Resolved! Solved

Original topic:

Pil koruma ayarı

(Topic created on: 01-30-2025 12:30 AM)
290 Views
Yasof4
Active Level 6
Options
Galaxy S

Ben pil korumayı maksimum verdim her zaman %80e gelince şarjdan otomatik diaktif ediyor kendini. Ve neredeyse her gün 2 kez telefonu şarja takıyorum. Bu telefona daha fazla mı zarar veriyor? Lütfen bilgisi olan biri yazabilir mi?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
EmreS24
Active Level 8
Galaxy S
Aynen öyle hatta şöyle bir bilgi de vereyim her elektronik komponentin(kondansatör direnç diyot entegre vs) bir datasheet dediğimiz dosyası olur bu dosyaların içinde çalışma sıcaklıkları gerekli voltaj değerleri gibi bir sürü bilgi olur bir nevi kullanım klavuzu diyebiliriz bu bilgiyi şundan verdim günümüz liyum iyon pilleri harici olarak dışardan aldığımızda kodunu aratıp datasheet e bakarsak zaten %0-%100 döngü ve %20-%80 döngü diye ikiye ayırdıklarını görürsünüz farazi örnek vericem 0-100 arası 500 döngü için garanti verilirken 20-80 için 800 900 döngü garantisi verilir bu da şundan dolayı olur lityum iyon piller 80 doluluğa ulaştıktan sonra içindeki bir takım kimyasalların normalden fazla bozunmasından dolayı olur

View solution in context

0 Likes
9 Comments
TRsactava60
Active Level 6
Galaxy S
Yani bende 2 kez takıyorum ve ful oyun oynuyorum maksimumda tutmam zaralı mı? Telefon s24plus
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Yüzde 100'e Şarz Etmiyor Ki Neden Zararlı Olsun 80 Şarz Yetmiyorsa Slze Orası Başka
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
2 Gün Şarza Takmakta Bir Sakınca Yok
YunusG
Expert Level 2
Galaxy S
%80 üstü veya %20 altında iken batarya en yüksek sıcaklığına ulaşır. Bu nedenle batarya zarar görür ve maksimum modda, bunu %80 ile kısıtlayarak ısınmasının önüne geçer. Ancak günde iki kere şarja taktığınızda daha fazla zarar görebilir. Bence Temel modda veya telefonu akşam kaçta şarja takıp sabah kaçta aldığınız saatler düzenli ise Adaptif de iyi olabilir.
Yasof4
Active Level 6
Galaxy S
Yapay zekanın bu soruna güzel bir cevabı var. Aklımda soru işareti kalmadı umarım size de yardımcı olur.1738186920207.jpg
Tekyolislam25
Active Level 7
Galaxy S
Ben de bunu diyecektim benim açıklamama gerek kalmamış 😅 kısaca; 2 kez şarj etmeniz, telefonu %0-%20 %80-100 şarj seviyeleri arasında kullanmanızdan daha iyidir kesinlikle.
0 Likes
Solution
EmreS24
Active Level 8
Galaxy S
Aynen öyle hatta şöyle bir bilgi de vereyim her elektronik komponentin(kondansatör direnç diyot entegre vs) bir datasheet dediğimiz dosyası olur bu dosyaların içinde çalışma sıcaklıkları gerekli voltaj değerleri gibi bir sürü bilgi olur bir nevi kullanım klavuzu diyebiliriz bu bilgiyi şundan verdim günümüz liyum iyon pilleri harici olarak dışardan aldığımızda kodunu aratıp datasheet e bakarsak zaten %0-%100 döngü ve %20-%80 döngü diye ikiye ayırdıklarını görürsünüz farazi örnek vericem 0-100 arası 500 döngü için garanti verilirken 20-80 için 800 900 döngü garantisi verilir bu da şundan dolayı olur lityum iyon piller 80 doluluğa ulaştıktan sonra içindeki bir takım kimyasalların normalden fazla bozunmasından dolayı olur
0 Likes
ltttdd
Active Level 3
Galaxy S
Kp
Yavuz_S23
Expert Level 3
Galaxy S
%100 şarj ile tek seferde günü kurtarıyorsa o zaman tek sefer şarj etmek mantıklı, diğer şekilde %20 nin altına düşmediğin sürece istediğin kadar şarja tak . Tek sıkıntı ne kadar çok şarja tak çıkar o kadar çok şarj soketi yıpranır.