cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One UI 8: Samsung'un Yeni Nesil Arayüzü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

(Topic created on: 3 weeks ago)
869 Views
AlliaNCeTR
Active Level 4
Options
Galaxy S

Merhaba arkadaşlar!👋

Samsung'un Android 16 tabanlı yeni arayüzü One UI 8, kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek için yolda. Bu yazıda, One UI 8'in getireceği yenilikleri, hangi cihazlara geleceğini ve çıkış tarihini detaylıca ele alacağım.

---

🆕One UI 8: Samsung'un Yeni Nesil Arayüzü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey One UI 8 ile Gelen Yenilikler

1. Now Brief Özelliği Genişliyor📰

Daha önce Galaxy S25 serisine özel olan Now Brief, One UI 8 ile Galaxy S24 ve Z Flip 6 gibi cihazlara da geliyor. Bu özellik, günlük rutininize göre kişiselleştirilmiş öneriler ve eylemler sunarak, cihazınızı daha akıllı hale getiriyor.

2. Log Video Kayıt Desteği🎥

Profesyonel video çekimleri için önemli olan Log video kayıt özelliği, One UI 8 ile Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6 gibi cihazlarda kullanılabilecek. Bu özellik, daha geniş dinamik aralık ve renk düzenleme esnekliği sunuyor.

3. Geliştirilmiş Quick Share🔄

Dosya paylaşımını daha kolay hale getiren Quick Share, artık "Gönder" ve "Al" olmak üzere iki sekmeye ayrılıyor. Bu sayede, cihazınızı görünür hale getirme süresi daha esnek bir şekilde ayarlanabiliyor.

4. Gallery Labs'ta Yeni Özellikler🖼

AI Zoom: Düşük çözünürlüklü fotoğraflarda yapay zekâ ile netlik artırma.

Mirror Screen Mode: Görüntülerin ekranda nasıl göründüğünü ayarlama.

Tam Adres Gösterimi: Fotoğrafın çekildiği tam konumu detaylarda gösterme.

5. Yeni Hava Durumu Uygulaması☀️🌧

One UI 8 ile gelen yeni hava durumu uygulaması, 3D animasyonlar ve interaktif öğelerle zenginleştirilmiş. Örneğin, hava durumuna göre giyinmiş bir karakter ekranın ortasında beliriyor. Bu karakter, sıcak havalarda şapka takarken, yağmurlu havalarda şemsiye taşıyor.

6. Küçük Arayüz İyileştirmeleri🎨

One UI 8, büyük tasarım değişiklikleri yerine, kullanıcı deneyimini iyileştiren küçük dokunuşlar sunuyor. Örneğin, Galeri ve Dosyalar uygulamalarında menü seçenekleri dairesel hale getirilmiş. Ayrıca, yeni bulanıklık efektleri ve daha sade bir panel tasarımı dikkat çekiyor.

---

📆 Çıkış Tarihi ve Uyumlu Cihazlar

📅 Çıkış Takvimi

Samsung, One UI 8'i Temmuz 2025'te tanıtacağı Galaxy Z Fold 7 ve Z Flip 7 ile birlikte sunmayı planlıyor. Bu cihazlarla birlikte One UI 8, Android 16 tabanlı olarak piyasaya sürülecek.

📱 Uyumlu Cihazlar

One UI 8 güncellemesini alması beklenen cihazlar şunlardır:

Galaxy S Serisi:

S22, S22+, S22 Ultra

S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE

S24, S24+, S24 Ultra, S24 FE

S25, S25+, S25 Ultra, S25 Edge

Galaxy Z Serisi:

Z Fold 4, Z Fold 5, Z Fold 6

Z Flip 4, Z Flip 5, Z Flip 6

Galaxy A Serisi:

A14, A15, A16

A23, A24, A25

A33, A34, A35

A53, A54, A55

A73

Galaxy F Serisi:

F06, F15, F16

F34, F54, F55

Galaxy M Serisi:

M06, M15, M16

M33, M34, M53, M54, M55, M55s, M56

Galaxy Tab Serisi:

Tab S8, S8+, S8 Ultra

Tab S9, S9+, S9 Ultra, S9 FE, S9 FE+

Tab S10+, S10 Ultra, S10 FE, S10 FE+

Tab A9, A9+

Galaxy XCover Serisi:

XCover 7, XCover 7 Pro

Bu liste, Samsung'un güncelleme politikası ve cihazların çıkış tarihleri dikkate alınarak hazırlanmıştır.

