Original topic:

Members Topluluğuna Soru

(Topic created on: 09-08-2025 01:10 PM)
84 Views
Azer50
Expert Level 2
Options
Galaxy S

Sizce S23 Ultra gibi bir amiral gemisi cihazın yazılım desteğini çok erken kesmiyorlar mı? İlk baştan verilen destek çok az değil mi? Benim kanaatimce bu cihaz 2027'de yine canavar gibi yoluna devam edecek, kasıtlı bir eskitme olmadığı sürece. 

Sizlerin değerli yorumlarını merak ediyorum.
Topluluk olarak herkesi yorumlara davet ediyorum.
13 Comments
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Yani.... Bizim dışımızda bu kimsenin umurunda değil. 2027'de S27 duyurulacak. Neden 5 yıllık cihaza aynı özellikleri verip satışını etkilesin ki? Planlı eskitme garanti artık. Cihaz sorunsuz çalışıyorsa yeni cihaz satamaz
Azer50
Expert Level 2
Galaxy S
Temel fikirlerimiz aynı, genel olarak da bu durum çok üzücü
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Yapacak bişey yok hocam. Şirketlere para lazım
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Galaxy S
Tam olarak doğruluğunu bilmemekle birlikte S24 serisi ile yapay zeka geldiği için Hem nand hemde işlemci kısımlarında yeni bir değişiklik yapılıyor. Böylelikle 7 yıl güncelleme alabilecek hale geliyor cihaz. Zaten bir android cihazın 7 yıl güncelleme alması zorken ucu ucuna google'ın saf androidi yada iyi optimize edilmiş one ui arayüzleri 7 yıl alabiliyor. Yoksa androidin kendisi 7 yıl güncelleme almaya musait değil. Bu yüzden S23 serisine daha az veriliyor. Zaten S24 seriside 7 yıl stabil güncelleme alabilmesi için ileride çoğu özellik kısılacak yüksek ihtimal
Azer50
Expert Level 2
Galaxy S
Emeğinize sağlık, gerçekten çok güzel açıklama 😊
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

Planlı eskitmeyi biz düşünüyoruz ama bu genel olarak baktığımızda örneğin ;

X oyunu en üst seviye işlemciye göre Performans veriyor yani 3 yıl sonra Aynı performansı S23 ultradan beklemek pek mümkün olmaz ister istemez bir düşüş yaşanır yada cihazın Performansı etkileyecek pil düşümü yaşanır cihazda iyi oyun performans vermesi için

Bu gibi nedenler maalesef her çıkan cihazda mevcut (iş uygulamaları geliştirien geliştirici ekibinde bitiyor)
Azer50
Expert Level 2
Galaxy S
Güzel ve bilgili yorumunuz için teşekkür ederim 😊
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum. Tamamen saçmalık. Kendi kişisel görüşümü belirtmek istiyorum, tasarım açısından S22 Ultra ve S23 Ultranın üstüne çıkan bir telefon yok ve mecburen bu telefonları bayılarak kullanan insanları yeni telefon almaya itiyorlar. Zorla tasarımını beğenmediği telefonları almak zorunda kalacak insanlar. Birçok telefon 7 yıl güncelleme alıyorken S23 Ultranın bu verilen sözden önce çıkan model olduğundan 4 yılda kalmasının hiçbir türlü bahanesi olamaz. Samsung'un yaptığı çok büyük bir ayıptır. Sonraki zamanlarda marka seçimlerinde bu durum bende bazı fikirler vermiş olacak. Çünkü bu bir mağduriyettir.
Azer50
Expert Level 2
Galaxy S
Evet 4 yılda kalması gerçekten üzücü bir durum, S24 Ultra ile aman aman bir farkları yok
Evet S24 Ultra bir üst işlemciye sahip ama bu durum aman aman bi **bleep** katmıyır