Original topic:

Mobil veri sorunu

(Topic created on: 02-02-2026 12:01 AM)
587 Views
emirsamur44
Active Level 1
Options
Galaxy S

Cihaz s25 ultra 

Operatör turkcell 
Mobil veri speedtest 1mbpsve altı 
Upload kesintili şekilde 30mbps civarı 
Ping aşırı fazla 
Cihazı yeniden başlattığım gibi mobil verideyken hız testi aldığımda güzel sonuçlar alırken bir iki dakika içinde hız testi almaya çalışınca 1mbps ve aşağı sonuçlar alıyorum. Wifi kalitesinde ve hızında hiçbir sorun yaşamıyorum. Mobil verideyken bu sorunu yaşıyorum. Bölgesel olarak günün belirli zamanlarında farklı lokasyonlarda farklı sonuçlar alabiliyorum. Mesela a lokasyonunda 1 saat önce 300mbps mobil hızı alıyorum. 1 saat sonra 1mbps geri düşüyor. B lokasyonunda da aynı sonuç. C lokasyonunda da aynı sonuç. Şehirden kaynaklı olduğunu ya da lokasyondan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ama telefonu yeniden başlattığımda tecrübe ettiğim bir olaydan sonra sanki bir uygulama ya da sistem özelliği çalışmaya başladığında hızımı sınırlıyor gibi. 

Mobil ağ ayarlarını sıfırlamayı denedim. 
Müşteri hizmetlerine sorunu detaylıca yazdım ve olumlu geri dönüş alamadım. 
Sim kartımı başka telefona taktım sorun sim kartta değil. 
Sim kart yuvasını değiştirdim sorun aynı şekilde devam ediyor. 
Telefonu sıfırladım sorun aynı şekilde devam ediyor. 
Normalde telefonumla özellikle yılbaşından önce sorun yaşamıyordum. Hatta o kadar sorun yaşamıyordum ki wifi yavaş geliyordu mobil veriyi açıp duruyordum. Çoğu lokasyonda minimum 50 üstü hız alıyordum. Bazı lokasyonlarda 300/350 hız aldığım sonuçlar da mevcut. Yılbaşından sonra ne oldu ben de anlamadım. Bi ayarı mı yanlışlıkla aktif ettim bir uygulama hızımı mı kısıtlıyor bilmiyorum. Telefonu satmayı düşünüyorum. Çözümler için fikirlere ve yardımlara açığım. 

13 Comments
Mr-Doctor
Expert Level 5
Galaxy S
Telefonu nasıl sıfırladınız ?
0 Likes
emirsamur44
Active Level 1
Galaxy S
Fabrika verilerine sıfırla şeklinde sıfırladım.
Ağ ayarlarını sıfırla şeklinde sıfırladım.
Tüm ayarları sıfırla şeklinde sıfırladım
Mr-Doctor
Expert Level 5
Galaxy S
Hiç uygulama kurulu değilken de aynı şekilde sorun devam ediyor mu yoksa yedekleri yükledikten sonra mı başlıyor
0 Likes
emirsamur44
Active Level 1
Galaxy S
Hiçbir uygulama yüklüyken speedtest sonucy almadım. Yedekleri yükledikten sonra olan bir şey bu lakin ortalama aynı uygulamaları geçen senenin son aylarında da kullanıyordum. Tek aradaki **bleep** yılbaşını geçmiş olmak ve bir kaç adet güvenlik güncellemesi almış olmak. Var olan uygulamalardan arka planda açık olanları veri harcaması yapanları da kontrol ettim. Vpn uygulaması mevcut değil. Sorun değişmiyor. Hatta bu saatteki olan olayı söyleyeyim. 1 saat öncesinde bu gönderiyi atarken internetim yaklaşık 1mbps civarındaydı yine aynı şekilde zor bela paylaşım yaptım. Şu an 100mbps civarında hız testi sonucu alabiliyorum
0 Likes
emirsamur44
Active Level 1
Galaxy S
Yani hocam koşulları sana şöyle söyleyeyim. 1 saattir yan yatmış vaziyette telefonu sağ elimde kullanıyorum. Kafamı sola bile çevirmedim
0 Likes
Mr-Doctor
Expert Level 5
Galaxy S
Mobil ayarlara baktın mı 5g mi seçili 4g mi ?
Ayrıca yerinde olsaydım önce operatörü arar hat güncellemesi yapmalarını isterdim uzaktan. Düzelmediyse de servise elden teslim ederdim test ettirirdim cihazı
0 Likes
emirsamur44
Active Level 1
Galaxy S
5g ve 4g seçeneklerinin ikisini de ayrı ayrı sürelerde test ettim. Bu sorunu 2 gündür yaşamıyorum. Yaklaşık 1 aydır benim ayar etti telefonu satmaya kadar yolu var bu işin. Müşteri hizmetleriyle şikayet kaydı oluşturdum görüntü kayıtlaroyla beraber. Kayıt olumlu sonuçlanamamıştır diye geri bildirim yolladılar. Şu **bleep** yapacağımız bir şey yok diyorlar. İşin garip tarafı hatla alakalı da değil farklı telefonda hattımdan gayet stabil verim alabiliyorum
0 Likes
emirsamur44
Active Level 1
Galaxy S
Servise teslim ettiğimdeki faktörleri söyleyeyim. Servis **bleep** test edecek sorun görmesi için o an denk gelmesi gerekecek. Servisin telefona hat takıl gününün 5 saati telefonu test halinde tutacağını düşünmüyorum. **bleep** sonuç alıp telefonda sıkıntı yoktur diyip geri gönderecekler beklediğimle kalacağım. Bu çok saçma bir olay diyorum ya hani günün belirli saatlerinde oluyor olmuyor geliyor gidiyor. 1 dakika öncesşne kadar normalken sonrasında sorun veriyor. Telefonu yeniden başlattığımda 2 dakika iyi sonra herhalde server bağlantısını **bleep** edince hoop kardeşim nereye diyip yavaşlıyor
0 Likes
Y_tS24FE
Expert Level 1
Galaxy S
Başka cihazda denedin mi? Aynı süre içinde yani operatörün bulunduğun konumda bu sorun vardır belki. O telefonda da aynı sürede bir dene, bir gün falan. Şöyle söyleyeyim: İlk başta düzelip geri bozulması cihazdan değil, operatörden bence. SIM karttan demiyorum, baz istasyonlarında sorun olabilir, sürekli değişkenlik gösterebilir. Senin dışında Turkcell kullanan var mı evde?
0 Likes