Original topic:

Google Play Sistem Güncellemesi 1 Temmuzda Takılanlar İçin Çözüm (Ocak 2026)

(Topic created on: 01-30-2026 03:44 PM)
827 Views
GkhnC28
Active Level 5
Options
Galaxy S

​Merhaba Samsung kullanıcıları,

​Cihazı 1 Temmuz tarihinde çakılı kalan, Güncelleme denetlenemedi hatası alan veya ne yaparsa yapsın tarihi ilerletemeyenler için tıkanıklığı açacak teknik bir yöntem paylaşıyorum.

​ÖNEMLİ TEKNİK BİLGİ VE BEKLENTİ YÖNETİMİ

1. ​Tıkanıklık Açma: Bu işlem bir yol açma operasyonudur. 1 Temmuzda takılan sistem kilidini kırarak cihazı 1 Ocak 2026 tarihine taşır.
  2. ​Dosya Boyutu: Yükleyeceğiniz Main Components dosyası sadece 4 KB boyutundadır. Çok küçük bir tetikleyicidir.
  3. ​Dip Sürüm Notu: Bu işlemi yapınca 70-80 MB lık asıl çekirdek paket hemen gelmez. Ancak bu tıkanıklık açıldığı için, muhtemelen Mart ayı içinde gelecek olan Şubat yamasını cihazınız otomatik olarak görebilecektir.

​KURULUM ÖNCESİ KRİTİK NOT (Android 16 ve Samsung Güvenliği)

​Eğer Android 16 kullanıyorsanız veya cihazınızda Otomatik Engelleyici (Auto Blocker) ve Gelişmiş Koruma özellikleri açıksa Samsung bu APK nın kurulmasına izin vermeyecektir. Kurulum yapmadan önce Ayarlar - Güvenlik ve Gizlilik altından bu özellikleri geçici olarak kapatmanız gerekebilir.

​GÜVENLİK VE KAYNAK

​Bu dosyayı indirmek için tek güvenli adres APKMirror sitesidir. Google imzalı orijinal dosyaları barındırdığı için tek güvenilir kaynak burasıdır; diğer sitelere itibar etmeyiniz.

​UYGULAMA ADIMLARI

1. ​APKMirror sitesinden Android sürümünüzle uyumlu en güncel Main Components (Google Play System Update) paketini indirin.
  2. ​Otomatik Engelleyiciyi geçici olarak kapatın.
  3. ​4 KB lık dosyayı kurun.
  4. ​Kurulum bitince cihazı mutlaka yeniden başlatın.
  5. ​Ayarlar - Güvenlik ve Gizlilik kısmından tarihin güncellendiğini teyit edin.

​Sonuç: Temmuz takıntısından kurtuldunuz ve cihazınızı bahar aylarında gelecek olan büyük yama akışına hazır hale getirdiniz. Deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. İyi forumlar.

image

14 Comments
CyberHakim
Expert Level 5
Galaxy S
Benimki Eylül format attım temmuz oldu
865_S20FE
Expert Level 5
Galaxy S
😂
saliharsln
Active Level 7
Galaxy S
Bi zarari oluyormu acaba
gkhnn35
Active Level 5
Galaxy S
Ben tüm cihazlarımda kurdum google play de bazı genel uygulama güncellemeleri tetikledi performans sorunuda yaşamadım
Mehmet441903
Active Level 6
Galaxy S
Google play servis updater mi yükleyeceğiz hocam
GkhnC28
Active Level 5
Galaxy S
Main components apkmiror yaz google a
Mehmet441903
Active Level 6
Galaxy S
Yazdım hocam hangi versiyonu indirmemiz lazım
Mehmet441903
Active Level 6
Galaxy S
Android 12+ versiyonu indirsem birşey olur mu
GkhnC28
Active Level 5
Galaxy S
2026 ı indireceksin o android 12 yapım numaralarından en günce yani en yüksek numaralı olana tıklayacaksın en alttaki genellikle android 12 lerden