Original topic:

📱NFC ile Mobil Temassız Ödeme Nasıl Kullanılır? (Bilgilendirme)

(Topic created on: 08-19-2025 06:18 PM)
145 Views
promuhendis
Active Level 5
Options
Galaxy S
Herkese selamlar,

NFC ile aktif temassız ödeme, telefonunuzun NFC özelliği sayesinde, pos cihazlarına dokundurarak ödeme yapma imkanı sağlayan bir özelliktir kısaca.

Çevremde ve müşterilerimde bir çok kullanıcının bilmediğini veya kullanmadığını yada kuramadığını biliyorum. Aslında büyük konfor sağlıyor. Ve kurulumu oldukça basit.

Google Pay, Samsung Pay gibi markaların kendi ödeme altyapıları olsada ne yazık ki şuan için ülkemizde desteklenmiyor. 

Ancak bu temassız ödeme özelliğini kullanmamıza engel değil.

Destekleyen bankaların mobil uygulamaları sayesinde bu özellikten faydanabiliyoruz.

Bu özelliği kurup kullanmak için birkaç önemli faktör var sizlere bunun hakkında bilgi vermek istiyorum.

Kurulum Adımları:

1. Hangi kartı kullanacaksınız, o bankanın mobil uygulamasına girip, ilgili kartın NFC Mobil Temassız Ödeme özelliğini aktif etmeniz gerekiyor.

2. Ardından telefonunuzda (NFC özelliği varsa) Ayarlar>Bağlantılar>NFC ve Temassız ödemeler>Varsayılan Cüzdan Uygulaması kısmından kullanacağınız bankayı seçmelisiniz. İlgili bankanın mobil uygulamasını indirmiş olmalı ve giriş yapmış olmalısınız. İşlemler bu kadar.

Önemli Noktalar:
• Temassız ödeme yapmak içintelefonunuzun kilidi ve NFC özelliği açık olmalı. (Örneğin ben kilidi ve ödeme yapacağım zaman NFCyi açıyorum ana ekrandayken pos cihazına yakınlaştırıyorum ve ödemeyi tamamlıyorum)

• Sadece mobil veri açık olmalı. Bir wi-fi ağına bağlıysanız olmayabilir.( Ben bu şekilde deneyimledim)

• Ödeme yaptığınız sırada telefon görüşmesi yapmayın, sorun yaşayabilirsiniz.

• Sadece ödeme yapacağınız zaman NFC'yi açmanızı ve ödemeyi tamamladıktan sonra NFC'yi tekrar kapatmanızı tavsiye ederim.

• Bazı bankalarda Mobil Temassız Ödeme limiti tek sefer için 750 yada 1500 TL'ye kadar şifresiz işlem yapılabiliyor. Daha üzeri işlemler için şifre gerekebilir pos cihazında. Bankanıza göre değişiyor bunlar bir gözatmanızda fayda var.

- Bu bilgileri edinirken kullandığım araçlar ise; S25+, OneUI 7/Android 15 ve Bonusflaş 

Umarım işinize yarar. Tamamen bilgilendirme ve deneyim paylaşımı amacıyla yazdım. Cihazlarımızın nimetlerinden ve teknolojiden faydalanmak lazım.😊

GÜNCELLEME:
Bonus Flaş
Enpara 

uygulamalarında test ettim. Banka uygulamasını açmadan, ana ekranda iken NFC'yi açarak ödeme yapabiliyoruz.
5 Comments
KrDdS23
Active Level 8
Galaxy S
Bazı uygulamalarda kilidi açmak bile gerekmiyorken bazı uygulamalarda bankacılık uygulamasına giriş yapmak bile gerekiyor. S Wallet'ın eski halinde nfc ile ödeme yaparken mesela ekran kilidini açmaya gerek yok. Ama Enpara uygulamasını kullanarak nfc ile ödeme yaparken uygulamaya şifreni girip giriş yapman lazım. Ek bilgi olarak ekleyeyim dedim, güzel yazı
smels
Active Level 6
Galaxy S
Acaba kullansam mı diye düşünüp tam enparaya girecekken bu yorumu gördüm bütün hevesim kaçtı uygulamayı açıp şifre girene kadar temassız kartı okutup geçerim ne kadar saçma iş yapıyorlar
0 Likes
KrDdS23
Active Level 8
Galaxy S
Kart yanına alması unutulduğunda vs mantıklı olabilir
0 Likes
KrDdS23
Active Level 8
Galaxy S
Ben daha önce destek kısmına yazdım bunu daha kolay yapın, kilit ekranını açmaya gerek olmadan yapalım ya da uygulamaya girmeye gerek olmadan diye, değerlendireceklerini söylediler ama halen bir tık yok. Aylar önce durum böyleydi ve uzun zamandır denemedim ama durum aynıdır muhtemelen. Yine de deneyebilirsiniz. Hala durum aynıysa siz de desteğe yazın belki değiştirirler bu durumu
0 Likes
promuhendis
Active Level 5
Galaxy S
Bende merak ettim. Akşam bir deneyeceğim Enparayı. Sonucu buraya yazayım. Enparayı hiç denememiştim
0 Likes