Original topic:

One UI 8.5 שיפורים במצלמה

(Topic created on: 12-30-2025 06:03 PM)
470 Views
Kfeer
Expert Level 5
Options
Galaxy S
היי חברים!
מהדלפות מתכנית הבטא לצד תוספת נהדרת מהיום: SamMobile שחררו סרטון מעולה שמפרק לחתיכות את מה שמחכה לנו ב-One UI 8.5 (כן, זו שתגיע עם סידרת ה-S26), והחדשות לגבי ה-Camera Assistant והתוספות במצלמה המובנית פשוט מדהימות.

image
הופק באמצעות nano banana pro

בתור מי שחי ונושם את הצילום במצלפון( כן איתי, אימצתי סוף סוף את המונח), אלו החדשות שחיכיתי להן:

ה-24MP סוף סוף במצלמה הרגילה! 
נמאס לכם לעבור ל-Expert RAW כל פעם בשביל ה-24 מגה-פיקסל? לפי הקוד, סמסונג מוסיפה את זה כאופציה ישירות בתוך המצלמה המובנית. זה האיזון המושלם שחיכינו לו בין חדות מטורפת לבין נפח קובץ שפוי.

סמסונג הולכת "פול און סינמטי" עם TILTA! 
זה מטורף! למי שלא מכיר, TILTA הם המלכים של אביזרים נלווים בעולם הצילום וההסרטה המקצועיים. ב-One UI 8.5 תהיה תמיכה מובנית בcamera assistant לשלטי פוקוס ואביזרים שלהם. סמסונג פשוט אומרת ליוצרי התוכן: "הנה הכלים למצלמה המקצועית החדשה שלכם".

image

Dual rec וsingle take חוזרים גם הם באמצעות camera assistant, אחרי שדווח כי נעלמו מהמצלמה בגרסאות בטא של one ui 8.5

image

שומרים את הסטייל שלכם ב-Pro Mode 
נמאס לכם לכוון את ה-ISO וה-Shutter Speed בכל פעם מחדש? מעכשיו נוכל לשמור Presets מותאמים אישית ב-Pro Mode ולעבור ביניהם בלחיצת כפתור. בדומה לExpert RAW. ניתן יהיה גם לחלץ PRESET של הגדרות צילום מתוך תמונות

image

מנקים את הממשק 
עוד תוספת בcamera assistant: סמסונג נותנת לנו לשלוט על מה שרואים על המסך. אפשר להחביא את כל האייקונים שאיננו מעוניינים בהם למעלה במצלמה ולקבל ממשק נקי ומותאם לצרכים שלנו, הן במצב תמונה והן במצב וידאו

image

ה-Focus Peaking עולה רמה! 
חובבי הפוקוס הידני – זה בשבילכם. מי מכם שמכיר את התכונה מExpert RAW שצובעת בירוק את האסור שבפוקוס כשמחזיקים את האצבע על הסליידר, ב-One UI 8.5 נוכל סוף סוף להתאים אישית את ה-Focus Peaking. מעבר לצבעים חדשים (אדום, כחול, צהוב ולבן), נוכל לשלוט על הרגישות של ההדגשה. זה אומר שלא משנה מה תצלמו, תדעו בדיוק מה נמצא בפוקוס מושלם, גם בחושך כשלא הכי ברור על התצוגה המקדימה כפי שהיא! 
image

אפשר לכבות את ה-OIS
צלמים עם גימבלים, אתם יכולים לחגוג! ב-One UI 8.5 מתווספת לנו אופציה לcamera assistant לכבות את המייצב האופטי כדי שהוא לא "יתנגש" עם המייצב החיצוני. יוצרי תוכן ביקשו את זה כבר לפני שנים

image

בשורה התחתונה: 
נראה שסמסונג לא רצה לשדרג היקפי חומרה בסידרה -S26, היא משדרגת את האפשרויות על גבי החומרה הקיימת. ה-One UI 8.5 הולכת להיות גן עדן לכל מי שאוהב לקחת את הצילום שלו צעד אחד קדימה מבחינת יכולת שךיטה בצילום עצמו

מה אתם אומרים? איזו תכונה הכי הייתם רוצים שתגיע כבר בגלקסי שלכם? האפשרות לכבות OIS או שמירת הפרופילים ב-Pro Mode?

מקור>>>

מחכה לקרוא את דעותיכם בתגובות! 👇

14 Comments
Ofernicus
Expert Level 1
Galaxy S
זה עדיין מבאס שלא משדרגים כלום בחומרה, אבל נשמע שהולכת להיות חגיגה מבחינת התוכנה... אני רק מקווה שבפעם הבאה שאחליף טלפון סמסונג כבר תציג חומרה טובה יותר, ולא משהו שווה ערך (או פחות) למה שהיה לי ב-S21 Ultra הישן והטוב שהיה לי...

