cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One Ui 6.1 Rezilliği

(Topic created on: 08-11-2024 06:50 PM)
232 Views
FikriArda
Active Level 3
Options
Galaxy S
Hem iphone hemde samsung kullanan birisi olarak, cihazlarım ise şunlar;

Iphone 14Pro Max
S23 Ultra
S21Fe

Direk konuya giriyorum, deneyimlerim doğrultusunda Iphone tek güzel yanı optimisayon sıkıntısı yok, samsung bu konuda kamera, performans, pil konusunda takdire şayan.

Beni buraya getiren şey ise, evet bildiğiniz üzere Samsungun çıkarmış olduğu en rezalet One Ui sürümü olan 6.1 . Evet kimse mırıngırın etmesin çok ciddi bir şekilde optimizasyon sıkıntısı var, hep halletmeye çalıştılar, sayısız güncelleme aldı, optimizasyonda iyileştirme adı altında, ama nafile. Yok abi başaramadılar, son güncelleme olarak 6.1 alan cihazlara geçmiş olsun. 

Ben şahsen hem s23ultrada hemde s21fe de en basit olarak instagram optimizasyon sorunu var, videolar kasıyor, fotoğraf kalitesi düşüyor.

Şu sıralar felaket bir ısınma var cihazlarda, batarya bence bu ısılara göre iyi dayanıyor.
One Ui 6.1 kendi arayüzünde bile donmalar takılmalar meydana geliyor.

2 cihazımda One Ui7 güncellemesi alacak. Ve umuyorum ki One Ui7'yi sadece animasyon iyileştirmesi yapmamışlardır, eğer optimizasyon gene 6.1 gibi olursa hiç yapmasalar daha iyi olur. 

Diyeceklerim bu yönde idi, son ufak olarak 1 2 kelime edeceğim samsung hakkında.

Bu yıl bence başaramadılar, başlıca yazılımsal olarak çok sıkıntılı bir giriş yaptılar. Diğer bir basaramama sebepleride s24 serisi, evet ne yaptılar bilmiyorum ama iphone izinden gitmeye çalışmalar, sadece işlemciyi degismisler birde titanyum kasaya geçiş yapmışlar. Bence 23 serisi ile arasındaki fiyat farkını hak etmeyen bir seri.

Diyeceklerim bu şekildeydi, lütfen iphone ile samsung arasında taraf tuttuğumu düşünmeyin ben sadece 2 markayada objektif ve kullanımlarım hakkında bahsediyorum :)
22 Comments
Ozi_S23
Active Level 2
Galaxy S
Umarım OneUI 7' de telefonu kapatıp açınca veya yeniden başlatınca olan kasıp donma düzeltilir. Zamanında J2, J7 Prime ve Note 2 kullandım; şu anda S23 kullanıyorum. Kısacası Android 7' den beri Samsung kullanıyorum. Hâlâ bu sorunu düzeltmediler.
axeno
Expert Level 3
Galaxy S
Optimizasyon diye konuya giriyorsunuz ama hangi tür optimizasyon? Animasyon falan diyorsunuzdur büyük ihtimal
0 Likes
FikriArda
Active Level 3
Galaxy S
Arayuzde donmalar kasmalar var. Hatta bazen yanıt vermiyor arayüz resetliyor. Programlarda video fotoğraf paylaşırken kasma, kaliteyi düşürme gibi sorunlar var. Telefon bazen çok ısınma yapıyor normal işlemlerde. Bluetooth kopma bazen hiç baglanmama gibi sorunlar var. Ve daha sayamadığım bir çok sorun. 6.1e geçmeden önce 6'da bu kadar fazla sorun yoktu.
0 Likes
axeno
Expert Level 3
Galaxy S
One uı tüm sürümlerini kullandım hiçbir sorunu yaşamadım. Video foto olayıda kalktı sayılır zaten wpde sorun çıkartmıyor kalite kaybı falan. Snapchate iphoneden önce gelmişti gece ve zoom. WhatsApp periskopa geçmiyor 14promax 15promax optimizasyon nerede tam olarak? Evet samsungda sadece 8x geçiyor wp kamerasında Amma velakin periskopa geçiyor en azından. Apple ise insta konusunda iyi
mamitaş
Active Level 2
Galaxy S
Bluetooth açınca alttan çıkan popupı nasıl kapatabilirim?
0 Likes
Galaxy S
En önemlisi pil optimizasyonu bütün telefonlar yanıyor ve pilleri çok kötü
axeno
Expert Level 3
Galaxy S
Algoritma kullanıcı dostu değil düzgün kullanılıp ayarlansa mükkemel aslında saatimde algoritmayı unuttum güç tasarrufunda bile 24 saat geçmiyordu simdi algoritmayı hallettim aod + wifi 2 gün rahat çıkıyor. Ama kullanıcı dostu hiç değil kim nereden bilecek o algoritmayı
0 Likes
murat77d-S23
Active Level 7
Galaxy S
Algoritmayı nasıl hallettiniz ?
0 Likes
axeno
Expert Level 3
Galaxy S
Algoritma asırı saçma yapılmış açıkçası sıfırlamadan olmuyor saatimde sıfırladım ardından tüm özellikleri tamamen aktif kullandım düzeldi

Millet 2 3 gün alırken ben 1 gün zoraki cıkartıyordum algoritma llm öğrenip sorunun çözümünü araştırdım aynende dediğim gibi kullanmaya göre adapte ediyor pili
0 Likes