---

🎯 Sonuç

One UI 8, büyük tasarım değişiklikleri yerine, kullanıcı deneyimini iyileştiren küçük ama etkili yenilikler sunuyor. Özellikle Galaxy AI özelliklerinin genişletilmesi ve yeni kamera yetenekleri, kullanıcıların cihazlarını daha verimli kullanmalarını sağlayacak.

🔗 Kaynaklar:

@TarunVats33

@TheGalox_

SamMobile

9to5Google 

SammyFans

Smartprix

Umarım bu yazı, One UI 8 hakkında merak ettiğiniz sorulara yanıt olmuştur. Yeni gelişmeler oldukça güncellemeye devam edeceğim.📲

image

image

image

image

11 Comments
fansema
Active Level 8
Galaxy S
Daha 7 gelmedi 😭
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Beklemedeyiz 🫡
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Ben hava durumu kısmını beğenmedim
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Haklısın dostum, yeni hava durumu uygulaması biraz alışılmışın dışında.

Animasyonlar ve arka plandaki efektlerle daha estetik bir görünüm sunmaya çalışmışlar ama herkesin beklentisi farklı tabii. Bana göre ise önceki sürüme göre çok daha iyi görünüyor. Hem saatlik bilgiler, hem detaylar daha zengin ve modern bir tasarımla sunulmuş.

Yine de keşke kullanıcıya klasik veya yeni görünüm arasında bir tercih hakkı verselerdi. Belki sonraki güncellemelerde
bunu da düşünürler.
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Katılıyorum
Örneğin burda daha cartoon tarz bir çizim ve animasyonlara sahip.

Burda gereksiz gerçekçi olmuş, burada Samsung'a yakışan tek şey bunu özeleştirme imkanı vermesi, hava durumu istediğimiz gibi özeleltirebilirsek sorun yok ama özeleştiremezsek bu tema bence bir çok kullanıcıya uygun değil.1745578289209.jpg
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Kesinlikle çok doğru noktalara değinmişsin. Eski versiyonun o sade ve çizgi filmimsi havası bazı kullanıcılar için daha okunabilir ve keyifliydi. Bu yeni hava durumu arayüzü ise daha gerçekçi ama biraz karmaşık olmuş olabilir. Samsung'un bu kadar büyük bir arayüz değişikliğinde özelleştirme imkanı sunması şart. Herkesin zevki farklı, kimisi sadelik severken kimisi detaycılıktan hoşlanıyor. Umarım kullanıcıdan gelen bu geri bildirimleri dikkate alırlar ve kişisel tema seçimi gibi bir seçenek sunarlar.
Asilemflip6
Active Level 6
Galaxy S
Bende hava durumunu beğendim😊
Muhammed2109
Active Level 6
Galaxy S
UI 8 den tek beklentim şu lensler arası geçişlere animasyon eklenmesi, UI7 de gelir diye ümit ediyordum ama gelmedi, umarım 8 de gelir.
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Katılıyorum, kamera geçiş animasyonları gerçekten kullanıcı deneyimini tamamlayan detaylardan biri. Özellikle iPhone’larda lensler arası geçişlerin ne kadar akıcı olduğunu görünce, Samsung’un bu konuda biraz daha geri kaldığını kabul etmek gerekiyor.

One UI 7’de beklenen bu geçiş efekti gelmedi, çünkü Samsung bu sürümde ağırlıklı olarak Galaxy AI ve sistem içi kararlılığa odaklandı. Ancak One UI 8 ile birlikte, kamera tarafında daha fazla görsel iyileştirme ve animasyonun gelmesi bekleniyor. Bazı sızıntılarda (özellikle Galaxy S25 ve Z Fold6 ile test edilen sürümlerde) kamera arayüzünde mikro animasyonlara dair izlere rastlandığı bildiriliyor. Bu da umut verici.

Tarun Vats ve TheGalox gibi güvenilir kaynaklar henüz bu konuda net bir detay paylaşmadı ama Samsung’un kullanıcı geri bildirimlerine kulak verdiği biliniyor. Bu özellik One UI 8.1 gibi bir ara güncellemede bile eklenebilir. Yani doğrudan 8.0 ile gelmese bile, ilerleyen aylarda görme ihtimalimiz yüksek.

Kısaca özetlemek gerekirse: Şu an için net bir bilgi yok ama bu talep çok fazla dile getirildiği için One UI 8 döneminde gelme ihtimali oldukça güçlü. Umarım Samsung bu kez beklenen dokunuşları yapar!