OğuzKaDRi
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
04-30-2025 03:37 PM (Last edited 04-30-2025 03:39 PM ) in
Galaxy SSamsung Galaxy S24 FE için One UI 7 (Android 15 tabanlı) güncellemesi, bazı ülkelerde (örneğin Kore ve ABD) yayınlanmaya başladı, ancak Türkiye’de henüz kullanıma sunulmadı. Bunun nedenleri ve tahmini yayın tarihi hakkında aşağıdaki bilgiler mevcut:
Gecikme Nedenleri
• Bölgesel Sertifikasyon ve Test Süreçleri: Samsung, her bölgede güncellemeleri yayınlamadan önce yerel ağlar ve operatörlerle uyumluluk testleri yapar. Türkiye’deki operatörlerin (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom) güncellemeyi onaylaması zaman alabilir. Bu süreç, bölgeden bölgeye değişiklik gösterir.
• Öncelikli Piyasalar: Samsung, genellikle ana pazarları (Güney Kore, ABD, Avrupa) önceliklendirir. Türkiye gibi diğer pazarlar, genellikle bir sonraki aşamada güncelleme alır.
• Yazılım Sorunları ve Düzeltmeler: One UI 7’nin küresel dağıtımı, Güney Kore’deki Galaxy S24 serisinde kilit ekranı sorunlarına yol açan ciddi bir hata nedeniyle Nisan 2025’te geçici olarak durdurulmuştu. Samsung, bu sorunu çözdükten sonra dağıtımı yeniden başlattı, ancak bu durum bazı bölgelerde gecikmelere neden olmuş olabilir.
• Dağıtım Stratejisi: Samsung, güncellemeleri kademeli olarak yayınlar. Galaxy S24 serisi Türkiye’de Nisan 2025’te One UI 7’yi almaya başladı, ancak S24 FE’nin biraz daha beklemesi, cihazın “Fan Edition” kategorisinde olması ve öncelik sırasının flagship modellere verilmesiyle ilgili olabilir.
Türkiye’de Ne Zaman Sunulur?
• Tahmini Tarih: Samsung’un resmi açıklamalarına ve mevcut dağıtım takvimine göre, Galaxy S24 FE için One UI 7 güncellemesi Türkiye’de Mayıs 2025 içinde sunulabilir. Samsung, S24 serisi için güncellemeyi Nisan 2025’te Türkiye’de başlattı ve S24 FE’nin de kısa süre içinde, muhtemelen Mayıs başında veya ortasında güncellemeyi alması bekleniyor.
• Global Dağıtım Hızı: Samsung, Nisan 2025’te S24 FE için güncellemeyi Kore ve ABD’de başlattı ve Avrupa’da da dağıtım başladı. Türkiye, genellikle Avrupa ile benzer bir takvim izler, bu nedenle gecikme çok uzun sürmeyebilir.
• Kontrol Yöntemi: Türkiye’deki kullanıcılar, güncellemeyi kontrol etmek için Ayarlar > Yazılım Güncelleme > İndir ve Yükle yolunu takip edebilir. Güncelleme, kademeli olarak sunulacağı için tüm cihazlara aynı anda ulaşmayabilir.
0 Comments