Original topic:

Kullandığım İlk Dokunmatik Telefon ve Güncel Telefonum.

(Topic created on: 02-05-2026 09:40 PM)
845 Views
northame
Active Level 10
Options
Galaxy S
Samsung Champ (GT-C3300i)

Galaxy S25

image

image

image

image

image

image

image

Alıntıdır.👇

Bu, 2011 model Samsung Champ (GT-C3300i). Champ (GT-C3300K), 2010'da piyasaya sürülen, bütçe dostu, dirençli dokunmatik ekranlı bir özellikli telefondu. Aşırı derecede minik, beyaz ve şeffaf plastikleri birleştiren çok hoş bir tasarıma sahip (standart siyah rengi de mevcuttu) ve Samsung'un tescilli Java tabanlı işletim sisteminin hafif bir versiyonu olan TouchWiz Lite UI üzerinde çalışıyordu. Ancak, Ağustos 2011'de Samsung, Champ'ın biraz yenilenmiş bir versiyonunu, GT-C3300i'yi (burada bende olan ve aynı zamanda daha nadir olanı) piyasaya sürdü. Bu model, görsel olarak yükseltilmiş bir yazılıma (orijinal model buna güncellenemiyordu) ve 1.3MP'lik bir kameraya (C3300K'daki VGA kameraya kıyasla) sahipti. Champ'ın her iki versiyonu da ilk dokunmatik ekranlı telefonlarını almak isteyen genç müşterileri hedefliyordu; bu nedenle, maliyetleri düşük tutmak için WiFi, 3G bağlantısı ve GPS'ten yoksundu, ayrıca Bluetooth sürümü de daha eski 2.1'di. Ayrıca, depolama kapasitesi sadece 30MB, ancak şükürler olsun ki üzerinde bir microSD Kart yuvası var. Dahası, dirençli dokunmatik ekranı parmaklara karşı çok duyarsız, bu nedenle telefonu gerçekten kullanmak için bir kaleme ihtiyaç duyuluyor (kalem yuvası Champ'ın sağ üst köşesinde bulunabilir). Son olarak, kişisel testlerden sonra, size pil ömrü şampiyonu (lafın gelişi) olduğuna emin olabilirim, çünkü ilk aldığım 2 haftada sadece 1 kez şarj ettim (orta düzeyde kullanımdan sonra), ayrıca gerçekten stereo ön tarafa bakan hoparlörlere sahip, bu da onu çooook yüksek yapıyor. Tarih için, Samsung Champ serisine 2012 sonlarına kadar devam etti (her zaman aynı J2ME işletim sistemini temel alarak) ve sonunda Android tabanlı ucuz Galaxy'lerle değiştirildi. Champ'ı aktif olarak aramıyor olsam da, ona sahip olmaktan gerçekten mutluyum.

16 Comments
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy S
👍🏿🤌🏿
northame
Active Level 10
Galaxy S
😊
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
nostalji bee😊
northame
Active Level 10
Galaxy S
Kesinlikle, evin kuytu köşesinde bulunca anılarım canlandı. Sim kartı bu cihaza taksam o günler geri gelir mi? 😄
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
imeisi gitmediyse eskiye gönderme yapılabilir. benim 5800 uzun zamandır şebeke almayınca imeisi iptal olmuş😊
northame
Active Level 10
Galaxy S
İptal olmuştur benimki de kesin. Batarya öldüğü için cihazı açamadım. Yaklaşık 10 senedir kullanılmıyordu.
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
benim ilk dokunmatik telefonum nokia 5800 idi🔥1770317350488.jpg
northame
Active Level 10
Galaxy S
🔥🔥
Galaxy S
Bide onun kalemimi var süper