cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One UI 7 Sorunları, S26 Serisi ve Exynos Problemleri

(Topic created on: 3 weeks ago)
317 Views
Afthen
Active Level 7
Options
Galaxy S

Bildiğiniz üzere S21 FE, S23 FE ve S24 FE modelleri One UI 7 güncellemelerini aldı fakat S23 FE ve S24 FE modellerinden ısınma ve pil konusunda fazlasıyla şikayetler geliyor. S21 FE'ye baktığımız zaman One UI 7 ile birlikte hem Geekbench hem de AnTuTu puanında önemli bir iyileşme var. Düşüncem şöyle; muhtemelen S23 FE ve S24 FE modellerinin ısınma nedeni Exynos işlemciler, her ne kadar güçlü ve stabil olsalar da ısınıyorlar ve pile iyi davranmıyorlar. One UI 6.1'de pek böyle olmadığını biliyoruz, muhtemelen Snapdragon 888 işlemcisi daha uzun süredir olduğu ve her türlü incelemenin/testlerin yapılması için yeterli bilgi olduğundan S21 FE için çok iyi bir optimizasyon yapmış olabilirler. Ya S23 FE ve S24 FE modelleri için bu optimizasyonları yetiştiremediler, ya Samsung kendi işlemcilerinin mantığını çözemedi, ya da Exynos işlemciler şu an için gerçekten yetersiz ve optimizasyonu zor çipler. Bu da akıllara "S26 serisinde benzer sorunlar olacak mı?" sorusunu getiriyor. Ana seri olduğundan ve önemi büyük olduğundan Samsung için sancılı bir süreç olacağa benziyor, işlemcileri optimize etmek için kendisini fazlasıyla yoracak. Günün sonunda "En iyi FE modeli S21 FE'dir." görüşüm güçleniyor. Kamera konusunda bile S23 FE'den daha iyi ve S24 FE ile kafa kafaya denebilir, tek eksik Galaxy AI...

14 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
S24 fe ilginç bir cihaz. Bazıları harika süreler alırken bazıları berbat süreler alıyor.
Afthen
Active Level 7
Galaxy S
Samsung mu beceremiyor yoksa işlemciler mi problemli acaba
oylecebirisi
Expert Level 4
Galaxy S
S24 fe değişik bir telefon hocam kimi kesim sorun yaşıyor kimi kesim ise telefonuna aşık
Afthen
Active Level 7
Galaxy S
işin kötüsü, tam da Samsung için algılar güçlenmişken böyle sorunlar çıkıyor ve fanlar bile içlerinde bölünüyor. "One UI 7 için büyük bir gelişme olacak" beklentisi vardı
0 Likes
TRAtaberk
Expert Level 1
Galaxy S
8 aydır kullanırım s24fe cihazınızı aldığım ekran süreleri ortalama iyi ısınma problemi yaşamadım oyun oynarken ısınıyor 3-4 dakika içinde normal değerlerine dönüyor ilginç bi durum.
Afthen
Active Level 7
Galaxy S
işlemcinin optimizasyonu zor gibi, dalgalanmalar çok oluyor
0 Likes
TRAtaberk
Expert Level 1
Galaxy S
Ben sorun yaşamadım delta wildrift gibi oyunlarda yüksek ayarlarda 120 hzde oynuyorum en ufak donma kasma takılma yaşamadım
Afthen
Active Level 7
Galaxy S
dediğiniz gibi sorun herkeste olmuyor, belirli kullanıcılara denk geldiği için tartışmalar bile çıkıyor
0 Likes
RaGoN
Active Level 10
Galaxy S
S23 FE ve S24 FE'de pil ömrü arttığı için çok memnun olan bir çok kullanıcı var