Original topic:

OneUI 8.5 Pil Testlerim

(Topic created on: 3 weeks ago)
362 Views
thatS25
Expert Level 4
Options
Galaxy S
Hepinize merhaba arkadaşlar.
Geçenki gönderim yeni özellikler, geliştirmeler ve hatalar hakkındaydı. Bu gönderide ise Galaxy S25'in One UI 8.5 ile pil durumu hakkında konuşacağım.

Cihazım 295 pil döngüsünde %100 pil sağlığında bir cihaz.

image

İki farklı test senaryosunda hem UI 8.0 hem de UI 8.5'teki pil sürelerini paylaşacağım.

Senaryo #1
Bu test, cihazın mutlak en uzun süre ekran süresi verebileceği bir kullanım senaryosudur.

Full WiFi 6 Modem bağlantısı + sosyal medya platformları (X, Instagram, TikTok, YouTube) + otomatik parlaklık + oyun yok.

Bu senaryoda One UI 7.0 ve 8.0'da ortalama minimum 6 saat, maksimum 8 saat süre alıyordum. Bu ara TikTok'un çok tüketmesiyle birlikte One UI 8.5 ile de ekran sürem 7 saat oldu. TikTok düzelince 8 saat der yine.

Yani One UI 8.5 bu senaryoda pilden bir eksiltme yaşatmamış.

image

Senaryo #2
Bu senaryo sokağa çıkarak,mobil veri ile bataryayı süpürmeli test.

1,5+1,5=3 saat çoğu durakta hat çekmeyen metro yolculuğu+6 saat mobil veri(arka planda açık olduğu anlar dahil)+geri kalanı WiFi.+Bluetooth sürekli açık(Galaxy Watch 6 ve Galaxy Buds 3 FE bağlı)+Sosyal Medya+Müzik platformları+Oyun yok+Otomatik parlaklık+20 kare fotoğraf kamera kullanımı.
NOT:4.5G KULLANIYORUM.5G kapattım.Gram hız farkı almıyorum,Üsküdar'da bile çekmeyen 5G'yi napayım:)

Bu senaryoda One UI 7.0 ile 8.0 5 saat civarı verirken;One UI 8.5

Şaşırtıcı:)
6 saat verdi.Daha verimli kullanmış pili.
image

Kısacası güncellemeden memnunum,pilde de sorun yok.

YouTube App'te Gizli Mod'ta arama yaparken önerilenler gözükmüyor(Gizli moddasınız bar'ı gereğinden fazla buyuk oldugundan)
ve bazı uygulamalardaki renk tonu uymazlıkları dışında sorunsuz.Bunlar da yamalar+uygulamanın kendi güncellemeleri ile çözülür.

3 Comments
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy S
👏😊
kerem_s24
Active Level 7
Galaxy S
uygulamalar nedir ?
0 Likes
thatS25
Expert Level 4
Galaxy S
X,Instagram,YouTube,TikTok,Spotify,YouTube Music,Sahibinden,Gemini...Bunları kullandım
0 Likes