cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

OIS&EIS sorusu?

(Topic created on: 10-15-2022 07:03 PM)
502 Views
Kaan029
Active Level 2
Options
Galaxy S

image

Video Ayarları

Merhaba, bir sorum var kullandığım telefonda Optik İmaj Sabitleyicisi var, bu özelliği açınca video birazcık kırpılıyor (Sabitlemek İçin).
Ben bu özelliği açınca Elektronik İmaj Sabitleyici mi açılıyor, yoksa kapalı olan Optik İmaj Sabitletici mi açılıyor.
Optik İmaj Sabitleyici kapanamıyordur herhalde.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Bunu açtığin zaman Elektronik açılıyor, optik için ayar olmaz donanımsal destekliyorsa kullanırsın. Bazen de bu video sabitleme açılınca optik görüntü (ois) kapanabiliyor onu da hem açık hem kapalı halde kamerayı oynatıp merceğe bakip görebilirsin. Bazı cihazlar eis+ois aynı anda desteklemez birini kullanabilirsin. Mesela S20 Fe de bu ayar açılınca ois devre dışı kalıyor. Cihaz nedir ?

View solution in context

7 Comments
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Bunu açtığin zaman Elektronik açılıyor, optik için ayar olmaz donanımsal destekliyorsa kullanırsın. Bazen de bu video sabitleme açılınca optik görüntü (ois) kapanabiliyor onu da hem açık hem kapalı halde kamerayı oynatıp merceğe bakip görebilirsin. Bazı cihazlar eis+ois aynı anda desteklemez birini kullanabilirsin. Mesela S20 Fe de bu ayar açılınca ois devre dışı kalıyor. Cihaz nedir ?
Kaan029
Active Level 2
Galaxy S
S21 Ultra, tam ihtiyacım olan yanıt ı verdiniz, teşekkürler.
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Ana kamerada :
4k 60 fpsde sadece ois ya da sadece eis,
4k 30 fps eis+ois
1080p 60fps eis+ois
30fps eis+ois

çalışıyor S20fe cihazım. Senin cihaz daha yüksek özellikte belki 4k 60fpsde ikisi de çalışır. Video moduna gelip ana kamera merceğine dikkatli bakman lazım anlarsın :) Eisde fotoğrafta kırpma oluyor daha yakın.
Kaan029
Active Level 2
Galaxy S
Daha önce "2mp Makro" kamera ile bakmıştım çok ilginç ve ileri seviye lensler var.
Kaan029
Active Level 2
Galaxy S
Şimdi yeni bi detay buldum, kamera çalışılırken telefondan fan sesine benzeyen bir ses geliyor.
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy S
Ois oynuyordur. Benim de sallayınca geliyor. 😊
fatihkuzen
Active Level 7
Galaxy S
Ois acmak yada kapamak icin bir yer yok. El isareti genis aci kamera ile eis yapiyor.