cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Isınma Hk.

(Topic created on: a month ago)
223 Views
Emirhan_S
Active Level 4
Options
Galaxy S

Merhabalar,

Yaklaşık 1 yıldır S23 FE kullanıyorum ve ilk günden beridir ısınma sorunu yaşıyorum. Yaz aylarında pek umursamadım fakat kışın da yüksek sıcaklıklar oldu. 

Thermal Guardian kullanmama rağmen pil 42-44, cpu 55-57 derecelere kadar yükseldi.

Özellikle ısınan durumlar;
- Kamera kullanırken
- Normal oyunlar(Brawl Stars vb.)
- Instagram, X(Twitter) ve Tiktok
- Mobil verisi kullanırken

Telefon iki büyük güncelleme aldı ve ben daha hiç sıfırlama ve format işlemi yapmadım.

Ayrıca 120HZ yenileme hızı açıkken bazen kaydırma esnasında titremeler de olabiliyor.Bunu da söylemek istiyorum. Ama 60Hz çekince düzeliyor. Bu bile ısınmanın azalmasına etki etmiyor. 

Yazılımsal bir sorun olsa şu ana kadar düzelirdi diye düşünüyorum. 

Sıfırlama ve format bazı sorunları bazen çözebiliyor ama denemeye değer mi emin olamıyorum. Kılıfa rağmen elim yüksek sıcaklıklardan terliyor ve bundan hiç hoşlanmıyorum.

Çok beklememek için ve telefonsuz kalmamak için servise de vermek istemedim. Şimdi Thermal Guardian üzerinden CPU sınırlaması yaptım bir de öyle deneyeceğim.

Tecrübeli topluluk üyeleri bana öneri verebilir misiniz? Her cihaz ısınır biliyorum ama daha 5-10 dakika kullanmadan alevler alması(42-44°C) hoşuma gitmiyor.

9 Solutions

Accepted Solutions
Solution
TRAtaberk
Expert Level 1
Galaxy S
Exynos 2200 sorunlu bir işlemci optimize edemediler bi türlü kimisinde sorun yokken,kimisindede cihaz çok ısınıyor arka plan uygulamarının tamamını kısıtlayın.Biraz daha serin çalışacaktır cihazınız.Video cekiyorsanız 1080P 60 FPS'te daha serin çalışır cihazınız.

View solution in context

0 Likes
Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
geliştirici seçenekleri günlük kaydedici ara bellek boyutları bunu kapattım, boş yere işlemciyi. yoruyor sistem izleme komple kapattım. ön belleğe alınan uygulamalar için yürütmeyi askıya al etkili hale getirdim. Daha fazla gizlilik ayarı Samsung tanımlama verisi gönderin. Kapalı android kişiselleştirme servisi, kapalı

View solution in context

Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
kullanım ve teşhis bilgileri bunu da kapalı yaptım

View solution in context

Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
işlemciyi arka planda yoracak ne varsa hepsi kapalı bende

View solution in context

Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
Ekran ışığını da elinle manuel yap, evde kullandığın zaman en azından en. diplerde olsun ekran ışığı bu modelle nedense aşırı ısınmaya sebep oluyor

View solution in context

Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
Oyun oynayacaksan 120 hertz yapma 60'ta kalsın. aşırı ısınmaya sebep olur

View solution in context

Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
Bağlantılar noktasından, mobil veriyi kısıtlı
Yani veri tasarrufunu etkin et uygulamalara tek tek gir. hangi uygulama arka planda mobil veri kullanılmasın onları tek tek seç çünkü işlemciye yük bindiriyorlar. arka planda

View solution in context

Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
Thermal guardian da eksi 2 kullan ve uyarı veren uygulamaları cpu kısıtlamaya ekle1747585542973.jpg1747585542998.jpg

View solution in context

Solution
Galaxy S
Bir öneri olarak, S23U daha 1 aylık cihaz iken One UI 7 güncellemesini yaptım ve bayağı bir sorunla ayrıca ısınma problemiyle karşılaşmıştım. Cihazı bu kadar yeni olmasına rağmen sıfırladığımda problemlerin çoğundan kurtulmuştum. Size de sıfırlamayı önerebilirim, belki problemleriniz düzelir.

View solution in context

16 Comments
Solution
TRAtaberk
Expert Level 1
Galaxy S
Exynos 2200 sorunlu bir işlemci optimize edemediler bi türlü kimisinde sorun yokken,kimisindede cihaz çok ısınıyor arka plan uygulamarının tamamını kısıtlayın.Biraz daha serin çalışacaktır cihazınız.Video cekiyorsanız 1080P 60 FPS'te daha serin çalışır cihazınız.
0 Likes
Emirhan_S
Active Level 4
Galaxy S
Evet, gerçekten sorunlu bir işlemci 😂 Genel kullanımda bile ısınıyor ben telefonda oyun oynayan birisi değilim zaten. Sizce performans profili düşük olarak ayarlasam herhangi bir etkisi olur mu ?
TRAtaberk
Expert Level 1
Galaxy S
Normal kullanımda pek donma kasma yapmaz islemcinizin frekansı düşürüyor %5-%10 kadar.Kamera video gibi işlemler için kapatmayı unutmayın 🙏
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
İlk başta bende de oluyordu düzeldi fakat o tiktok ta ne varsa ateş yapıyor telefonu
Emirhan_S
Active Level 4
Galaxy S
Tiktok gerçekten ağır bir uygulama onu kabul ediyorum. Fakat düşük ayarlara ve o kadar güncellemeye rağmen zerre azalma olmaması hiç iyi hissettirmiyor 😂
0 Likes
Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
geliştirici seçenekleri günlük kaydedici ara bellek boyutları bunu kapattım, boş yere işlemciyi. yoruyor sistem izleme komple kapattım. ön belleğe alınan uygulamalar için yürütmeyi askıya al etkili hale getirdim. Daha fazla gizlilik ayarı Samsung tanımlama verisi gönderin. Kapalı android kişiselleştirme servisi, kapalı
Emirhan_S
Active Level 4
Galaxy S
Teşekkür ederim, deneyeceğim 🙏
Solution
s24_s23fe
Active Level 8
Galaxy S
kullanım ve teşhis bilgileri bunu da kapalı yaptım
Solution
s24_s23fe
Active Level 8