cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Konu: Galaxy S24 Serisi Kullanıcıları Olarak Now Brief Özelliğini Bekliyoruz

(Topic created on: 04-13-2025 11:11 PM)
501 Views
AlliaNCeTR
Active Level 4
Options
Galaxy S

Selam arkadaşlar,

Galaxy S24 serisini kullanan biri olarak uzun süredir takip ettiğim bir konu var: Now Brief özelliği.

Bildiğiniz gibi bu özellik şu anda sadece Galaxy S25 serisi ile aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak birçok kaynakta ve Samsung destek temsilcileriyle yapılan birebir görüşmelerde, Samsung’un bu özelliği ileride S24 serisine getirmeyi değerlendirdiği belirtilmişti.
Hatta bazı destek yanıtlarında, “Eğer kullanıcı talebi yüksek olursa, mühendislik ekibi mutlaka değerlendirmeye alır” dendi.
Yani tamamen umutları kesmek için bir sebep yok ama sessiz kalırsak gelmeyecek gibi görünüyor.

Now Brief nedir?
Kilit ekranındaki Now Bar ile entegre çalışarak; takvim etkinlikleri, hava durumu, görevler, sağlık verileri ve daha fazlasını sabah uyandığınızda tek bir akıllı özet halinde sunan bir yapay zekâ paneli.
Yani sadece “estetik bir yenilik” değil, cihazın gerçekten sizi tanıyan ve gününüze odaklı çalışan bir asistan gibi davranması anlamına geliyor.

Bazı kişiler bu özelliği basit veya gereksiz bulabilir.
Ama biz kullanıcılar için mesele bu değil.
Mesele, Samsung’un verdiği 7 yıllık yazılım desteği sözünü sadece güvenlik güncellemeleriyle mi sınırlı tutacağı, yoksa yeni nesil yapay zekâ özelliklerini de eşit biçimde sunup sunmayacağı.

S24 serisi henüz 2 yaşında bile değil.
31 Ocak 2024’te satışa çıktı ve sadece birkaç ay önce güncelleme almaya başladı.
Yani daha çok yeni bir cihazdan söz ediyoruz.
Buna rağmen bu kadar önemli bir özelliğin “yeni model farkı” adı altında sunulmaması, birçok kullanıcıda şu endişeyi doğurdu:

> “Eğer ilk senesinde bile bu tarz özelliklerden mahrum kalıyorsak, ilerleyen yıllarda diğer AI yenilikleri de kısıtlanıp sadece yeni modellere mi verilecek?”

S24 Ultra gibi donanımı güçlü, amiral gemisi seviyesindeki bir cihazda bu tür yazılımsal sınırlandırmalar yaşanması, açıkçası kullanıcılarda güven zedelenmesine yol açıyor.

Bazı geliştiriciler One UI 7’nin sistem dosyalarında Now Brief modüllerinin S24 cihazlarıyla test edildiğini gösteren izler buldu.
Yani teknik engel görünmüyor, karar tamamen stratejik olabilir.

Ben kendi adıma bu özelliği destek ekibine defalarca bildirdim.
Şimdi bu konuyu burada da açmamın sebebi, biz S24 kullanıcılarının bu özelliği gerçekten istediğimizi Samsung’a birlikte göstermemiz.
Belki One UI 7.1 ya da 7.5 gibi bir güncellemeyle cihazlarımıza eklenebilir.

Lütfen yorumlarınızı, desteklerinizi, görüşlerinizi yazın.
Ne kadar çok talep olursa, o kadar görünür oluruz.

Hepinize teşekkür ederim!
Beklemedeyiz.
11 Comments
ilknur0652
Active Level 5
Galaxy S
Katılıyorum 👏
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Bunlarda destek ile konuşmalarım1744575236161.jpg1744575236176.jpg1744575236192.jpg1744575236237.jpg
user-92736282
Active Level 7
Galaxy S
Now brief bütün modellerde yokmu zaten
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Şu an sadece S25'te var. Ama destek ekibi ileride S24'e de gelebileceğini söyledi.

Beklemedeyiz
0 Likes
user-92736282
Active Level 7
Galaxy S
Şimdi baktımda ben üstteki dynamic ısland gibi olan sanıyodum now brief farklıymış 😅
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
😄
0 Likes
ARDAEFEGRP38
Expert Level 1
Galaxy S
s24 e gelmisken bari s23 e de gelsin donanimi gayet yuksek
AlliaNCeTR
Active Level 4
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum! S23'ün donanımı da oldukça güçlü, Now Brief'e rahatlıkla yetebilir bence.
ARDAEFEGRP38
Expert Level 1
Galaxy S
bence de ben dahil bircok kullanici s23 ultra icin son yillarin en iyi samsung cihazi diyorlar s10 ciktiginda nasil guzelse s23 ultra da oyle