cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One ui 7 hk

(Topic created on: 03-18-2025 09:11 PM)
357 Views
Omen_Motion
Active Level 6
Options
Galaxy S

Arkadaşlar merhaba

Forumda sürekli one ui 7 ile ilgili paylaşımlar yapıldı, yok bugün yok yarın yok nisan da yok şu gün yok bu gün, konuyla ilgili ilk defa fikrimi yazmak istedim 

Arkadaşlar üretici ve geliştirici firma (Samsung) öncelikle bu yeni arayüzü sadece s25 serisi için geliştirdi bunu kabul edelim, yeni çıkardığı cihaz istediği kadar satışı sağlamadan bana göre en az 6 aydan önce hiç bir cihaza vermez, şu an için önceliği s25 serisi ve bu serinin satışı, bu cihazın satışı için ise yok ai yok bilmem ne ile her şeyi yapacak, 

Bu kapsamda one ui 7 i ise diğer serilere ister amiral gemisi serisi olsun ister diğer seriler olsun kesinlikle s25 serisine sunduğu özellikleri vermeyecek, vermeyecek olmasının sebebi ise yeni serinin satışı, diğer serilere bile yarım yamalak uyduruk bir şekilde verecek ve one ui 7 ile hiçbir cihaz normal çalıştırılmayacak, bu durum cihaz değişim kampanyası yapılarak ortaya çıkmıştı, sizlere bu durumla ilgili olarak cihazınızın en son stabil çalıştığı stock romu bir yolla bilgisara indirmek olmalı çünkü cihazınız garip garip çalışmaya başladığında one ui 6.1.1 e geri dönebilmek ve bir daha güncelleme almamak olacaktır, 

Sizlere kesinlikle iddia ederek belirtiyorum s24, s23, s22 ve diğer seriler one ui 7 i aldığında cihazlar hızla eskiyecek bu beklenen fırtınanın görünen yüzü olacak, bu benim görüş ve düşüncem, kısaca one ui 7 i sabırsızlıkla bekleyenler çok ama çok üzülecek 

Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum, kendinize ve telefonlarınıza iyi bakın 
14 Comments
YOYUYO
Active Level 5
Galaxy S
Olacak bir senaryo değil malesef. Sadece s25 serisi için milyonlarca kullanıcısını madur eder mi 🤔 kendileti bile özür diledi s25 serisinde büyük bir yenilik olmadığı konusunda. Cihazın zaten yeteri kadar satılmayacağını biliyorlardı.
Omen_Motion
Active Level 6
Galaxy S
Arkadaşım, durum aynen anlattığım gibi, mağduriyeti anladıklarını belirtmek için kullanıcıları küstürmemek için politik gülecekler tabiki, bu gün yazdıklarımı bir yere lütfen not al, o gün evet haklıymışsın diyeceksin, kal sağlıcakla
YOYUYO
Active Level 5
Galaxy S
Üstad çok dar perspektiften bakıyorsun. 1 sezonluk ürünü için gelecek 10 yıl veya 15 yıllık ürün satışlarını bu denli etkileyecek kullanıcılarını bu denli madur edecek bir senaryo yaşanmasının olanağı bile yok. Ben şuan s23 kullanıyorum ve 3-4 yıl sonra telefonu değiştirmek istediğimde yine samsung tercih ederim. Ama bu güncellemeden telefon kullanılamayacak bir hale gelse elimdeki samsungu ölü fiyatına satar bir daha da samsung cihaz almam. Eminim büyük bir çoğunluk ta bu şekilde hareket edecektir. Bu tavırı sergileyerek yeni telefon satabilirler mi?
Omen_Motion
Active Level 6
Galaxy S
Arkadaşım, bende s22 plus, s23 plus ve s24 plus var ve halen kullanıyoruz ve severek kullanıyoruz fakat durum bu, yazdıklarımı teknoloji editörleri yazamaz çünkü reklam için her şeyi yaparlar,
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Bence de tam tersi olacak, Android 15'in OpenGL'den Vulkan'a geçiş yapması eski cihazları rahatlatıyor. Beta'lardan ve yeni çıkan alt segment F serisi ve A serisi ürünlerde bile akıcı olması bunun en büyük kanıtı. S24 betaları yağ gibi, S23 keza öyle ve 6.1'de halen akıcı olan S22'leri de rahatlatacak belli.

Resmi açıklama Newsroom'dan geldi; 7 Nisan'da dağıtım başlıyor.

Farkındaysanız, ses silgisi, yenilenmiş yazma asistanı, çizim asistanı gibi özellikler eski modellere (S24, S24 FE, S23, S23 FE, Flip/Fold 6-5) geliyor oluşu da, cihaz destekliyorsa o özelliği getirmekte cimri olmadıklarını kanıtlıyor.

Şunu bilmiyorlar bu yüzden çok algı oluşturdular. One UI 7'de eski TouchWiz döneminin üstüne yazılan kodlar silinip baştan yazıldı. Yani temelinde 7 ve sonrası gelecek sürümler için yepyeni temeller oluşturuldu. Bir de bunların yapay zekâ entegrasyonu, çipler artık çok gelişmiş halde onların entegrasyonu derken süreç uzadı.

Ha illa Samsung'u eleştirelim diyorsak, şeffaf bir güncelleme takvimi olmamasını diyebiliriz.

Samsung şimdiye kadar ilk defa bu kadar geç kaldı; ancak bir yandan da ilk defa optimizasyona bu kadar önem verdi.

Söyleyeceklerim bu kadar.

s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Yıllardır Samsung kullanıyorum.

Şimdiye kadar Samsung'ta arka arkaya güncellemeler sonrasında yavaşlayan, sapıtan cihazım olmadı.

S20 FE'yi Android 10 ile kullanmaya başladım, Android 13 ile bitirdim; halen ilk halindeki akıcılıktaydı, severek sattım.

Bu cihazda da böyle olacak. Belli yani.

S20 FE'nin yanı sıra S22 de aktif kullanımda evde, o da halen akıcı. One UI 7'sini bekliyor.

En büyük rakibinin modeli de evde aktif kullanımda, o tarafta da durum böyle. Hatta AI sahibi bile olamadı 15 ailesi. 😂
Omen_Motion
Active Level 6
Galaxy S
Arkadaşım bizde ailecek Samsung kullanıyoruz ve hepsi S serisi, bu cihazlarda oyun bile oynayan yok, akıcılık meselesi ise görecelidir, kendine iyi bak
Kaptan-35
Active Level 4
Galaxy S
Katılıyorum, bixby dışında
Omen_Motion
Active Level 6
Galaxy S
Arkadaşım bunu güncelleme geldiğinde deneyimleyeceğiz, şunu belirtmek istedim editörler maalesef herkesin duymasını istediği tatlı ve hoş sözleri bir yolla yazıyor çiziyorlar, arka planda neler olduğunu tecrübe ile göreceğiz, kendinize iyi bakın