F-I-R-A-T
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Arkadaşlar eskiden hep, müşteri hizmetleri aranarak pil sağlığı verileri hakkında alınan bilgilerin yanlış olduğunu söylerdim forumda.
S25 ultra cihazım çıkınca hemen aldım ve bu özelliği Apple gibi cihaza artık entegre etmişlerdi ama 1 yılı geçmiş bir cihaz için %100 sağlık sizce normal mi?
Bence yine sırf olsun diye göstermelik bir veriden başka bir şey değil
5 Comments
KEMSA
Expert Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-13-2026 07:03 PM in
Galaxy S
Bir yıl geçmiş ama pil sağlığı %100 olabilir ,eğer ki pil korumalı olarak kullanıyorsanız yani %80 şarjda kesip %15 kalınca şarj ediyorsanız,oyun oynamıyorsanız telefonu zorlamıyorsanız ihtiyacınıza uygun kullanıyorsanız olabilir diyorum ama yine de bir soru işareti bırakıyor zihinde; Telefonunuzda ki pil sağlığı
İnşallah göründüğü gibi doğrudur temennimiz o.
İnşallah göründüğü gibi doğrudur temennimiz o.
narcosis
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-13-2026 07:06 PM in
Galaxy S
Ne yaparsanız yapın 388devirde 100 olmasi mümkün değil iyi çalıştığını sanmıyorum bu pil sağlığı devrinin
narcosis
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-13-2026 07:04 PM in
Galaxy S
Bence tam olarak iyi değil bu özellik çünkü 300devri geçmiş 100 olması bence imkansız
GalaxyKullanısı
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-13-2026 07:12 PM in
Galaxy S
S24 FE kullanıyorum. 275 pil döngüsü, %99 pil sağlığı. Açıkçası ben de bu göstergenin sağlıklı çalıştığını düşünmüyorum. Çünkü cihazı alalı neredeyse 1 yıl olacak ve şarj %5'in altına düştüğünde çok hızlı bitiyor.
ÆX51
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-13-2026 07:36 PM in
Galaxy S
Bu sistemlerin çalışma mantığı çok değişik. Ben Apple'da kestirmelerden batarya hakkında detaylı verileri alıyordum. Analizlerden aylarca batarya kullanılabilir seviyesi benzer sayılarda dururken bir anda 100-200 miliamper düşüşler oluyordu. Sonra kendi kendine bu eski haline de dönebiliyordu ama dönünce mesela ayarlardaki pil sağlığı geri artmıyordu tabii. Ayrıca Apple %82, %86 ve %88 seviyelerinde sanki bunu kilitliyor, düşmesini önlüyor. Garanti bittikten sonra düşmeye devam ettiriyor gibi bir durum vardı. Bu zamana kadar incelediğim birkaç cihazda da aynı şeyleri gözlemledim. Markalar bu sistemleri doğrudan kontrol edebiliyor mu bilmiyorum ama biraz dengesiz çalıştığı aşikar.