ואגב, מה עושה Single Take?
Kfeer
Expert Level 5
Galaxy S
Single take הוא למעשה פיצ'ר שמאםשר הסרטה קצרה מכמה עדשוץ שונות כאשר באמצעות ai הוא מחלץ מתוכה פריימים נבחרים ומוציא כםלט מספר תוצרים, בין היתר סרטון בומרנג, סטילז והסרטון המקורי. הוא נוטה להוסיף פילטרים ולעשות את זה יותר מותאם לתפוס כמה דברים מהסרטה קצרה של כמה שניות, אישית פחות התחברתי.
בנוגע לחומרה: למיטב ידיעתי כן יש שיפור לאחת העדשות אבל באולטרה בלבד, ואכן גם בעיניי בהשוואה לתחרות מסין השיפור הזה הוא מעט מדי מאוחר מדי
משתנש
Active Level 10
Galaxy S
תודה על השיתוף כפיר 🙏

נ.ב
אני ברשותך ארשום כאן כמה תובנות שלי לגבי עדכון מערכת ההפעלה One UI 8.5

א אי אפשר אפשר לקבל את העדכוני אבטחה שיצאו אחרי זה כי הם כביכול נועלים אותנו גם הם אנחנו לא באמת רוצים אותה.

ב כל הבאגים שראינו ב One UI 8.0 עוברים ל8.5 ובמקום לתקן את היסודות סמסונג בונים עוד קומה עקומה.

ג דוחפים לך כל מיני פיצ'רים של AI שבכלל לא בקשו אותם (עזוב שרובם המכריע לא תומכים בעברית) רק בשביל שיהיה להם מה לכתוב בפרסומת של סדרת S26.

ד המרדף אחרי מספר גבוה של גרסא גורם למערכת להרגיש כמו בטא לנצח, במקום להנות ממכשיר יציב וכמה שפחות באגים.

• ה המרוץ אחרי גוגל (אנדרואיד 16) גורם לדעתי לסמסונג לוותר על בקרת איכות מעמיקה, התובנה היא שהמשתמשים הפכו לבודקי תוכנה (QA) בחינם עבור החברה.

תאמת אחי?
אני נראה לי בעזרת השם הפעם לא הולך לעדכן מהר, עד שאני אשמע חוות דעת ממשתמשים אחרים.
Kfeer
Expert Level 5
Galaxy S
חוץ מהעובדה שהשיפורים שדיברתי עליהם בפוסט מגיעים עם one ui 8.5 אני לא ממש רואה את הקשר בין התגובה והפוסט שלי...
לא ברור לי על בסיס מה התובנות אבל בטא זה בטא ככה שמראש אין ציפייה שגרסאות בטא יהיו ריקות מבאגים...
משתנש
Active Level 10
Galaxy S
אתה צודק. אני דברתי על 8.5 UI באופן כללי.
דבר נוסף, הUI 8 זה להזכירך כבר לא בטא.
אז במקום לשפר ולתקן את הבאגים ב8.0 הם פשוט רצים ומעבירים אותם ל8.5.
אני יכול להגיד לך שאני בעצמי שלחתי להם מלא מלא דוחות שגיאות.
Kfeer
Expert Level 5
Galaxy S
לצערי הבאגים האלה גם לא התחילו בone ui 8.0 אלא עוד ב7...
בכללי הגישה די ממצאה את עצמה לתחושתי אם לומר את האמת...
משתנש
Active Level 10
Galaxy S
לא כ"כ הבנתי אותך
בקשה.
Kfeer
Expert Level 5
Galaxy S
אני אומר שהבאגים שאתה מדבר עליהם לא התחילו בone ui 8 אלא עוד לפני כן בone ui 7.0. היו אמורים להיות מתוקנים ב7.1 אבל החליטו לוותר על התיקון לטובת מערכת חדשה.
הגישה שמיצתה את עצמה בעיניי היא הגישה של להפסיק לחדש בחומרה ובעקבות כך גם איכות התוכנה פוחתת, מאחר ומתאמצים לדחוף תכונות חדשות בתוכנה על חשבון יציבות המערכת וחוויית המשתמש הכללית
משתנש
Active Level 10
Galaxy S
זה מה שאני אומר.
תראה אני יכול להבין את ההיגיון ברצון להראות משהו מתחדש בסדרה הבאה, ולהוזיז משהו בקופות..
אבל אפשרי גם למשל לעשות שהעדכון הזה יכלול רענון מחדש לכל האפליקציות (למשל) וכו'..
ולצד זאת להתמקד ביציבות המערכת..