cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Neden Olmasın ?

(Topic created on: 03-04-2021 11:43 PM)
425 Views
HxBxS
Active Level 6
Options
Galaxy S

Can sıkıntısına cihazın(s20+) hangi özelliğini daha farklı hangi alanda kullanabilirim acaba diye düşünürken aklıma ToF sensörü(kamerası) geldi madem bu sensör kapsadığı alan içerisindeki her yerin derinliğine kadar ölçe bilen bir yapıya sahip... fotoğraf kategorisinde neden ".GCode yada .STL" uzantılı 3d yazıcılarda kullanabileceğimiz dosya formatı kayıt özelliği olmasın dedim... araştırdım...

.GCode olarak olmasada .STL olarak kaydedebiliyorsunuz fakat yazılım hanı var yaptık biz demek için yapılmış birşey size sunduğu 2d kabartma modeli 3d yazılarda bırakın bastırmayı modelin ne olduğu dahi anlaşılmamakta bence bu konuda birkaç yazılım ve güncellemeyle yapılabilecek birşey...

bu arada ar alanı kısmındaki 3d modellemeden bahsetmiyorum... örnek vermek gerekirse tarihi bir binayı 3d yazıcıda basıcaksınız ama öylebir ayrıntısı var ki üzerinde sadece o binaya has bir ayrıntı numunelik yani... elle manuel çizimde kaybedeceğiniz 5-6 veya görsellerden bazı çeviriciler ile uğraşarak kaybedeceğiniz 2-3 saat yerine normal bir fotoğraf çeker gibi(hadi 10-15 saniye kadar olsun sen sörlerin veri işlemesi falan ama yinede hızlı) 2d/2.5d(hangisini seçerseniz) bir görüntüyü stl veya gcode olarak cihazınızın kaydetmesi ve pc ye aktarmak için harcadığınız 1 dk gibi kısa süre ile o görseli ana yapıya ekleme sürenizin ortalama 4-5 saat ten 3-5 dk ya düşmesinden bahsesiyorum...

bence olabilir...

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000002
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba HxBxS,

Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm.

Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
2 Comments
GRKN17
Expert Level 3
Galaxy S
Bu bahsettiğiniz konu gerçekten hassas ve bu işlerle uğraşan kesimler tarafından da bekleniyor olabilir ve araştırıp gerekli yerlere bildirin geliştirici ekipler falan varya oralara belki fikir den dolayı ödüllendirme de yapılabilir
0 Likes
Solution
User0000002
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba HxBxS,

Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm.

Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.

Teşekkürler.
MOD

0 Likes