cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Neden S25'e geçmekten vazgeçtim (Tam liste)

(Topic created on: 01-23-2025 12:24 AM)
486 Views
Renega
Active Level 6
Options
Galaxy S
Amacım karalama kampanyası değil, A52 kullanıyorum ve wild rift açılması 2 dakika sürdüğü için daha güçlü bir telefona geçmeyi istiyorum. S25 serisini aylardır merakla bekliyorum. S25 duyuruldu ve özellikleri karşılaştırırken yok artık dedim.

A52 
64MP Ana kamera
32MP Ön kamera
4500mAh batarya
6.5" ideal ekran büyüklüğü
1Tb hafıza kartı desteği
3.5mm ses jakı çıkışı
Satın aldığım fiyat 4.000tl

S25
50MP ana kamera
12MP ön kamera
4000mAh batarya
6.2" küçük ekran
Hafıza kartı desteği yok
Ses jakı çıkışı yok
51.000tl
S25 yapay zeka, işlemci ve daha iyi kamera lensleri vardır (muhtemelen) ama çok fazla dez avantajlı bir değişim olur benim için. Yıl olmuş 2025 amiral gemisi telefonda 25W şarj nedir?! En azından tab serisi gibi 40W hem kablolu hem kablosuz hızlı şarj desteği koysaydınız. Her sene bir özelliği azaltıyorsunuz sanki: Hafıza kartı desteği, batarya değiştirme özelliği, ses çıkışı, kızıl ötesi, daha az kamera, daha az çözünürlük (bir zamanlar 2K hatta 4K telefon ekranlarında görüyorduk). Umarım silmessiniz sadece eleştiriyorum

Bazıları 64mp dediğim için daha iyi çektiğini dediğimi sanmış bu yüzden büyük yazarak okuduğunu anlamayan insanlara dikkat çekmek istedim. 

Renega
Active Level 6
Galaxy S
Bildiğim şeyleri tekrar okumak iyi oldu
0 Likes
SysTheMore
Active Level 8
Galaxy S
Crop ve full frame makinalarda canon nikon aynı önemli olan mercek sensör lensler MP önemli ama o kadar etki etmez. Vivo x200 pro telefonuna git incele sony sensör kullanıldı git fotoraf kalitesi gör
0 Likes
Renega
Active Level 6
Galaxy S
Postta zaten yazmıştım ama bildiğim şeyleri tekrar yazmana gerek yoktu bence
0 Likes
AdaYağız
Active Level 6
Galaxy S
Önemli olan sensör büyüklüğü fotoğraf makinelerinin bile çoğunda 200mp yoktur o sadece pazarlamak için 😊
0 Likes
Renega
Active Level 6
Galaxy S
çözünürlük farkı var bu da önemli. Daha çok çözünürlük demek daha çok piksel demek, Lens de önemlidir bu pikselleri daha net ve doğal görmemiz için. Bu mp önemsiz demek değildir
0 Likes
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Millet takmış 25W'a.
Bir pil günü dolu dolu çıkarıyorsa hıza gerek yok.S24FE'mde **bleep** ah hadi 120 olsa keşke hızlı dol lütfen dediğim olmadı halen çünkü geceden geceye takıyorum.

Yavaş şarj pil sağlığını uzatıyor....
s24fe
Expert Level 1
Galaxy S
Kamera olarak A52 kendisinden 1 yıl önce çıkan S20FE'den bile daha düşük sonuç veriyor.S25 ile kıyas olmaz bile.
0 Likes
AdaYağız
Active Level 6
Galaxy S
45w üstü şuan batarya için pek sağlıklı değil en ideali 25w
Renega
Active Level 6
Galaxy S
evet taktım S21'den beri aynı şey. İnsanın acil işi oluyor sabah kalktım diyelim gece şarjda bırakmak istemedim (yangın çıkar birşey olur) veya unuttum takmayı sabah 10 dakika şarj edip evden çıkmam lazım. Tüm gün yetecek mi o 10 dakikalık şarj? Sana lazım değil diye önemsiz değil bu özellik. Benim sıksık hızlı şarja ihtiyacım oluyor. Devamlı şarjını kontrol ederek yaşayan biri değilim.
0 Likes
ppink
Active Level 6
Galaxy S
1. MP önemli değil, S25'te fotoğrafların çözünürlüğü ve ortamı AI sayesinde daha iyi işleniyor
2. S25'te daha fazla özellik var ve 4000mAh bataryası olmasına rağmen A52'ye yakın/daha iyi SoT çıkarıyor
3. Ekran neredeyse eşit, nedeni S25'te kenarların ince olması ve A52'de kalın olması
4. Kimsenin 51k'lık bütçesi olup jak çıkışına ihtiyacı olacağını düşünmem. Bluetooth kablosuz alır geçer ya da type-c kablolu kulaklık alır illa kablolu kullanıcam diyosa

Hafıza kartı desteğine yorumsuzum fakat diğer maddeleri eşitledik.
S25 yapay zeka, işlemci ve kamera lensleri kısmında artılarını alıyor. Kazanan S25
0 Likes