Original topic:

Kamera vs Expert RAW

(Topic created on: 05-07-2026 11:07 PM)
315 Views
系-ZɅPHƘIΣŁ-系
Expert Level 2
Options
Galaxy S
S25 Ultra için arada bu kadar bariz f.arklar olmasını beklemiyodum ama baya memnun bıraktı kalite f.arkı
Bas çek e nazaran Expert in sunduğu ince ayarlar resmen bir nimet...

(İki fotoğrafta 5X telefoto ile çekildi)
image
Normal kamera uygulaması:
Bilgi: 5x optic zoom, 50mp (17.2Mb)

image
Expert RAW:
Bilgi: 5x optic zoom, 12mp (84.6Mb)

27 Comments
Galaxy S
Ah birde members kırpmasa şu kaliteyi... ikinci fotoğraftaki arka plandaki yazılar bile çok net okunuyo normalde members müdahele etmese şu kaliteye
MehmetKARA50
Active Level 3
Galaxy S
Herhangi bir ayar yapıyormusunuz expert rawda yoksa girince çıkan default ayarlar mı bu şekilde
Galaxy S
Yapıyorum tabii default ayarlarda kamera uygulaması ile hemen hemen aynı kalitede sonuçlar veriyor. Tabii jpeg e nazaran Raw kalitesi daha iyi olduğu için düz kameradan gene iyi sonuç veriyo
0 Likes
MehmetKARA50
Active Level 3
Galaxy S
Ozaman bana gelmez hiç anlamıyorum o iso bilmem ne ayarlardan 🤣
Galaxy S
Biraz klişe ama işe yarayan bi bilgi vereyim. Iso yu görüntüyü bozmayacak düzeyde düşürebildiğiniz en düşük değere getirip shutter speed i ona oranla ayarlayın böyle sonuçlar veriyo direkt (ufak renk ayarıda yapıyorum gerçi. Sıcak dengesini 5000 ile 6500 arasında oynatarak sıcak bi renk tonu yakalamaya çalışıyorum manuel olarak)
isim_00
Expert Level 4
Galaxy S
Basıt aslındada ayarlamak zor biraz hepsini birbirine uydurmak bende arada oynuyom ama ıste **bleep** cek gıbı zamanlarda olmaz vakit olunca yapılır
0 Likes
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy S
Expert RAW baya işe yarıyor .
zerodaylllll
Active Level 4
Galaxy S
Karanlıkta ana kamerayı kullanmanız en iyisi olur daha aydınlık çıkar fotoğraf
0 Likes
Galaxy S
Uzak mesafe çekimlerini, dolayısıyla telefoto fotoğrafçılığını çok seviyorum ondan kaynaklı bilinçli olarak 5x sensörü kullaniyorum sürekli