cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

One UI 7: Gelenler, Gelmeyenler ve One UI 8'de Beklenen Yenilikler

(Topic created on: 2 weeks ago)
232 Views
AlliaNCeTR
Active Level 4
Options
Galaxy S

Merhaba Samsung ailesi,

Bu yazıda sizlere One UI 7 güncellemesiyle gelenler, eksik kalanlar ve One UI 8 ile gelmesi beklenen özellikleri detaylıca anlatacağım.

---

One UI 7 İle Gelenler

Galaxy AI Bazlı Özellikler

Writing Assist: Yazılar için ton ayarlama, özetleme ve imla düzeltme özellikleri klavyeye geldi.

Audio Eraser: Video kayıtlardaki istenmeyen arka plan seslerini kaldırabiliyoruz.

Now Bar: Always On Display ve kilit ekranında hızlı bilgi gösteren mini panel geldi.

Performans ve Pil Optimizasyonları

Arka planda çalışan uygulamalar üzerinde daha iyi güç yönetimi sağlandı.

Animasyonlar bir miktar iyileştirildi, sistem daha akıcı çalışıyor.

---

One UI 7’de Gelmeyenler / Eksik Kalanlar

Yeni Hava Durumu Arayüzü

Hava durumu uygulaması One UI 7 ile değişmedi. Hâlâ eski tasarım kullanılmakta.

Yeni animasyonlu ve karakterli hava durumu tasarımı henüz aktif değil.

Blur (Bulanıklık) Efektleri

Bildirim paneli ve genel sistem arayüzünde ciddi bir blur/bulanık efekt henüz eklenmedi.

Küçük iyileştirmeler olsa da genel görünüm One UI 6.1'e oldukça benzer.

Pil Sağlığı Göstergesi

S24 serisi dahil olmak üzere One UI 7'de pil sağlığı menüsü yok.

Now Brief

Now Brief özelliği One UI 7'de bulunmuyor, sadece Now Bar mevcut.

Kamera Lens Geçiş Animasyonu

Lensler arasında geçiş hâlâ ani oluyor, yumuşak animasyon eklenmedi.

---

📱 One UI 8 İle Beklenen Yenilikler

Now Brief Özelliği

Kilit ekranı ve bildirim panelinde günlük akış bilgileri sunacak.

Galaxy S24 serisi, Fold6, Flip6 ve üst modellerde aktif olacak.

Yeni Hava Durumu Uygulaması

Animasyonlu karakterler, gerçek zamanlı efektler ve saatlik detaylar.

Blur Efekti ve Arayüz Modernizasyonu

Bildirim paneli ve ayarlar menülerine tam ekran blur efektleri geliyor.

Pil Sağlığı Menüsü

Ayarlar > Pil bölümünde pil sağlık durumu ve maksimum kapasite bilgisi yer alacak.

Kamera Lens Geçiş İyileştirmesi

Lensler arası daha yumuşak ve akıcı geçiş animasyonları eklenecek.

"Sizce One UI 8 ile hangi özellikler en çok heyecan veriyor? Yorumlarınızı bekliyorum!"

---

7 Comments
YunusG
Expert Level 1
Galaxy S
Eksik olanlardan kastınız, mesela kamera lens geçişleri, sadece sonradan One UI 7 alan cihazlar için mi, yoksa One UI 7 çalıştıran bütün cihazlar için mi? S25 serisinde oldukça akıcıydı.
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Haklı bir noktaya değindiniz, teşekkürler. Şöyle açıklayayım:
Bahsettiğimiz eksikler (kamera lens geçiş animasyonları gibi) genel anlamda One UI 7 güncellemesini alan tüm cihazlar için geçerli. Yani sadece sonradan güncelleme alan modeller için değil, doğrudan One UI 7 ile çıkan cihazlar da dahil.
Özellikle S24 serisi kullanıcıları bu konuda daha hassas çünkü arka kamera dizilimi güçlü olmasına rağmen lens geçişlerinde hâlâ iPhone'daki gibi pürüzsüz bir animasyon sağlanmadı. S25 serisi gibi daha yeni nesil cihazlarda (veya donanımı daha optimize modellerde) doğal olarak geçişler biraz daha akıcı ve pürüzsüz hissedilebiliyor.
Ama teknik olarak One UI 7'nin sistem altyapısında lens geçişlerine özel ekstra bir animasyon eklenmedi. Umarız bu eksiklik, One UI 8 veya One UI 8.1 gibi bir ara sürümde çözülür.
Özetle: Lens geçiş akıcılığı donanım farklarından etkileniyor ama yazılımsal olarak henüz bir iyileştirme yapılmadı.😊🙏
fansema
Active Level 8
Galaxy S
Sonradan one ui 7 alan cihazlardan bahsediyor. S25 serisinde now brief de var çünkü
YunusG
Expert Level 1
Galaxy S
Ben de öyle tahmin ettim ama emin olmak için sormak istedim, teşekkürler.
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Evet doğru diyorsun, S25 serisinde hem

Now Brief hem de diğer Galaxy Al özellikleri One UI 7 ile birlikte geldi.

Benim anlatmak istediğim kısım; One UI 7 güncellemesini sonradan alan cihazlar (S24 serisi gibi) için durum farklı.

S24 gibi cihazlar One UI 7'yi sonradan aldığı için Now Brief veya bazı yeni animasyon efektleri gibi özellikler henüz gelmedi ya da sınırlı geldi.

Kısaca özetlersek:

• S25 serisi: One UI 7 ile doğrudan çıktı, Now Brief gibi yenilikler tam uyumlu.

S24 ve diğerleri: Sonradan aldığı için bazı yeni özellikler One UI 8 ile tamamlanacak.

İnşallah One UI 8 ile birlikte herkes aynı deneyimi yaşar!

Güzel katkın için teşekkürler!❤
0 Likes
darwin33
Active Level 6
Galaxy S
Hava durumu güncellemesi 6 da zaten animasyonluydu neden bunu iptal edip düz bir tasarıma geçtiler anlamış değilim? Yenilik diye 6 da olan şeyi 8 de vermeleri saçmalık ve kepazelik olur
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Katılıyorum
0 Likes