Original topic:

Kasma donma sorunu

(Topic created on: 01-04-2026 08:52 PM)
296 Views
EnesDersmek34
Active Level 6
Options
Galaxy S

Selamün Aleyküm arkadaşlarım,kardeşlerim

S24 ultra kullanıyorum cihaz son zamanlarda kasma yapmaya başladı YouTube da short izlerken dona dona video devam ediyor veya uygulama açarken donuyor.

Donanım testleri kontrol edildi 
Yazılım güncel
Hafıza yarıya kadar gelmedi
Güç tasarrufu kapalı 
Pil optimize sürekli yapılıyor 
Cihaz yeniden başlatma yapılıyor
Uygulamalar güncel 
3.parti uygulama APK yüklü değil

Ve hala devam ediyor bu sorunu yaşayan var mı? Varsa nasıl düzeltti?

Cihaz formatlama işlemi bana mantıklı gelmiyor bir sorun varsa yine daha sonra yapma ihtimali vardır.

Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var mı ?
11 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Verilen aylık güncellemelerden kaynalıdır muhtemelen hocam her ayın güncellemesi cihazı farklı hale getiriyor 🙏
0 Likes
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Her ay güncelleme gelmiyor ki
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
S24 ultra aylık güncellemede olması lazım s23 fe ler bile aylık güncelleme alıyor sen düşün
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Yok gelmiyor
0 Likes
usaea
Active Level 2
Galaxy S
Youtube güncellemesinden sonra bu bende de oldu yanlız sizdeki cihaz kasması yok sadece youtube da meydana gelmekte cihazım S23. Bunun için play storedan youtube'a geri bildirim yaptım sizde yapın derim. Uygulama depolama alanından arada önbellek temizle yapın oda **bleep** ediyor.
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Ama sadece YouTube değil tüm uygulamalar da bazen açılmıyor beyaz ekran olarak duruyor kapatıyorum uygulamayı tekrar açıyorum
0 Likes
usaea
Active Level 2
Galaxy S
Bu durumlar genelde yazılımsal oluyor One UI içerinde dosya bozulması olabilir ki bu mecburu sıfırlamadır. Olası diğer aklıma gelen bu kasmalar başlamadan son yüklediğiniz uygulamadan veya birinden aldığınız dosyadan virüs riskidir tarama tavsiye ederim.
EnesDersmek34
Active Level 6
Galaxy S
Allah razı olsun teşekkür ederim
html1
Active Level 3
Galaxy S
kendi uyguladığım ve sonuç aldığım çözüm adımlarını paylaşıyorum. Eğer donanımınız sağlamsa ve hafızanız dolu değilse, bu yazılımsal adımlar cihazı eski akıcılığına kavuşturuyor.
İşte adım adım yapmanız gerekenler:
RAM Plus Özelliğini Kapatın: * Ayarlar > Cihaz Bakımı > Bellek > RAM Plus yolunu izleyin ve bu özelliği tamamen Kapatın. Sanal RAM kullanımı bazen depolama birimiyle çakışıp mikro takılmalara neden olabiliyor.
Galaxy App Booster Kullanın: * Galaxy Store'dan Good Guardian uygulamasını indirin ve içindeki Galaxy App Booster modülünü çalıştırın. Bu işlem uygulama kodlarını optimize ederek açılış hızlarını ciddi oranda artırıyor ve donmaları engelliyor.
YouTube Uygulamasını Sıfırlayın: * Ayarlar > Uygulamalar > YouTube > Depolama kısmına girip hem Önbelleği hem de Veriyi Sil yapın. (Bu işlem uygulamayı tazeleyecektir).
Google Play Sistem Güncellemesini Kontrol Edin: * Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Güncellemeler altındaki Google Play Sistem Güncellemesi'nin son sürümde olduğundan emin olun. Burası genelde atlanıyor ve sistem kararlılığını etkiliyor.
Performans Profilini Ayarlayın: * Ayarlar > Cihaz Bakımı > Performans Profili seçeneğini Standart modda tutun. Eğer cihaz çok ısınıyorsa Hafif (Light) modu da takılmaları azaltmak için iyi bir seçenek olabilir.
Bu işlemlerden sonra cihazı bir kez yeniden başlatın. Ben bu şekilde sorunu çözdüm, umarım sizlere de faydası olur!