Original topic:

Hepinize Bir Soru Samsung Neden Zırt Pırt Güvenlik Güncellemesi Gönderir

(Topic created on: 02-06-2026 09:39 AM)
347 Views
RockerÇocuk
Active Level 9
Options
Galaxy S

Madem Her Ay Güvenlik Güncellemesi Gönderiliyor Neden Bir Defa Gönderilip Bütün Güvenlik Açıkları Kapatılmıyor Samsung Kullanıcılarıyla Eğleniyormu Neden Her Ay Güvenlik Güncellemesi Gönderiyorsunuz Ve Kamera Performans Olarak Telefonlara Kaşıntısı Yaşatmaya Çalışıyorsunuz Yazılım Olarak Net Söylüyorum Bile İsteye Telefonun Bataryası İşlemcisi Ve Kamerasını Bu Güncellemelerin Kesin Ve Net Bir Şekilde Bozduğunu Söyleyebilirim Bence Siz Güvenlik Güncellemesi Yapmayın Ben Güncellemiyorum Majör Güncellemeler Bile Her Zaman Optimize Sorunu Var Telefonlara İlk Sattıkları Günkü Yazılımla Bıraksalar Varya Herkes Bayağı Uzun Vadeli Telefon Kullanacaklar 2 Yıldır S23 Ultra Kullanıyorum 2 Yılda Güncelleye Güncelleye Pil Performansını %75÷e Düşürdüler Saol Samsung 🤟😁

9 Comments
RockerÇocuk
Active Level 9
Galaxy S
Neden 1 Kere Güvenlik Güncellemesi Yapıp Telefonunuzu Sonsuza Dek Koruma Altına Almıyorsunuz 🤟😁
Galaxy S
Mükemmel koruma mumkun degil adamim her seferinde yeni seyler çıkıyor
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
Android Yazılımı milyonlarca satır koddan oluşuyor. Bugün Bir açık kapatılsada yarın başka bir açık farkedilir ve bu böyle böyle gider. Yani ortada eğlencesine yapılan birşey yok. güvenliğiniz sağlanmaya çalışılıyor ve tüm açıkları bir güncellemeylede kapatmak imkansız.
ens07
Expert Level 5
Galaxy S
👏💜
Galaxy S
Hem Muhammed doğru demiş hem de zaten senin telefonun performansını bataryasını zayıflatmak isteseler güncelleme ayda bir de olsa yaparlar yılda bir de olsa yaparlar.
srdrdmrl77
Expert Level 3
Galaxy S
Samsung değil android güvenlik güncellemesi. O
smels
Active Level 7
Galaxy S
Hiç kullanılmamış pırıl pırıl bir zeka. Her gün yeni tehditler yeni virüsler yeni yazılımlar çıkıyor markalar buna karşı bir şey yapmasa o elindeki telefonu makarna süzgecine çevirirler yol geçen hanı gibi giren çıkan belli olmaz
865_S20FE
Expert Level 5
Galaxy S
Sürekli açıklar tespit ediliyor çünkü
Mutare
Active Level 7
Galaxy S
Farklı bir açıdan bakalım. S23 Ultra Android 13 ile birlikte geldi. Samsung isteseydi Android 13 OneUI5 ile bırakıp sadece güvenlik güncellemesi verebilirdi. Android 13 şu anki Android sürümlerinden daha hafif ve hızlı. İçinde çok fazla sistem uygulaması ve servisi yok. O yüzden pil performansı ve uygulama performansı daha yüksek olur. Samsung uzun süredir benzer donanımlarla ilerleyip sistem tarafındaki yükü arttırdığı için pilden verimli performans alamıyorsunuz. Her yeni bir özellik sistemde ekstra bir yük demektir. Mantıken düşündüğünde ilk performansı alamaman normal. Cihazının şu an OneUI8'deki performansı ile OneUI5'teki performansını bir tutman mantıklı mı?

Güvenlik tarafını ikiye ayırıyorum biri üretici kısmı biri de yazılım kısmı 2026ya girerken Landfall casus yazılımının haberi yapıldı. Unit42 nin yayınladığı raporda Türkiyede vardı. Samsung bir açıklama yapmadı ve açığı kapattı bu donanımsal bir açıktı. Bir de Androidin kendi sistem açıkları oluyor Samsung kendi donanım tabanıyla en son Android tabanını birleştirip size güncelleme olarak sunuyor. Cihazlarına bu kadar sahip çıkan android tarafında başka firma var mı?

Bu mevzulardan da ziyade S23 Ultrayı tam performansta kullanmak istiyorsan yapacağın en basit şey Android 13te kalmaktı ve pilini servise gönderip değiştirtmekti. OneUI5 adamdı. 😊