Original topic:

Kamera odak flaşı sorunu

(Topic created on: 12-01-2025 12:39 AM)
254 Views
Cabsu
Active Level 1
Options
Galaxy S

S24 Ultra kullanıyorum. Alalı bir ay bile olmadı. Normalde karanlıklta fotoğraf ya da video çekerken odak flaşı sanırım adı, o açık oluyor ve sorunsuz kullanıyordum. Ancak şimdi kullanamıyorum. Her şeyi denedim kamera ayarlarını da sıfırladım ama hâlâ çalışmıyor. Normal flaşı açtığımda da normalde açar açmaz yanarken şimdi sadece fotoğraf veya video çektiğim anda yanıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

image

image

image

image

Ayarlarım bu şekilde.
12 Comments
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Sorununuz flaşın tamamen açık kalmasın mi istiyorsunuz?
0 Likes
Cabsu
Active Level 1
Galaxy S
Ya nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama hani flaşA olduğunda odaklamak istediğin yer için ekrana dokununca flaş yanar söner ya, o olmuyor. Bir de normal direkt şimşeğe tıkladığımda dediğiniz gibi bir şey çeksem de çekmesem de açık kalıyordu ama o da olmuyor. Bunları düzeltmek istiyorum
0 Likes
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Evet az önce bende denedim olmuyor. Kurcalayıp geleyim telefonlarımız aynı olursa yazarım.
Cabsu
Active Level 1
Galaxy S
Çok teşekkür ederim 😊
0 Likes
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Esas fotoğraf modunda bir hata var, video moduna alınca otomatikten sürekli açığa geçirince flaş açılıyor ama fotoğraf modunda bu olmuyor. Bence bu bi bug bildirmek gerekebilir.
0 Likes
VuralPegasus
Active Level 7
Galaxy S
Hani video modunda pozları seçip sonradan fotoğraf moduna geçip çekersin anca 😄 yapacak birşey yok.
Cabsu
Active Level 1
Galaxy S
Sürümde oluşan bir hata, 8.1'de düzelir tarzı bir şey söylüyor Gemini ve ChatGPT
0 Likes
Chavellier
Active Level 6
Galaxy S
Bu bir bug değil, LED'in deklanşöre bastığınızda flaşı sağlıklı patlatabilmesi için olması gereken şey. Fotoğraf çekerken LED önce odak için hafifçe yanar, ardından gerçek flaş için çok kısa ama çok güçlü bir patlama yapar. LED’in soğuk kalması gerektiği için fotoğraf modunda sürekli yanmaz; aksi halde flaş patlaması LED’i yakabilir. Gene de fotoğraf modunda flaşın sürekli yanmasını istiyorsanız 3. Parti yazılımlarla bu yapılabiliyor diye biliyorum.
0 Likes
Cabsu
Active Level 1
Galaxy S
Sürekli yanma değil ama odaklamak için olan bahsettiğiniz o kısa süreli yanma olmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam kamerayı ilk kullandığımda sadece şimşek olan simgeye dokunduğumda tamamen yanıyordu ama artık o da olmuyor. Ne o kısa süreli yanma ne de bu
0 Likes