıpranma olasılığını en aza indirmek ve pil ömrünü ve performansını iyi durumda tutmak samsung cihaza böyle bir özellik getirdiğine göre demeki bir bildikleri var eğer çok F A R K olmasa getirmezler öyle bir özellik zaten demeki harbi işe yarıyor ayrıca test edilmiştir samsung tarafından bu özelliği her zaman kullanmak zorunda değilsin arada kullan yada duruma göre de ayarkayabilirsin size kalmış
lokb
Active Level 7
Galaxy S
Ağzına sağlık
0 Likes
Galaxy S
Ben bir hesaplama yaptım kendimce. %25-85 arasında şarj ederseniz %20-100 arasına göre her şarjda ortalama 0.15-0.2 cycle tassarrufta oluyorsunuz. Pili her gün bu şekilde şarj ettiğinizi varsayarsak bir ayda 4.5-6 cycle, 1 yılda 54-60 cycle kazanmış oluyorsunuz. Yani bu da ortalama pil ömrü 4 yıl olarak düşündüğünde piliniz 6-7 ay daha uzun süre dayanacaktır demek.
lokb
Active Level 7
Galaxy S
Aynen, hesaplamanıx gayet tutarlı.